Csakamegabassz ami odabassz

Előre elnézést azoktól a horgászoktól, akiket tisztelek és becsülök és többek között ezen forgalmazó csalijait használva nagyon sok szép halat fognak, de még mindig nem tudom hová tenni ezt a japáncsalis őrületet! Nagyon sok képet látok a csalikról, nagyon sok  forog kézről kézre a fészbuk adok – veszek csoportjain keresztül, de ehhez mérten kevés fogást látok velük. Persze tudom – tudom, sokan nem fényképezik a kifogott halakat, mert ezzel is kímélni akarják őket. Nem is a címben megjelenő gyártó, hanem úgy ánblokk a méregárú csalik azok amikkel nem tudok mit kezdeni. Igaz használtan egy dogikszdzsuniór már teljes mértékben a megfizethető kategória. Vettem is korábban két dogxdzsuniort, lákikráft poppert, wótermokaszint. Ez már abban az időben volt amikor nem “véletlenül” fogtam évi 5 darab felszínis halat, hanem már tudatosan is csipegettem belőlük “pár” darabot. Viszont bármennyire is szépek a szemnek ezek a csalik és bármennyire is jó a mozgásuk hangjuk egy k…va lekövetésig, kapásig, burványig nem jutottam el egyikkel sem. Persze lehet mondani, hogy én lenni bal…sz, nodeno! Ugyanazon a pályán más olcsóbb csalik meg csak kiadták a halat! Szóval én túladtam ezeken a csalikon. Mondom szépek voltak + minden, de nem.

És akkor egy ellenpélda, ami persze lehet őnfényezésnek tűnik majd, de szombaton a második idei legnagyobb balinom után megfogtam a legnagyobbat is saját készítésű WTD-vel. Brutál jószág volt. Kb. 30 méterre a szivar orrától bombázta be a gyorsan rángatott véres torkú hófehérke WTD csalimat.  Na és akkor a csaliról egy érdekesség! Egyedi pikkelymintázata van, magyarul ronda! 😀 Nem úgy mint a fent említett japán jószágok. Mi is ez az egyedi minta? Egy új fedőlakkal tett kísérlet, ami nem kicsit rántotta fel a festéket a csaliról. Van amúgy egy még randább is! 😀 Nem dobtam ki őket, mert már akkor tudtam, hogy fogok velük halat. – Amúgy is a randábbak mindig nekem maradnak, a szebbek mennek vendégségbe. 😀

Egyedi 3D pikkelyminta

Randa na! Hol van ez egy megabassztól? És mégis megeszik. Miért? Mert ide készültek, jó a mozgásuk, méretük, súlyuk, jól dobhatóak! Ha kitartóbb vagyok tuti fogtam volna már egy rakat halat japán csodákkal is, de meghagyom inkább másoknak. Nekem jó a rapala skitter pop, a savage pop prey, meg a saját egyedi mintás (randa) WTD-m. Úgy néz ki nem csak nekem, hanem a balinoknak is!

Kettőnyócvanhárom

Amitől meg lábrázásom van, amikor egy kezdő felszinis csalikat kérdez és egyből az 5-8-10ezres fahalakkal (inkább műanyag) rukkolnak elő, pedig biztos vagyok benne, hogy egy komoly horgász sem ilyen árú csalikkal kezdte!

Nekem ennyi elég!

Mocskosul remegett a lábam utána. 😀 Egy ponton lesúlyozva is forgatta a műanyag szivart!

Remélem ebből nem lesznek sértődések, akiknek szól azok meg nem biztos, hogy értik! 😀

 

 

Kategória: Balaton, balin, balsa, faragás, felszíni, hendméd, kajakos, szávázs, topwater, WTD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.