Megint bekeccsőnt a mocsokcsali

Nulladik nap:

Jöjjön egy képek nélküli beszámoló, mert ilyen is van.

Már a második pályán bosszankodtam, hogy megint hullámzik, nincs küsz, újfent jó nagyot betlizek, amikor beindult a vezérhangya, hogy vajon melyik pályát nem érheti a szél?

Ahogy kiszálltam a kocsiból szomorúan konstatáltam, hogy hullámzik, ezért először cucc nélkül indultam a partra. Öt méterre lehettem, amikor elcsattant egy rablás!

Kettő tized másodperc múlva (persze költői túlzás) már repült is a wobbler az ívó küszöket faló süllők közé. Kb. 10 perc telt el egyetlen burvánnyal Tomi barátom laposfarkújára, amikor feltettem a saját SFC jerkminnowmat.

Ekkor már elmúlt 4 óra, de a felhők miatt még zabáltak a süllők. Nem kertelek 5 perc alatt 4 süllőt csaptam ki, közte két 50 közelit teljes hosszban mérve.Fülig ért a szám!

Annyira tudtam, hogy csak perceim vannak hátra, hogy nem is fényképeztem. A vízben szabadítottam a lenyomott szakállú horgot és már dobtam is a következőt.

Olyan 4:11 körül el is vágták az egészet. A balinok pedig a millió küsz ellenére megint nem jöttek. Csak az a kettő csapkodott néha, ami sötétben is, de képtelen voltam megfogni őket.

Az első nap:

Sárvári Matyi barátommal a Madcat teamből terveztünk egy pecát. Ő megkeresett, én pedig vissza akartam vágni a súlyos vereségért, amit tavaly rám mért a mocsokcsalival! 😀

Megbeszéltük, hogy a nulladik napi pályán találkozunk, hiszen jobbat nem tudtam kitalálni. A csónakos betli esélye ugyan meg volt, de ha parton nem találjuk a halat, akkor egyszerűbb helyet változtatni, mint kikötni és úgy keresgélni.

Ez a nap úgy alakult, hogy képeket is sikerült készítenünk, mert amelyik hal nem szerepel a fészbukon, azt meg sem fogták! 😂😂😂

A nulladik napon is volt két éjszakai balin a pályán, ahogy ezt korábban írtam. Az egyiket sikerült leszednem végre saját jerkminnowwal. 🙂

Már túl voltam az első süllőn, amikor elkezdett dolgozni tőlem jobbra.

A harmadik rablása után nem bírtam tovább idegekkel. Helyet váltottam, lekuporodtam a kőre és lendült a csalim. Elsőre ledurrantotta brutális felszíni kapással a 30-40 centis vízben. Majd egy helyben tépte – rázta a cuccot! Hatalmasat ment. Állat volt! Iszonyat kövér hal volt. Napok óta zabálhatja a küszt az íváson.

 

Matyi is megérkezett közben. Elmeséltem neki a történéseket és immár ketten eredtünk az ebfogúak nyomába.

Az ismét bebizonyosodott, hogy az éjszakai küszívásos süllőpergetés nem társas móka, mert egy – egy kapáson kívül nem sok minden történt beszélgetés közben, pedig a süllők ott voltak. Aztán Matyi elment kicsit messzebbre, én pedig rápróbáltam a balin területét elbitorló szemtelen süllőre a másik irányból.

Bejött! 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matyi üres kézzel, de avval jött vissza, hogy talált egy öblöt tele aktív hallal. Ránéztünk ugyan, de egy kapás annyi sem akadt, így visszaálltunk a hajnali pályára balinokat remélve. Persze hogy nem jöttek! 😦

Ránéztünk hát a helyi mólóra, majd a kedvenc kajakos pályámra partról. A balinok ott voltak bent. Partról elérhetetlen távolságban.

Egy part mellett néha odacsapó magányos dög ugyan elszórakoztatott egy darabig, de aztán hamar másik pálya után néztünk.

Sajna a balinos része csúnyán behullámzott, a köves tilalom végét pedig jelezte, hogy a helyi móló szarásig volt horgásszal, így visszafelé megnéztünk egy helyet, ahol már az autóból rablásokra lettünk figyelmesek.

Ott voltak! Kishalfoci volt, de szinte megdobhatatlan helyen. Illetve megdobni meg lehetett, csak a fárasztás kimenetele volt kétséges a keresztirányban elhelyezkedő stég miatt.

Dave barátom szokta mondani, hogy elég akkor gondolkodni, hogy szeded ki, ha már megakasztottad. Ezen a stratégiai vonalon próbáltunk hát elindulni. 😀

Mátyás Sárvári barátom mocsok csalija megint bizonyított! 😂💪💪💪😂 Elképesztő mit tud az a bizbasz, a tiszai balinok réme az a csali. 😀

The Madcat guy did it again!

Egyet azért én is csíptem az új fizimiskámmal és egy rózsaszín itthon még nem kapható pop walkerrel. Emellett egy – egy kapás jutott mindkettőnknek. A fárasztás az több volt, mint hardcore! 😀

Keccs…

… and ríliz

Az új sérót elnyomta a gopro pántja és az éjjel egy órai kelés után nem vagyok a képen annyira kivasalt, mint amikor kijöttem a borbélytól.

Kategória: Balaton, balin, balsa, faragás, felszíni, hendméd, jerkminnow, minnow, popwalker, steveolures, topwater, WTD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.