Wobblerbolt

Az oldalon feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, a megrendelés pontos feltételeiről az alábbi elérhetőségeken kap felvilágosítást. A csalik egyedi rendelésre készülnek.

Nincs raktárkészlet egyik típusból sem!

Rendelések leadása és információ kérés a steveolsonhun@gmail.com e-mail címen lehetséges.

Az általam készített csalik mindegyike balsa fából készül. Impregnálás után egy alapozó gyantarétegre kapják meg a festést.  Majd festés után csalitípustól függően fedő gyanta, vagy több réteg fedő lakkréteg kerül a wobblerekre.

A csalikat jelenleg tű hegyes, japán ichikawa horgokkal szerelem, kivételt képeznek ezek alól azok a csalik, amik kérhetőek 3X VMC harcsás horgokkal is.

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel muszáj megírnom, hogy  akár 3-4 hónap is lehet a várakozási idő.

Postázás előre utalással ajánlott levélként, csomagként, vagy futárral történik. Postaköltség minden esetben a vevőt terheli. Fizetni csak akkor kell, ha a megrendelt termékekkel elkészültem.

Csali: minijerk

Célhal: balin, csapósügér

Hossz: ~5,5 centiméter

Súly: 6,6~6,9 gramm

Tulajdonság: lassan süllyedő

Horog: 10-es méret

Színek:

Ár: 4000,-Ft / darab

Ez a csali súlyához és méretéhez képest kifejezetten jól dobható. Elsősorban a felső vízréteg vallatására ajánlom balinra és csapósügérre. Emellett a minijerk adott már vevőknek kapitális domolykót, kisebb süllőt és csukákat is.

Elsősorban akkor használom, amikor a balinok már nem, vagy egyáltalán nem akarják leszedni a felszíni csalikat, de felszínen, vagy annak közelében rabolnak.

Ajánlott vezetési stílusok:

1.) Beérkezés után hagyom süllyedni a csalit, majd lefelé, vagy oldalra tartott botspiccel gyorsan, agresszíven rángatom – pöcögtetem. Fontos, hogy ne rántsunk bele nagyokat. Ez egy kis méretű csali, az apró gyors tempóban történő rángatásra reagál jól.

2.) Beérkezés után hagyom süllyedni, majd a fent leírt módon történő vezetés közben egy – egy ütemet kihagyva hagyom süllyedni, aztán folytatom a vezetést a leírtak szerint, majd megint egy – egy ütemet kihagyva hagyom süllyedni…..

Mindkét vezetési stílusnál elég durván támadják a balinok, viszonylag ritka a rontott kapás.

Kis csaliról lévén szó ajánlott a horog szakállak fogóval történő lenyomása, mert előfordul, hogy letorkozzák!

Csali: WTD – walk the dog (nagy duci)
Célhal: balin, csapósügér, csuka, domolykó, feketesügér
Hossz: ~8 centiméter

Súly: 10,2~10,6 gramm
Tulajdonság: felszíni
Horog: 6-os méret

Színek:

Ár: 4000,-Ft / darab

Egy igazi távdobó néma WTD. Az egyik legrégebbi csalitípusom, ami elég sok kísérleten ment keresztül súlyozásban és festésben is. A legtöbbet keresett szín a WTD-im közül mérettől függetlenül a képek egy részén is látható white walker szín.

A klasszikus walk the dog vezetési technikánál lefelé tartott botspiccel kell akkorákat ütni a csaliba, hogy az félkörvegye a ritmust és szépen két irányba kitérve “sétáljon”. Ez a ritmus – tempó horgász és helyzetfüggő. Az alap tempón a szituáció és a halak kapókedve – étvágya alapján lehet változtatni. Az egészen lassú vezetéstől a másodpercekre megállított csalin át a felfelé tartott botspiccel történő, ütemes tempón át, az eszeveszett vízen pattogtatott csaliig. Nincs tuti recept, de a felszíni csalira történő kapásnál nincs nagyobb élmény!

A legdurvább helyzetek is előfordulhatnak, amire megannyi felszíni csalival fogott hal után sem lehet felkészülni!

A felsorolt célhalakon kívül jászkeszeg és különböző tengeri halak voltak már terítéken.

Folyóvízre is ajánlom!

Csali: WTD – walk the dog  (kis duci)
Célhal: balin, csapósügér, domolykó, feketesügér
Hossz: ~ 6 centiméter

Súly: 6,5 ~ 6,8 gramm
Tulajdonság: felszíni
Horog: 8-os méret

Színek:

Ár: 4000,-Ft / darab

Egy igazi távdobó néma WTD. Az egyik legrégebbi csalitípusom hat centiméter hosszú verziója. Azt hiszem a felszíni csalijaim közül a hat centiméteres white walker az, ami összességében a legtöbb  halat adta a vevőimnek.

A klasszikus walk the dog vezetési technikánál lefelé tartott botspiccel kell akkorákat ütni a csaliba, hogy az felvegye a ritmust és szépen két irányba kitérve “sétáljon”. Ez a ritmus – tempó horgász és helyzetfüggő. Az alap tempón a szituáció és a halak kapókedve – étvágya alapján lehet változtatni. Az egészen lassú vezetéstől a másodpercekre megállított csalin át a felfelé tartott botspiccel történő, ütemes tempón át, az eszeveszett vízen pattogtatott csaliig. Nincs tuti recept, de a felszíni csalira történő kapásnál nincs nagyobb élmény!

A legdurvább helyzetek is előfordulhatnak, amire megannyi felszíni csalival fogott hal után sem lehet felkészülni!

Folyóvízre is ajánlom!

Csali: Axehead WTD

Célhal: balin, csapósügér, csuka
Hossz: ~ 7 centiméter
Súly: ~  8 gramm
Tulajdonság: felszíni
Horog: 6-os méret

Színek:

Ár: 4000,-Ft / darab

Az axehead WTD kicsit más forma, mint a hagyományos duci 6-os és 8-as WTD. Baltaszerű fej, íveltebb hát, és elvékonyodó hátsó rész jellemzi. Rendkívül jól dobható, folyóvízen kimondottan stabil. Elsősorban a felszínen tomboló ragadozó őnök becserkészésére készült, de a csukák és csapósügérek sem vetik meg.

Csali: mini WTD

Célhal: balin, csapósügér
Hossz: ~ 5 centiméter
Súly:  ~  4,5gramm
Tulajdonság: felszíni
Horog: 10-os méret

Színek:

white walker

chrome witch

Ár: 4000-Ft / darab

Az 5 centiméteres mini WTD slim – sovány típus. Sokan domolykóra keresnek kis méretű wtd csalikat, de vékony mivolta miatt folyóvízre kevésbé ajánlom. Lassabb részeken, visszaforgókban, holtágakon, azért egy ügyes horgász meg tudja vele fogni a balinokat, domolykókat egyaránt. Ez a csali kifejezetten azokra az esetekre készült, amikor a balinok kis méretű táplálék halat zabálnak, vagy nagyon óvatosak. Én ezt a csalit nagyon ritkán használom, mert ha éhesek az őnök, akkor rendesen le tudják torkozni, viszont vannak olyan esetek, amikor a nagyobb csalikkal csak játszanak, vagy nem is reagálnak rájuk.

Csali: WTD – slim axehead

Célhal: balin, csapósügér
Hossz: ~ 7 centiméter
Súly: 6,5 ~ 7 gramm
Tulajdonság: felszíni
Horog: 8-os méret

Színek:

Ár: 4000,-Ft / darab

Ez egy vékonyított testű WTD típus, ami a sima axehead után volt a következő lépés. Vékony teste miatt nem repül olyan messzire, mint kövérebb testvére, de azért szégyenben nem marad a dobótávot illetően.
Ez a csali kicsit más, mint a klasszik „duci” WTD. Lapos teste és magas oldalprofilja miatt nagy kitérésekkel mozog. Vezethető hagyományos módon is, de egy kicsit feszesebb bottal, lefelé tartott botspiccel a megfelelő ütemet eltalálva a fejrésze be – bebukik a víz alá. Ez a lehetőség bizonyos esetekben nagyon hatékony tud lenni. Az csali oldalán a markáns, ezüst fólia befordul a vízfelület alá és a rajta megcsillanó napfény kapásra készteti a ragadozót.
A csalival főként a balinokat, csapósügereket céloztam meg, de van egy vevőm aki rengeteg jó csukát, és néhány süllőt is zsákmányolt velük. Ez a csali azonban a fogakkal szemben elég sérülékeny, a vékony kialakítás miatt. Szerintem egy igazán különleges típus és az új festés felett fóliázott darabokkal igen jó hínárlakó egyedeket is sikerült már becsapnom.

Csali: mini wave minnow
Célhal: balin, csapósügér, domolykó
Hossz: ~ 5,5 centiméter
Súly: 5,5 ~ 5,8 gramm
Tulajdonság: felúszó
Horog: 10-es méret

Színek:

white metallic – fehér test, szaggatott fóliás oldal

green evil – fluo narancs has, fluo sárga oldal, sötét zöld hát, fekete foltokkal

Ár: 4000,-Ft / darab

A wave család első tagja, amit több wobblertípus is követni fog a jövőben. Ez egy kicsi mélyre törő, agresszíven verető minnow típus. Púpos csali, hullámos hasi résszel. Elsősorban balinra készült arra az időszakra, amikor kisebb halakra vadásznak vízközt és nem kell túlzottan nagyot dobni. A balinok mellett eddig csapósügéreket és süllőket is sikerült becsapni az alap színváltozatokkal.

Folyó vízen a domolykók mellett, balinok, süllők és kisebb csukák is püfölik.

Csali: zero crank
Célhal: domolykó, jász, balin
Hossz: ~ 4 centiméter
Súly: ~ 5 gramm

Tulajdonság: felszíni

Horog: 10-es méret

Színek:

spotlite – fekete test, piros szem, sárga pöttyök

voodoo child – sárga alap, fekete foltokkal

green evil – fluo narancs has, fluo sárga oldal, sötét zöld hát, fekete foltokkal

orange hell – narancs test, fekete foltokkal

black purple – lila has, réz fóliás oldal, fekete hát

Ár: 4000,-Ft / darab

A zero crank egy felszíni crankbait. Ezt a típust wakebaitnek is hívják, hiszen a csali háta éppen kint van a vízből és hullámokat keltve túrja a tetejét. Folyással egy irányba, vagy arra merőlegesen vezethető. Első sorban domolykóra készült, de jászkeszegre, balinra is kiválóan működik. Emellett csapósügereket, kisebb harcsákat és süllőket fogtak vele. A balatoni balinok is szeretik.

Csali: dozer crank
Célhal: domolykó, jász, balin, harcsa, csuka, csapósügér
Hossz: ~ 4 centiméter
Súly:

  • süllyedő típus ~ 9 gramm
  • felúszó típus ~  5,3 gramm

Horog: 10-es méret

Színek:

Ár: 4000,-Ft / darab

Tört terelőlapkás folyóvízi mindenes, ami eredetileg a Balatonra készült őszi kikötői balinokra. Működik ősszel az eredeti elképzelés szerint is, sőt nem csak a kikötői balinok, hanem a sügérek és csukák is kedvelik ősszel, több tavon is bizonyított harcsára és csukára.

Folyón pedig olyan, mint a piros hetes, mindent visz!

Csali: killer crank
Célhal: domolykó, jász, balin, harcsa
Hossz: ~ 4 centiméter
Súly:

  • süllyedő típus ~ 8,5 gramm
  • felúszó típus ~  5 gramm

Horog: 10-es méret

Színek:

Ár: 4000,-Ft / darab

Ferde terelőlapkás crankbait első sorban folyóvízre. Domolykó, balin és harcsa van eddig a csali palettáján. Kicsit diszkrétebb veretésű, mint a dozer crank, a nevét Rózsás Peti barátomtól kapta, aki az első pecán 9 nagy domolykót fogott a voodoo child színnel kajakból. Személyes kedvencem a black caterpillar és a voodoo child színek. A voodoo többek között, életem eddigi legnagyobb domolykóját adta.

Csali: pac – man crank
Célhal: domolykó, jász, balin, csapósügér
Hossz: ~ 3,5 centiméter
Súly:

  • süllyedő típus ~ 6,15 gramm
  • felúszó típus ~  4,6 gramm

Horog: 10-es méret

Színek:

Ár: 4000,-Ft / darab

Az az igazság, hogy ez a csali nem volt tervben eredetileg. Teljes mértékben a véletlen műve. Korábban egyedi rendelésre készült néhány 3,5 centis egyhorgos zero crankbait. Többen kértétek, hogy dozerből is készülhetne 3,5 centiméteres egyhorgos változat. Aztán az egyik rendelés alkalmával véletlenül egyel kisebb terelőt küldtek, mint ami a dozerbe kell. Így megszületett a pac – man crank prototípusa egy beszakadt 4 centiméteres testből. Az első három „igazi” példányt Petya barátom tesztelte, aztán beindult a sorozatgyártás. A többi már történelem. 😀

A nagy méretű domolykók imádják!

Csali: big flat crank

Célhal: harcsa, balin, csuka, domolykó, feketesügér
Hossz: ~ 5 centiméter
Súly: ~ 12,5 gramm
Tulajdonság: felszíni
Horog: 8-as méret

További színek:

  • SFC
  • Green evil

Ár: 4500,-Ft / darab ( harcsás horgokkal 5000,-Ft)

A big flat crank egy lapított testű, magas hátú crankbait, ami kemény balsa fából készül. Egyenlőre felúszó kivitelben rendelhető. A tesztfázis alatt harcsát, domolykókat, balinokat és csukát adott.

Csali: wave the dog
Célhal: balin, csuka, csapósügér, feketesügér
Hossz: ~ 8 centiméter
Súly: ~ 10,5 gramm
Tulajdonság: felszíni
Horog: 6-es méret

Színek:

Ár: 4500,-Ft / darab

A wave család legújabb tagja a wave the dog. Ez egy merőben más WTD, mint amiket eddig készítettem. Nincs seggre súlyozva, éppen belóg a hátsó része a vízszinteshez képest. Ez a WTD a sima víz csalija. Amikor beindul, elég lomha mozgással teszi azt, hiszen az orr része bekerül a víz alá és elkezdi túrni, elég nagy mennyiségű vizet megmozgatva. A csalinak jóformán csak a háta van kint a vízből. Nem egy gyors WTD, inkább lassabb, csukás a mozgása, amit a nagyobb verzió az első pecán be is bizonyított. Egyenlőre a kisebb kerül fel a shopba, a naggyal még van meló.

Hullámzásban is működik a csali, de arra a számítani kell, hogy abban az esetben subwalk típusú csalivá minősül, vagyis bebukik a víz alá teljes egészében. De így is maximum pár centivel a felszín alatt mozog.

A leírtakból világosan kitűnik, hogy nem egy gyors, pattogós WTD, de a balinok az első teszteken így is díjazták. Elsősorban álló vízi csalinak gondolom, de többen számoltak már be folyóvízi balinfogásokról is.

Csali: wave shad
Célhal: balin, süllő, csuka, (harcsa, kősüllő, csapósügér, domolykó, jászkeszeg, márna)
Hossz:  5,5 – 7,5 – 9-5 centiméter

Súly: ~ 8,5 – 10,5 – 12,5 gramm
Tulajdonság: felúszó
Horog: 8-as, 6-os, 4-es méret

Színek:

Többi kép folyamatban!

balck metallic– fekete csali, szaggatott ezüst fóliás oldallal

white metallic – fehér csali, szaggatott ezüst fóliás oldallal

fluo orange belly – fehér csali, fluo narancs hassal, szaggatott ezüst fóliás oldallal

fluo yellow belly – fehér csali, fluo sárga hassal, szaggatott ezüst fóliás oldallal

pink killer – pink hát, fehér has, narancs torok, szaggatott fóliás oldal

Ár:  4500,-Ft / darab (a 7,5 – 9,5 centiméteres harcsás horgokkal is rendelhető, ebben az esetben 5000,- Ft/darab)

A wave shad egy vasárnap délután született meg, amikor kicsit beleuntam a white walkerek gyártásába. Az első példánynál kihagytam mindenféle száradási, meg kötési időt, így hamar kész volt az első “fóliás tűztigris”. Ez a csali felúszó, rendkívül jól dobható és nagyon jól bírja az erős sodrást is. Én még nem tudtam olyan vízben meghúzni, ahol ne maradt volna atom stabil.

A csali hátsó része billeg, a teste pedig negyedeket forog a tengelye körül ide – oda.

Első sorban süllőre és balinra készítettem küszívásos, vagy torzsás nádas szituációkra, de azóta mindenhol megállta a helyét. Csapósügértől a folyóvízi 143 centis harcsáig mindent fogtak – fogtunk vele. Kétszeres erősségű VMC horoggal vannak szerelve és a balsafa test miatt azért nem végletekig fog és harcsaálló csalitípus ez sem.

Nem véletlen ennél a csalinál ez a szaggatott fóliás kialakítás. A halak ennek a be-becsillanó oldalprofilnak ritkán tudnak ellenállni. Kanáleffekt. 😉

Az alap 7,5 centiméteres hossz mellet 5,5, illetve 9,5 centiméteres hosszban is rendelhető a feltüntetett színekben.