Áremelés

Sziasztok,

Úgy 6 éve lehetett, amikor megbeszéltünk egy találkozót egy műcsali készítő kollégával és a fiával. Csalit és eszmét cseréltünk, horgásztunk. Akkor én még nem árultam csalikat, ő igen. Azt mondta neki “nem kenyérre kell” , 5000 forint /darab áron adja, aki akarja, az úgyis megveszi. 😁

Aki rég óta követ az tudhatja, hogy pár éve bizony nekem “kenyérre is kell”. 😁 Volt még ugyan egy informatikai rendszer üzemeltetői szerződésem, de azt az új kata törvény miatt buktam, így a vele járó bevételt is.

Az alapanyag árak pedig szépen, lassan, folyamatosan kúsznak felfelé.

Példaként az alábbi képen láthatjátok a devcon 30 perces 2 komponensű műgyantáját, amit ragasztásra, alapozásra és fedő rétegként is használok.

5-6 éve 5000 forintos áron lehetett megvenni ebayről. Most EU-n kívüli országból dupla áfát, vámot, kezelési költséget, dupla postát fizetve 11148 forintra jön ki darabja és én még örülök, hogy egy barátomnak hála be tudom szerezni. 😉

A horgok, kulcskarikák ára idén kétszer emelkedett és minden egyéb alapanyag ára nőtt. Normális minőségű balsa fát 2 éve nem lehet beszerezni itthon.

Szóval én is kénytelen vagyok árat emelni. Nem nagyon és egyenlőre nem minden csalinál.

A mini wtd, mini wave minnow és a crankek ára az ötös kivételével egyenlőre marad 4000 forint, de az összes többi csali ára nő pár száz forinttal.

A dozer és pac – man crankek ára majd még attól függ, hogy a terelőlapokat mennyiért tudom beszerezni?

Az árak még így sem érik el a kolléga által 6 éve emlegetett 5000 forintot, kivéve ha valaki harcsás horgot kér azon csalikra, ahol opcióként megjelöltem.

Őszintén szólva a csali mérettől függően az áremelkedések miatt az 5-6000 forint lenne a reális ár jelen pillanatban. De ennyire nem akartam drasztikus lenni.

Hogy kell e még változatnom a közeljövőben, az jó kérdés!?

Hozzáteszem, hogy a Lengyelországból behozott habból készült csalik, illetve egyes festett műanyag csalik árai így is alulról karcolják az új áraimat és azok nem fából készülnek. 😉 De nekem nem is ezekkel a csalikkal kell versenyeznem.

Igaz hogy 5 csalitípusom fa teste marógéppel kerül sokszorosításra, de azokat is nekem kellett kikísérletezni és annyit azért nem adok el belőlük egy évben, hogy ne lehessen továbbra is egyedi, kézzel készült, kézműves terméknek nevezni ezen darabokat. Az összes többi típusnál pedig maximum a körvonalakat vágom géppel.

Szóval ezek a csalik, egyediek, kézzel készülnek és ami a leglényegesebb és a napi posztokból láthatjátok, hogy nagyon sok hazai, főként élő vízen eredményesek.

Remélem megértitek, hogy ha szeretném tovább csinálni és ti szeretnétek továbbra is ilyen jól működő, hazai vizekre megálmodott és kikisérletezett, egyedi csalikkal horgászni, akkor nincs más lehetőségem, árat kell emelnem.

Üdvözlettel : Horváth Ferenc – SteveOlureS

Kategória: Balaton | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Qvik szerint:

    (Megértően bólogat, de nem látja a műgyanta bájos képét, csak egy üres keretet.) 😉
    (Közben arra gondol, hogy képes lesz-e majd kifizetni a megrendelt csalikat.) 😐

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.