Beszámoló az első bevetésről

Csík Ricsi még télen vett tőlem egy pakkot, közte egy hagyományos nyolcas white walkert.

Szóval a hajnali deres órákban csapkodott a balin de azért nem forrt a víz, majd abba is hagyták 9 óra körül, de olyan szinten hogy eltűntek. Szemben velünk a túlparton egy kis szakaszon befolyik a víz, ami mögött egy kisebb területen gyenge a sodrás. Eredetileg csak azért tettem kapocsba a white walkert, hogy megnézzem hogy táncol nagy sodrásban. (teszem hozzá bírja az erős sodrást is tökéletesen) Aztán szemezgettem azzal a lassú résszel na mondom egye fene átdobom, meglessük Vízbe ért a csali, éppen elindítottam volna, erre elkezdett darálni/morogni és akadni az orsóm. Hát ez remek, gondoltam… aztán hirtelen a szívem is megállt amikor annyit vettem észre a szemem sarkából hogy tőlem 50méterre a túlparton óriási rablással behörpöli valami az álló csalit! (MEG SEM MOZDÍTOTTAM, 1 HELYBEN ÁLLT A DRÁGA VÉGIG)
Fogtam a botot, az orsóm akad, érzem, hogy rúg a hal.. Na most mi legyen? Szerencsére rájöttem a hibára, az első keverőgyűrűre volt rátekeredve a zsinór, de olyan nyakatekert módon amilyet még soha nem láttam. Remegve próbáltam bogozni a zsinórt, de már elkönyveltem, hogy a halnak max integethetek, úgyis leveri magát. Kicsomóztam a zsinórt, feszítem meg, és a legnagyobb meglepetésemre a hal egyszer csak visszarúgott, jelezve, hogy partiban van még.
Hát nagyon megörültem, és azonnal kézbe vettem a fárasztást. Nagyon jó erőben volt a hal, sokszor belefeküdt a sodrásba, nagy élmény volt olyan messziről visszahúzni! Egyik legjobb balinom a duzzasztóról az elmúlt másfél évben.

Kérdésedre válaszolva nem, nem ez volt az egyetlen áldozat, rá következő dobásra

ugyanúgy lecsapta még egy, amit odaadtam nagybátyónak, aki megfogta élete első castingos halát.

Ezen felül jött még egy nekem, majd a kis befolyóból ami a nagybátyó mögött látható kipiszkáltam egy kilósat, meg egy harcsa odavert neki, de az sajnos nem akadt.

Nagyon király peca volt! Azóta már top1 felszíni csalim, és a megabass, jackall, duo és társai cserepadra kerültek !
Pedig azt hittem a kis Chubby Pencilt nem fogja tudni letaszítani semmi a trónról…

Kategória: balin, elado, faragás, felszíni, hendméd, whitewalker, WTD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Beszámoló az első bevetésről bejegyzéshez

  1. Bandita szerint:

    Uramisten mennyi nagyballert fogtam én a duzi alatt több mint 10 éve super spook jr-ral 😀 mondjuk akkor a helyiek még ólmos-legyesen kívül nem dobáltak mást… Most már ott is mindenki felszínizik, a balinok is kezdenek rezisztensek lenni rá.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.