A csatorna kis – nagy szörnye – vendégírás

Egy eddig számomra ismeretlen terepen próbálkoztam, párom szülőfaluján átfolyó kis öntözőcsatorna volt a cél. Volt 1,5 órám amíg készültek kedvesem über trendi körmei a műkörmösnél…

A terepet meglátva nem is volt kérdés milyen csalit fogok bevetni. Kristály tiszta víz, nyakig felnőtt hínár, benőtt dzsungeles horgászhelyek…Felkerült a kis fekete slim axehead ezüst csíkokkal az oldalán. (Itt van egy kis tévedés, ez sima axehead, nem a slim, a szín pedig black metallic – a szerk.)

Sosem dobáltam vele komolyabban, de ilyen ivóvíz tisztaságú terepen más szóba se jöhetett volna, illetve a hínár miatt se tudtam volna mást dobni…

Dobás sorozatok követték egymást, mikor láttam hogy lekövette egy kb 40cm-es baller. 🙂  Húha, mondom van hal itt, de sejtettem én hogy vannak balinok. A rossz terep miatt nincs ember, aki próbálkozna pergetni itt. A helyek is nagyon rossz állapotúak voltak, pókhálók, nád, mindenféle növényzet próbált visszataszítani a pokolba,de én nem hagytam magam!

Az eredmény két balin lett a axeheadre. Iszonyat örültem, hisz egy ilyen terepen helyismeret nélkül és szűkös időmetszetben ez nagy eredménynek számít. 15 percig utána takarítottam magam a gazoktól, bogáncsoktól, mert a tuti új körömmel rendelkező kisasszony ha meglát ilyen retekben, a teraszon alszok.

Végszónak annyi, hogy nincs meghorgászhatatlan terep ( dehogynem – a szerk. 😀 ), a példa is mutatja nehezen de azért lehetett pecázni eredményesen, és persze kell mindig lennie nálunk olyan csalinak, ami extrém állapotokra is jó lehet.

Trepák Attila

 

Kategória: balin, balsa, felszíni, folyó, WTD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.