Ledózerolt osztrák malacok

Danner – Szabó Ádám jó egy éve rendelt tőlem három darab dozer cranket. Volt benne egy süllyedő és két felúszó darab. Nincs is ebben semmi furcsa, hacsak az nem, hogy Ádám a domolykóit úsztatva fogja, matchbottal, centrepin orsóval és sajtpasztával. Legalábbis amióta követem a tevékenységét, azóta nem igazán láttam pergetni.

Ádámnak van egy facebook oldala, ahol nyomon lehet követni a munkásságát. Igazán szép tájakon, vizeken horgászik a sógoroknál és gyönyörű halakat fog. Fogásait képeken, videókon örökíti meg és elég gyakran jelentkezik be élőben a folyók partjáról. Ádám oldala.

Szóval több, mint egy éve ott volt nála a megrendelt három dozer. Egyik nap aztán kikerült egy poszt az oldalára. Ha jól emlékszem három pergető bot szerepelt a képen és valami olyasmit emlegetett, hogy le kéne porolni valamennyit és még talán valami bevetés lehetősége is szerepelt a mondatok között. 😉

NeM voltam rest és baráti piszkálódásként odaszúrtam neki, hogy ideje lenne valamelyik általam készített csalival fogni egy – két bigmamát. 😀

Persze egyből szabadkozni kezdett, hogy mit is gondolhatok én róla? 😀

Én meg egyből írtam neki, hogy komolyan ne vegye és horgásszon csak úgy, ahogy neki jól esik.

Aztán pár napja egy képet és üzenetet kaptam.

“Üdv
A héten szabin vagyok, peca lesz, de eső is. A hétvégén voltam kint, erősen apadt, nem igazán volt ideális. Jó órát pergettem, de csak egy darab csali volt nálam, a pisztrángos. Semmi más 😄 a maarhaa… amiit felkötöttem otthon. Egy kisebb domi leverte, több kapás közt. De a héten megyek még. ”

Én persze gratuláltam az első ausztriai domolykó fogáshoz, amiről tudomásom van.😍
Annyira nem kicsi ez a hal. Nekem pont jó lenne egy hasonló darab, idei elsőnek. 😉

Ádám nem sokat vacakolt és másnap meg is fogta az első osztrák malackát, egy kisebb társa mellett.😍

” Hallod nagyon jó peca volt!
A wobblerek nagyon jól dolgoztak, húzós vízben. Sok helyen csak 20 centi mély a víz, szépen átdöcögött rajta mindkét típus.

A süllyedőt itt nem tettem fel, sok ág, nagyobb kő van bent. A felúszó sárga- fekete crank király volt ma. Mindet kipróbáltam, ezt utoljára.

Első dobásra rávert, de egy darab egyes horog volt fent. Nem is nagy méret. A nagy tologatta, aztán spiccel meghúztam a csalit és elengedtem. Leverte a Fej egyből!

Hármas horoggal, még ha csak egy is van fent, pár darabbal többet fogok. Nem baj az, a nagyfej meglett, az a lényeg. ”


Gratulálok, igazán gyönyörű darab! 💙🎣💯

Ádám a helyi szabály szerint egy darab egyes horoggal szereli a 4 centis crankeket is, így a kapás /akasztás arány közel sem 100 %-os.

A képeket elnézve, ezeket a csalikat még kannás festékkel fújtam a pincében. 😁 Az utolsó ilyen darabok között lehetett ez a két csali is. Emlékszem a szokásos sárga színem el is fogyott, így került ez a mattabb, markánsabb sárga a voodoo child színre alapnak.

Ádám tegnap is kinézett egy órára ebben a november végi jellegű, esős, szeles időben. 😉 Elmondása szerint a peca végére rendesen lefagyott a keze. 😁
Két kapása volt a rövid, rapid peca alatt. Az egyiket sikerült halra váltania. 😉
Azt hiszem sokunknak egyéni rekordja lenne ez a hal, ami egy igazi gyomorból hörgő, őstelény állat volt! 😲💯💙

Brutális jószág. Egy “kisamur”. Egy igazi domolykó malac. 🐷🐖

“Csodálatos pár napom volt… Nem hiába szeret bele sokunk a pergetésbe. Ilyen halak után pedig le se tesszük a botot! 😄 A csali ugyanaz, mint tegnap, Steveolures Dozer Crank.

Nagyon jól veret, erős sodrásban is stabilan jön, nem dobja ki a víz, nem oldalaz. A fa mellől – alól csíptem, onnan rontott ki a csalira. Amikor villant, látszott, hogy gyönyörű hal lesz.

A féken lazítva, a mederben tartva óvatosan leengedtem a fa alá, ott sikerült megszákolni. A csali bevált, úgy gondolom! 😁 Most kis pihi jön, minden jót nektek, görbüljön! 🎣🍻”


Gratulálok a gyönyörű halhoz! 💯😍🎣
Külön öröm, hogy egy darab, egyes horoggal is ennyire stabil a csali még húzós vízben is. 🙂
És köszönöm, hogy az úsztatós pecákat megszakítva bizalmat szavaztál az általam készített csaliknak.

 

 

Kategória: balsa, crankbait, domolykó, dozer, folyó, légiós | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.