Vasárnapi hőguta

Vasárnap úgy alakult, hogy csak délután volt egy kis időm pecázni. A nagy melegre való tekintettel, a csukás cucc mellé bekerült az UL motyó is. Arra számítottam, hogy visszatértek a medencékbe az egy hónappal korábban úszós módszerrel fogott pirosszemű rajok. Sajnos ez nem jött be, mivel voltak rajok, de kis egyedszámban, és kicsi egyedsúlyban. Egy két komolyabbat láttam csak, de azok rá sem bagóztak a bogárwobblerre! A picik pedig, hiába cuppantottak oda aggressziven, számukra nagynak bizonyult a bogár. Azt azonban hamar észrevettem, hogy a naphal seregek is érdeklődnek a bogár után. Böködik, tépik a víz alá, és akkorákat cuppantanak, mint egy jobb süllőrablás az éjszakában! Az egyik medencében kiló fölötti kárászok, pontyok pipáltak a víztetőn, köztük egy 5 kiló körüli pikkelyes balatoni tőponty volt a legszebb. Rám sem hederített, vagy fél órát dobáltam mellőle, mintha érezte volna, tőlem nem kell félnie!

Sokáig próbálkoztam a naphalakkal. Sokszor csak követték féloldalasan az apró bogarat, mígnem egy jókora példány leverte a beeső bogarat!

A képen jól látszik az apró hármashorog mindhárom ága jól akadt a giganaphalnak!

Már másfél órája a naphalakat kergettem, próbáltam apró gumikat is, de a pöcögtetett hamar összeszedte a kövekre rakódott zöld moszatot (vagy algát), a gyorsan húzottnak pedig csak a farkát csipkedték. Ki is találtam, hogy sima horgot kell hoznom legközelebb, amin nincs ólomfej, és arra ráhúzok majd  egy színes twister testet farok nélkül.

Szóval másfél óra után dobtam az elsőt az iszonyat hőségben csukára, nem túl nagy hittel és meggyőződéssel. Az egyik kisvizes medencében rengeteg naphal volt, ahol sikerült kettőt becsapnom. Mindkettő a táplálék konkurens elől kapta el az apró bogarat.

Kedvenc csukás öblömben azért jött egy kicsike kék gumira, és volt egy komolyabb érdeklődő beesőre, de nem tudtam időben lereagálni, így nem akadt meg rendesen.

Egy balin izgatta még a fantáziámat a kövezés előtt, de csak addig mi ki nem mentem a kövezésre. Nemsokára a hatalmas hőség, és a fogyóban lévő vízkészletem hatására feladtam a harcot, és hazamentem.

Azt hiszem az utóbbi hetekben menthetetlenül beszippantott az UL!

Sügér, kősüllő, süllő, csuka, balin, naphal, vörösszárnyú keszeg. Ezeket a halakat sikerült két héten belül UL pergetve elejtenem.

Kategória: Balaton | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.