Vendégírás

4:00 A lágy ébresztő dallam úgy hat most, mintha valaki egy azték halálsípon játszana. -Szombat van, minek csörög ez?!??!
Kérdezem magamtól, kell vagy fél perc mire realizálódik bennem, hogy horgászni készülünk és csaknem késésben vagyunk, hisz a Nap öt óra körül már bőven bevilágítja a Balaton partját. Gyorsan beteszek az arcomba egy dupla presszót a hideg indításhoz, összekapjuk Ágival a gondosan előkészített motyót és indulás!
Elsőfokban érünk a Vízhez, mit nem adtam volna ezért a szélért ha pár nappal korábban korbácsolja fel a hullámokat, most egy kicsit nehezíti a pecát, de ez már csak ilyen. Keresünk egy kicsit szélvédettebb részt és figyelmesen várjuk, hátha elárulják magukat a balinok. Kell hozzá vagy 5 perc. Repülnek a snecik a felnövő hínármező szélén. Óvatosan gázolok a vízbe, az első dobással épp a halraj szélére küldöm Horváth Feri hetes White Walkerét. Egy, két… BUMMM, jó másfeles baller veri le a walk the dog típusú csalit! Gyorsan útjára engedem, hátha jövőre is összefutunk egy verekedésre!
Az elkövetkező negyed órában még három hal kerül kézbe, 1-1,5kg között. Az adrenalin szint az egekben! Olyan kapásokkal jelentkeznek, hogy rendszeresen belekáromkodok a bevágásba. Két esetben teljes testtel vágódnak ki a vízből, szájukban a csalival. (Persze ilyenkor gyorsan megszabadultak a horogtól😅)
Kezd csökkenni az aktivitás, egy kicsivel nagyobb hal tőlem tíz méterre támadja a sneciket. Diszkréten túlküldöm a fehér wtd-t, majd a rablások vonalban egy másodpercre megállítom. Hangos csattanással szívja le a csalit a nap legnagyobb fenekeszege. 2kg körül van, vaskos darab, nagyot megy a rövid távon.
Váratlan fordulatként az utolsó hal után már csak egy kapásig jutok. Majd tovább áll a banda. Kicsit még próbálkozunk, de úgy széled szét a balin-banda mintha soha ott se lett volna. A végeredmény 11-6 az ezüst nyilak javára!
Lukács Laci egyik dalszövegének rövid részlete pont illik erre a reggelre: A jóból egy jó nagy kanállal…
Csali: Steveolures WTD 7cm White Walker
Szerző: Juhász Péter
Kategória: Balaton, balin, balsa, topwater, whitewalker, WTD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.