KüszívásON

Fura ezt még leírni is, de áprilisban sikerült küszívást találnom. Ez nem egészen normális dolog szerintem, ahogy a márciusi tél sem volt az, de elbaxtuk a Föld időjárását, ha tetszik ha nem. Sajnos nem látom a törekvéseket abba az irányba, hogy visszafordítsuk, vagy legalább lassítsuk az egészet. Ebben mindenki benne van. Én is eme sorok gépelése közben! 😦

Szóval hírek jöttek, hogy helyenként nem csak a dévér, hanem a küsz is ívásba kezdett, aztán egyre több éjszakai balinfogásról láttam képeket. Nem akartam az illető nyakára menni, így megtaláltam a “saját kis küszívásomat”, amit azóta is vallatok elképesztő sikerrel.

Szóval azon az éjjelen találtam rájuk és amíg a botot raktam össze elcsattant előttem két bődületes balinrablás. Nem volt kérdés, hogy az előző bejegyzésben említett saját fóliás SFC minnow csalimat tegyem a kapocsba, hisz az elődje már adott éjszakai balinokat az előző évben.

Tudom hihetetlenek sokaknak ezek az első és második dobásos történetek, de második dobás után alig indítottam el a wobblert, amikor egy jó erőben lévő gyönyörű 2,5-es forma balinállat leszedte.

Két perc tusa után beszákoltam. A merítőbe megőrült és csomót kötött a törékeny, vékony csalim hasi horgára.

Nem akartam időt veszteni a horogcserével, így az elődje került a kapocsba, de nem akarták megenni se a balinok, se a kőlábnál dolgozó süllők, amik amúgy is kibabráltak velem azon az éjjelen, hiszen egy kicsit bírtam belőlük összesen elcsípni. 😦

Szóval csalicserék után csak pótoltam a hasi horgot és nem kellett többet dobnom ötnél, amikor az előzőnél valamivel kisebb balin bejelentkezett egészen part közelben fejrázós, brutális kapással!

Sajnos aznapra ez jelentette a wobbler végét, ugyanis letörte a csali terelőlapját.

Azóta kapott új terelőt és egy újabb gyantaréteget, viszont nem adja a halat. Egy kicsit más lett a mozgása a plusz súlytól és ez valószínűleg ennyit számít a vékony csalinál. Kellene már egy újat készíteni, de nem bírom abbahagyni a pecát!

Eszembe jutott hogy tavaly fogtam a prey71 lemon backel éjszaka is balint elég tempósan vezetve. Most is beadta! 😀

Közben a túl parton égzengés, földindulás, hatalmas villámok csapkodtak és több ütemben leszakadt az ég is. Szerencsére a keleti medencének csak a szélét érte.

Már hajnalodott, amikor a lemon back twitch minnow mellett döntöttem. Egy brutális villámcsapás után szedte le a gyönyörű őn a folyamatosan húzott csalit.

Aztán elcsendesedtek a balinok. Amikor igazából arra számítottam, hogy beindulnak teljes lett a csend.

Új hely után néztem. Egy helyi móló mellett volt ugyan pár balin, de fél óra után feladtam és átmentem egyik kedvenc kövezésemre, aminek a külső ívén rabolt egy balin.

Olyan popperes halállatnak tűnt. Bejött! 😉 Akkor kezdett el hullámozni a víz, de még elég tiszta volt ahhoz, hogy lássam ahogy fordul egyet a csali alatt. Megállítottam és az indítás pillanatában ledurrantotta! Sztív szetizfájd lett abban a pillanatban! 😀 Ilyen korán még nem fogtam egyik évben sem felszínis balint és ez jó jel volt a következő napokra előre tekintve.

Kategória: Balaton, balin, balsa, faragás, felszíni, hendméd, jerkminnow, parti, popperes, steveolures, szávázs, topwater | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.