Talán jók lesznek

Nem olyan régen felvetődött egy közös rendelés lehetősége egy svéd műcsalikészítős webshopból. Sokáig gondolkodtam, hogy kell e nekem onnan valami, aztán néhány fólia mellé sikerült a rendelésbe tennem két fajta tört terelőlapot, jó lesz majd valamire alapon.

Nézegettem egy ideig, hogy mire is lennének jók? Aztán kiötlöttem, hogy a szélesebbiket összehozom a zero merülésű crank 4 centiméteres testével.

Még nyersen

Kérdeztem a srácokat, hogy szerintük nem túl nagy e testhez? De egyöntetűen azt állították, hogy egy próbát megér. Így készült el a prototípus SFC színben süllyedő változatban.

Süllyedő crankbait tört terelővel SFC színben

Otthon a hordóban nem tudtam kipróbálni, mert ahhoz túl gyorsan süllyedt, de közben már száradt a festék a felúszó és a szinte lebegő – lassan felúszó típusokon is.

Aztán egyik hajnali sügérmetes sügérpecán megúsztattam mindhármat. A felúszó típusra még egy lekövetésem is volt. 😀

Még lemérni se tudtam a három csali súlyát a facebook népe már vitte volna mindet, pedig még halat sem fogtam velük. 😀

Azt sem tudtam, hogy vajon folyón megállják e helyüket?! Hisz elsősorban folyóra szánom ezeket a csalikat a balin – domolykó – jászkeszeg szentháromságra. (Megsúgom, hogy más hal is megkívánta, de ez majd nemsokára úgyis kiderül, ha van türelmetek tovább olvasni. 😉 )

Szóval Dezső barátom ( a blogon már csak Dezső marad 😀 ), annyira lájkolta a képeket, hogy végül elküldtem neki mindhármat tesztelni, hisz idén nagy valószínűséggel én már nem jutok el úgy sem domolykózni.

Crank hadsereg bevetésre készen

Az első pecán kicsit zavaros, de már nem áradó, lehűlt vízben és erős szélben 15-16 halat sikerült csípnie a csalikkal, igaz nem abban a méretben, amikre vágyott.

Az első – működik

Valamiért aznap csak a kisebbek ettek. Mindig mondom, hogy sokaknak egy ilyen domolykópeca maga az álom, de aki fogott már – és rendszeresen fog – 40-50 centi feletti domolykókat, annak már kicsit megváltozik a fejében minden. 😉

Az első beszámoló nagyon pozitív volt. A csalik rendkívül jól dobhatóak multis szereléssel és az erős sodrásban is megállták a helyüket.

Királyság van! 🙂

Tegnap aztán sorjáztak a képek. 😀 Csak néhány a teljesség igénye nélkül:

Csuka úrfi

A nap domolykója, a maga 44 centiméterével már az a kategória

Ez sem csúnya

És ez sem

Nem én vagyok az első a bolygón, aki tört terelőlappal szerelt crankbaitet készített. A hazai gyártok között is akad néhány példa. (Ott a norizi például.) Ennek ellenére piszok mód örülök és azóta rendeltem még 50 kész terelőlapot ebből a típusból. 😀

Bízom benne, hogy beadja majd a bigmamát Dezső barátomnak. Ha máskor nem, majd december elseje után! 😀 😀 😀

 

 

 

 

Kategória: ajándék, balsa, domolykó, faragás, folyó | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Nagy Szabolcs szerint:

    Szép halak, gratulálok! Ez a csali (is) nagyon jó lesz szerintem. Főleg a lassan felúszó és süllyedő változat szerintem nagyon eredményes lesz gyors vízű folyókon is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.