Véletlen találkozás

Vasárnap bobozni készültünk, de a feleségemnek begyulladt a bölcsességfoga, így a terv meghiúsult. A kölyök az anyja nélkül nem akart menni, így jött a gyorsan kidolgozott “B” terv! Levittem a kölyköt anyuékhoz, én meg pecáltam egyet! Sajnos a meleg hatására nem kevés sétáló, horgász és vitorlás jelent meg a mólón, és környékén. A két napja dúló déli szél, pedig 40-50-es hullámokkal kísérve nem sok jóval kecsegtetett!

A pénteki sügéreknek a zavaros vízben hűlt helye volt, így meg próbáltam a kis kopytóval süllőket keresni. Két apró köves után jött is egy 30-as forma, amit természetesen a kövesekkel együtt rilízeltem!

Még egy kis köves után megállt a kapás, így a péntek délutáni színhelyt vettem célba. Útközben az egyik “Horgászni már tilos!” kikötő előtt két srác szerelkezett, az egyikük képről (netről) ismerősnek tűnt. De mielőtt még megszólaltam volna jött a kérdés:

– Hello! Te vagy steveolson?

– Én! Te meg Anga Kis Miklós (Subscribe zenekar) Kecskés Viktor barátja!

– Igen!

Röviden bemutatkoztunk, a másik srác Kulcsár Gyuri volt. Kiderült azért jöttek le a Balatonra, mert olvassák a blogomat, nézik a videókat, amiket készítek, és nagyon bejött nekik a dolog. Arra nem gondoltak, hogy egyből össze is futunk! Reggel még én sem sejtettem! Nagyon örültem a találkozásnak! Eljöttek velem a stégig, közben pedig dumáltunk, mi másról, mint a pecáról.

Sajnos a stéghez nagyon bevert a hullámzás, a víz zavaros volt, ami a sügérhorgászatnál nem sok jót jelent, de azért próbálkoztunk rendületlen. Gyurinak a sötét víz ellenére lila gumira jelentkezett az első, majd volt még egy lemaradt hala. Csodálkozott, hogy milyen erővel üt, és védekezik egy ilyen kis sügér a könnyű pergető szerelésen. Nekem 4 sügér jött összesen, mind nimfára.

Egy idő után nem láttuk értelmét a dolognak, a kakaóvá változó víz miatt, bár a srácok nagyon élvezték ezt a számukra teljesen új vertikális technikát.

Visszamentünk hát a mólóra, ahol megmutattam nekik, hogy én milyen módszerrel fogom a halakat a móló lábától az oszlopok tövénél, illetve a móló egyenetlenségei, kitüremkedései mellett megbúvó halakat.

Sikerült még fognom egy kövest, és egy újabb méret körüli süllőt, utána elváltak az útjaink.

Szombaton Fidel meghalt, mivel egy csöppet megkopaszodtam, és a szakállam is eltűnt!

Adtam Mikinek egyet a nyerő színből, számcsere után átirányítottam őket Tihanyba, úgy hogy nézzék meg esetleg Füredet is. Mikinek egy süllő leakadt Tihanyban, Gyuri pedig egy szebb kövest akasztott Füreden. De az embertömeg, az elviselhetetlen meleg, és a nem szűnő déli hullámzás miatt feladták a dolgot.

Idézném Mikit:

“Fasza volt a Balcsi is. A déli szél sajnos benne van a pakliban…”

Végül de nem utolsó sorban egy számuk:

És egy feldolgozás:

Kategória: Balaton | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) Véletlen találkozás bejegyzéshez

 1. Ez jó bejegyzés lett! Sügerezni nagyon szeretek, május végén megyünk a Kis Balatonra, hazafelé benézünk Keszthelyre. Ott is lehet sügeret fogni? Mert akkor megpróbálom hátha…

  • steveolsonhun szerint:

   Móló lábánál mindig van sügér, kősüllő, süllő, és csuka meg balin is előfordul, ahogy a korábbi bejegyzésekben olvashatod, nézheted. Keszthelyen még nem pecáltam, de gondolom ott is így van.

 2. atyafi szerint:

  Hali!
  A kősüllőket iqazán irigylem.
  Sztivi, milyen fajta gumicsodákat érdemes használni süllőre és sügérre?
  üdv és köszi

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.