Dobd vissza Sanyi….

…kicsi az a balin!

Második hajnalban ki kellett hogy menjek az általam felújított csónakommal. Először csak azt tudtam konstatálni, hogy nem lett szép, aztán azt is, hogy nem lett szép, de legalább működik. 😀 Én amatőr 3 centis bramac lécet akartam ráhajtani egyedül két pillanatszorító segítségével gőzölés nélkül.

Az lett a vége, hogy két helyen el kellett vágnom a léceket. Igaz így egy kicsit csillagrombolós formája lett, de megy szépen.

Szóval a hajnali három már a kövön talált. Pontosabban hajnali háromkor fogtam az első olyan süllőt, amit arcon fényképeztem. Mert saját minnow első dobás süllő, második dobás süllő, harmadik dobás nagy köves. Sokáig semmi, aztán megtaláltam őket és kilencig meg sem álltam. A képen látható példány még egészen fekete, nászruhás egyed volt. Először amikor megláttam a fekete hátát a sötétben kis harcsának hittem.

Mivel elégedett voltam aznapi teljesítményemmel és ki szerettem volna próbálni az új 145 milliméteres sandeel jerk minnowt süllőre is, ezért már repült is. elsőre leszedte egy 50+os süllő, csak sajnos elbénáztam, ugyanis a hasi horgot a pulóverem ujjába tekerte, így egy fejrázással megszabadult a szúrós falattól. Aztán fogtam vele még négyet, amíg ettek. Tudtam, hogy ez a csali jó lesz erre is. Folyamatosan egyenletes tempóban fogtam vele a kő mellett és meg – megállítva kicsit távolabb mélyebb vízen is.

Volt még pár akció, lekövetés, böködés, de az előző napi hírek alapján már beálltam balinozni. Jöttek is, de nagyon szerteszéjjel. 50-80 méterek raboltak egymástól és a csónaktól. Aztán egy odacsapott a közelben. Ezt le is szedtem a 80 milliméteres twitch minnowal.

Aztán elkezdett pittyegni a  meszendzser. (mindig elfelejtem kinyomni a mobilnetet) Olivér volt, hogy háromnál tart az egyik pályán, ha van kedvem menjek. Mivel újra van két evezőtartó villám, ezért normálisan tudom hajtani a csillagrombolót, így hamar ott voltam. Addigra már nem nagyon mutatták magukat és nem tűntek túl éhesnek. Aztán feltettem egy whitewalkert. Saját WTD új köntösben ezüst fóliával, kék szemmel.

Konstatáltam hogy jól száll és alig rántottam rajta kettőt a vízbenyúló kövezés felett, amikor megtámadta a balin. Elvétette, így vártam. Állóhelyzetből leszedte! 🙂

Előtte is hallottam a partról, hogy az öregek folyamatosan Sanyiznak, de nem tudtam hogy nekem szólnak az üzenetek. Amikor a balint akasztottam, akkor is kiabáltak:

– Na megvan Sanyi? (Olivér már fennhangon nevetett)

Aztán, amikor kiemeltem a halat jött az ukász:

– Kicsi az Sanyi! Vissza kell engedni.

Itt szólt nekik Olivér, hogy én nem Sanyi vagyok, miközben a halat engedtem vissza éltető elemébbebebe. 😀

Kiderült összekevertek valakivel.

 

Kategória: Balaton, balin, balsa, csónakos, faragás, felszíni, hendméd, jerkminnow, multi, süllő, steveolures, WTD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.