Feladtam

Aki ismer az tudja nem vagyok egy beszari típusú gyerek. Kimegyek hajnalban, este, éjszaka, melegben, hidegben, egyszóval bármikor, akár egyedül is a vízre. Így volt ez pénteken délután is, de az egyre erősödő szél másfél óra után megadásra késztetett. Szarrá fagytam, úgy éreztem a talpam eggyé válik a móló kövével ha még sokáig maradok, a szél meg csak fújt, egyre keményebben. Nem az én hónapom az idei november. Ebben a hónapban az X patakon fogott sügéren és a balatoni sirályon kívül, még nem sikerült semmit se fognom. Sajnos van ilyen is. Ahogy egyre hidegebb lesz, minden egyes halnak, kapásnak örülni kell! Balázs kitartott péntek este, ő kiült kishallal fenekezni, és egy szép süllő lett az eredménye. De ez nem igazán az én pecám, ráadásul múltkor jöttem rá, hogy nincs meg a termo nadrágom. Sajnos nem az első dolog keveredik el, mióta anyósomnál lakom. Már kezdem azt, hinni, hogy ez nem véletlenek sorozata! 🙂 Laci barátom is kint volt szombaton és egy szép 54-es legyes csuka lett kitartásának eredménye. Még nem írta meg, de hamarosan fel fogja tenni.

De nem adom fel a novembernek még nincsen vége, meglátom mit tartogat ez a hét a számomra horgászat terén!

Pénteken azért megint fontos információkhoz jutottam, a múltkori +mocskos kis csukás barátomtól”:

– Mentem volna inkább megint az Y csatornára, ott legutóbb két óra alatt fogtam vagy 26-ot. Kettő volt olyan 48-as forma, a többi 20-30 közötti, amit vittek is diszperzites vödörrel a várpalotai ….. Azok mindent megesznek, mindegy nekik! Halat nem telepít senki a vízbe, ezért nincs ellenőrzés és engedély se kell. 60-80 dekás kis nyurgák, kacsák által a lábukon behozott ikrából kikelt halak vannak benne, meg mocskos sok csuka. Vannak nagyok is, de azokat nehéz megfogni, mert rafináltak.

– Mondtam az ürgének, elég szomorú, hogy így van, és ne csodálkozzon, ha pár év múlva a kicsiket is nehéz lesz belőle kifogni, mert előbb – utóbb elfogynak. Meg kell, hogy mondjam nem igen vette a lapot, hogy miért!

Fantasztikus halban gazdag kis vízterület, ez az X Patak – Y Csatorna – Z Csatorna hármas, csak sajnos, nincs egy kézben, nincs ellenőrizve megfelelően, pedig eszméletlen micsoda lehetőségek rejlenének ebben vízrendszerben. Csak valakinek végre fel kellene ismernie!

Kategória: Balaton | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

6 hozzászólás a(z) Feladtam bejegyzéshez

 1. Nehéz ilyenkor halat fogni, nekem se sikerült az elmúlt három alkalommal. A Duna nem adja könnyen a halat, talán majd ha menyhalazni megyek több szerencsém lesz…

 2. atyafi szerint:

  Az élet nem habostorta gyerekek! :-O
  De nagy geci vagyok!
  :-O
  Ezért még megver a Jóisten! 🙂
  Üdv és kitartás!

 3. kisgyerek9 szerint:

  az se biztos, hogy jó, ha egy kezelője van a víznek, oszt’ csak a C&R-t engedi a pörgetőknek ősszel
  http://kisgyerekhorgasz.wordpress.com/2011/11/28/c-und-r-margojara/

 4. skill szerint:

  A mai peca után is azt mondod, hogy feladtad? 😉

 5. steveolsonhun szerint:

  Nem a mai peca fasza volt!
  Mindjárt írom!

 6. Gábor szerint:

  Úgy látom a …..-okkal mindenütt baj van.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.