Wobblerbolt

Az oldalon feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, a megrendelés pontos feltételeiről az alábbi elérhetőségeken kap felvilágosítást. A csalik egyedi rendelésre készülnek.

Nincs raktárkészlet egyik típusból sem!

Rendelések leadása és információ kérés a steveolsonhun@gmail.com e-mail címen lehetséges.

Az általam készített csalik mindegyike balsa fából készül. Impregnálás után egy alapozó gyantarétegre kapják meg a festést.  Majd festés után csalitípustól függően fedő gyanta, vagy több réteg fedő lakk kerül a wobblerekre.

A csalikat jelenleg tűhegyes, japán ichikawa, vagy BKK horgokkal szerelem, kivételt képeznek ezek alól azok a csalik, amik kérhetőek 3X VMC harcsás horgokkal is.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, akár 3-4 hónap is lehet a várakozási idő, amit a rendelés napja után következő hónap első napjától számítok.

A használt piacon nagyon ritkán fordulnak elő az általam készített csalik. Higgyétek el érdemes várni. 😉

Postázás előre utalással, elsőbbségi ajánlott levélként, csomagként, vagy külön kérésre futár szolgálattal, foxposttal történik. Postaköltség minden esetben a vevőt terheli. Fizetni csak akkor kell, ha a megrendelt termékekkel elkészültem. A postaköltség 1000 forintról indul, ami tartalmazza a csomagolást és az elsőbbségi ajánlott levél díjtételét. A postaköltség darabszám függvényében növekedik. Nagyobb mennyiségű csalit csomagként postázok, értékbiztosítással.

Csali: minijerk

Célhal: balin, csapósügér

Hossz: ~5,5 centiméter

Súly: 6,6~6,9 gramm

Tulajdonság: lassan süllyedő

Horog: 10-es méret

Színek:

Ár: 4700,-Ft / darab

Ez a csali súlyához és méretéhez képest kifejezetten jól dobható. Nyolc szálas 10-es fonottal tudja az 50 métert. Egy igazi távdobó zseni! Elsősorban a felső vízréteg vallatására ajánlom balinra és csapósügérre. Emellett a minijerk adott már vevőknek kapitális domolykót, kisebb süllőt és csukákat is.

Elsősorban akkor használom, amikor a balinok már nem, vagy egyáltalán nem akarják leszedni a felszíni csalikat, de felszínen, vagy annak közelében rabolnak.

Ajánlott vezetési stílusok:

1.) Beérkezés után hagyom süllyedni a csalit, majd lefelé, vagy oldalra tartott botspiccel gyorsan, agresszíven rángatom – pöcögtetem. Fontos, hogy ne rántsunk bele nagyokat. Ez egy kis méretű csali, az apró gyors tempóban történő rángatásra reagál jól.

2.) Beérkezés után hagyom süllyedni, majd a fent leírt módon történő vezetés közben egy – egy ütemet kihagyva hagyom süllyedni, aztán folytatom a vezetést a leírtak szerint, majd megint egy – egy ütemet kihagyva hagyom süllyedni…..

Mindkét vezetési stílusnál elég durván támadják a balinok, viszonylag ritka a rontott kapás.

Kis csaliról lévén szó ajánlott a horog szakállak fogóval történő lenyomása, mert előfordul, hogy letorkozzák!

Csali: WTD – walk the dog (nagy duci)
Célhal: balin, csapósügér, csuka, domolykó, feketesügér
Hossz: ~8 centiméter

Súly: 10,2~10,6 gramm
Tulajdonság: felszíni
Horog: 6-os méret

Színek:

Ár: 4800,-Ft / darab

Egy igazi távdobó néma WTD. Az egyik legrégebbi csalitípusom, ami elég sok kísérleten ment keresztül súlyozásban és festésben is. A legtöbbet keresett szín a WTD-im közül mérettől függetlenül a képek egy részén is látható white walker szín.

A klasszikus walk the dog vezetési technikánál lefelé tartott botspiccel kell akkorákat ütni a csaliba, hogy az félkörvegye a ritmust és szépen két irányba kitérve “sétáljon”. Ez a ritmus – tempó horgász és helyzetfüggő. Az alap tempón a szituáció és a halak kapókedve – étvágya alapján lehet változtatni. Az egészen lassú vezetéstől a másodpercekre megállított csalin át a felfelé tartott botspiccel történő, ütemes tempón át, az eszeveszett vízen pattogtatott csaliig. Nincs tuti recept, de a felszíni csalira történő kapásnál nincs nagyobb élmény!

A legdurvább helyzetek is előfordulhatnak, amire megannyi felszíni csalival fogott hal után sem lehet felkészülni!

A felsorolt célhalakon kívül jászkeszeg és különböző tengeri halak voltak már terítéken.

Folyóvízre is ajánlom!

Csali: WTD – walk the dog  (kis duci)
Célhal: balin, csapósügér, domolykó, feketesügér
Hossz: ~ 6 centiméter

Súly: 6,5 ~ 6,8 gramm
Tulajdonság: felszíni
Horog: 8-os méret

Színek:

Ár: 4800,-Ft / darab

Egy igazi távdobó néma WTD. Az egyik legrégebbi csalitípusom hat centiméter hosszú verziója. Azt hiszem a felszíni csalijaim közül a hat centiméteres white walker az, ami összességében a legtöbb  halat adta a vevőimnek.

A klasszikus walk the dog vezetési technikánál lefelé tartott botspiccel kell akkorákat ütni a csaliba, hogy az felvegye a ritmust és szépen két irányba kitérve “sétáljon”. Ez a ritmus – tempó horgász és helyzetfüggő. Az alap tempón a szituáció és a halak kapókedve – étvágya alapján lehet változtatni. Az egészen lassú vezetéstől a másodpercekre megállított csalin át a felfelé tartott botspiccel történő, ütemes tempón át, az eszeveszett vízen pattogtatott csaliig. Nincs tuti recept, de a felszíni csalira történő kapásnál nincs nagyobb élmény!

A legdurvább helyzetek is előfordulhatnak, amire megannyi felszíni csalival fogott hal után sem lehet felkészülni!

Folyóvízre is ajánlom!

Csali: Axehead WTD

Célhal: balin, csapósügér, csuka
Hossz: ~ 7 centiméter
Súly: ~  8,5 gramm
Tulajdonság: felszíni
Horog: 6-os méret

Színek:

Ár: 4800,-Ft / darab

Az axehead WTD kicsit más forma, mint a hagyományos duci 6-os és 8-as WTD. Baltaszerű fej, íveltebb hát, és elvékonyodó hátsó rész jellemzi. Rendkívül jól dobható, folyóvízen kimondottan stabil. Elsősorban a felszínen tomboló ragadozó őnök becserkészésére készült, de a csukák és csapósügérek sem vetik meg.

Walk the frog (frog walker):

Célhal: balin, csapósügér, csuka
Hossz: ~ 7 centiméter Súly: ~  8,5 gramm
Hossz: ~ 9 centiméter Súly: ~  12,2 gramm
Tulajdonság: felszíni
Horog: 6-os méret

Ár:  4900,-Ft / darab

Anno volt a tarsolyomban 9 centiméteres axehead WTD is. Ezt a csalit az idei (2022-es) rendkívül alacsony vízállás miatt egyre többször alkalmaztam a bitang jó dobástávolsága miatt. Egy oldschool darabom volt belőle, frog színben ami adta szépen a balinokat, nagy csapósügéreket, így festettem először saját célra két színt. Majd 7 centiméteresből egy harmadikat is.

Úgy döntöttem hogy újra felveszem a palettára, megújult kinézettel.

Baltaszerű fej, íveltebb hát, és elvékonyodó hátsó rész jellemzi ezt a csalit. Rendkívül jól dobható, folyóvízen kimondottan stabil. Elsősorban a felszínen tomboló ragadozó őnök, sügérek és csukák becserkészésére készült.

Azóta kiadta nekem az egyéni rekord felszíni csalis csukámat és megjöttek a képek az első légiós fogásokról is.

Csali: mini WTD

Célhal: balin, csapósügér
Hossz: ~ 5 centiméter
Súly:  ~  4,5gramm
Tulajdonság: felszíni
Horog: 10-os méret

Színek:

whitesilver

blacksilver

Ár: 4500-Ft / darab

Az 5 centiméteres mini WTD slim – sovány típus. Sokan domolykóra keresnek kis méretű wtd csalikat, de vékony mivolta miatt folyóvízre kevésbé ajánlom. Lassabb részeken, visszaforgókban, holtágakon, azért egy ügyes horgász meg tudja vele fogni a balinokat, domolykókat egyaránt. Ez a csali kifejezetten azokra az esetekre készült, amikor a balinok kis méretű táplálék halat zabálnak, vagy nagyon óvatosak. Én ezt a csalit nagyon ritkán használom, mert ha éhesek az őnök, akkor rendesen le tudják torkozni, viszont vannak olyan esetek, amikor a nagyobb csalikkal csak játszanak, vagy nem is reagálnak rájuk.

Csali: WTD – slim axehead

Célhal: balin, csapósügér
Hossz: ~ 7 centiméter
Súly: 6,5 ~ 7 gramm
Tulajdonság: felszíni
Horog: 8-os méret

Színek:

Ár: 4900,-Ft / darab

Ez egy vékonyított testű WTD típus, ami a sima axehead után volt a következő lépés. Vékony teste miatt nem repül olyan messzire, mint kövérebb testvére, de azért szégyenben nem marad a dobótávot illetően.
Ez a csali kicsit más, mint a klasszik „duci” WTD. Lapos teste és magas oldalprofilja miatt nagy kitérésekkel mozog. Vezethető hagyományos módon is, de egy kicsit feszesebb bottal, lefelé tartott botspiccel a megfelelő ütemet eltalálva a fejrésze be – bebukik a víz alá. Ez a lehetőség bizonyos esetekben nagyon hatékony tud lenni. Az csali oldalán a markáns, ezüst fólia befordul a vízfelület alá és a rajta megcsillanó napfény kapásra készteti a ragadozót.
A csalival főként a balinokat, csapósügereket céloztam meg, de van egy vevőm aki rengeteg jó csukát, és néhány süllőt is zsákmányolt velük. Ez a csali azonban a fogakkal szemben elég sérülékeny, a vékony kialakítás miatt. Szerintem egy igazán különleges típus és az új festés felett fóliázott darabokkal igen jó hínárlakó egyedeket is sikerült már becsapnom.

Csali: mini wave minnow
Célhal: balin, csapósügér, domolykó
Hossz: ~ 5,5 centiméter
Súly: 5,5 ~ 5,8 gramm
Tulajdonság: felúszó
Horog: 10-es méret

Színek:

white metallic – fehér test, szaggatott fóliás oldal

AYU

Ár: 4500,-Ft / darab

A wave család első tagja, amit több wobblertípus is követni fog a jövőben. Ez egy kicsi mélyre törő, agresszíven verető minnow típus. Púpos csali, hullámos hasi résszel. Elsősorban balinra készült arra az időszakra, amikor kisebb halakra vadásznak vízközt és nem kell túlzottan nagyot dobni. A balinok mellett eddig csapósügéreket és süllőket is sikerült becsapni az alap színváltozatokkal.

Folyó vízen a domolykók mellett, balinok, süllők és kisebb csukák is püfölik.

Csali: zero crank
Célhal: domolykó, jász, balin
Hossz: ~ 4 centiméter
Súly: ~ 5 gramm

Tulajdonság: felszíni

Horog: 10-es méret

Színek:

spotlite – fekete test, piros szem, sárga pöttyök

voodoo child – sárga alap, fekete foltokkal

green evil – fluo narancs has, fluo sárga oldal, sötét zöld hát, fekete foltokkal

orange hell – narancs test, fekete foltokkal

black purple – lila has, réz fóliás oldal, fekete hát

Ár: 4700,-Ft / darab

A zero crank egy felszíni crankbait. Ezt a típust wakebaitnek is hívják, hiszen a csali háta éppen kint van a vízből és hullámokat keltve túrja a tetejét. Folyással egy irányba, vagy arra merőlegesen vezethető. Első sorban domolykóra készült, de jászkeszegre, balinra is kiválóan működik. Emellett csapósügereket, kisebb harcsákat és süllőket fogtak vele. A balatoni balinok is szeretik.

Csali: dozer crank
Célhal: domolykó, jász, balin, harcsa, csuka, csapósügér
Hossz: ~ 4 centiméter
Súly:

  • süllyedő típus ~ 9 gramm
  • felúszó típus ~  5,3 gramm

Horog: 10-es méret

Színek:

Ár: 4700,-Ft / darab

Tört terelőlapkás folyóvízi mindenes, ami eredetileg a Balatonra készült őszi kikötői balinokra. Működik ősszel az eredeti elképzelés szerint is, sőt nem csak a kikötői balinok, hanem a sügérek és csukák is kedvelik ősszel, több tavon is bizonyított harcsára és csukára.

Folyón pedig olyan, mint a piros hetes, mindent visz!

 

Csali: killer crank
Célhal: domolykó, jász, balin, harcsa
Hossz: ~ 4 centiméter
Súly:

  • süllyedő típus ~ 8,5 gramm
  • felúszó típus ~  5 gramm

Horog: 10-es méret

Színek:

Ár: 4700,-Ft / darab

Ferde terelőlapkás crankbait első sorban folyóvízre. Domolykó, balin és harcsa van eddig a csali palettáján. Kicsit diszkrétebb veretésű, mint a dozer crank, a nevét Rózsás Peti barátomtól kapta, aki az első pecán 9 nagy domolykót fogott a voodoo child színnel kajakból. Személyes kedvencem a black caterpillar és a voodoo child színek. A voodoo többek között, életem eddigi legnagyobb domolykóját adta.

Csali: pac – man crank
Célhal: domolykó, jász, balin, csapósügér
Hossz: ~ 3,5 centiméter
Súly:

  • süllyedő típus ~ 6,15 gramm
  • felúszó típus ~  4,6 gramm

Horog: 10-es méret

Színek:

Ár: 4700,-Ft / darab

Az az igazság, hogy ez a csali nem volt tervben eredetileg. Teljes mértékben a véletlen műve. Korábban egyedi rendelésre készült néhány 3,5 centis egyhorgos zero crankbait. Többen kértétek, hogy dozerből is készülhetne 3,5 centiméteres egyhorgos változat. Aztán az egyik rendelés alkalmával véletlenül egyel kisebb terelőt küldtek, mint ami a dozerbe kell. Így megszületett a pac – man crank prototípusa egy beszakadt 4 centiméteres testből. Az első három „igazi” példányt Petya barátom tesztelte, aztán beindult a sorozatgyártás. A többi már történelem. 😀

A nagy méretű domolykók imádják!