Az első

Balogh Szabolcs barátom beszámolója élete első WTD-s csukájáról és egy óriásról ami megtréfálta és a nem éppen méteres csukákra tervezett 8 centis hagyományos WTD-t jól helybenhagyta. Szabi megígérte nekem, hogy visszamegy érte és megmutatja még nekem! A csali pedig vitrinbe kerül.

Szia Feri.” Jobb később, mint soha!”

„Felavatásra került a múlt évben vásárolt kutya! Egy elhagyatott bányatavat látogattunk meg a barátommal. Dzsungel peca a javából, kevés meghorgászható hely, sekély víz, néhol víztetőig érő hínár. Gondoltam bevetem a csalikat, ideális terep nekik. Kapocsba akasztottam…. 3. Dobás után volt egy vízből kiugrós rontott kapásom. Nem akadt. A következő dobás ugyan oda, indítom a csalit majd pár ütés után eltűnt a csali, akasztás, megvan. Hínárkaszálás majd célba vette a nádast. De sikerült megfordítani, majd kézbe is venni. Hatalmas volt az öröm. Visszaengedtem és indultam tovább a következő helyre.

Pár perc dobálás után lehörpölte egy méter feletti csuka. Mocskos mód megette!

Mindkét horog be volt akadva, a hasi horog a szája felső részébe, az alsó horog az alsó állkapcsába. Egyszer elrontotta, újradobtam, még egyszer elrontotta, és jött utána, a lábam előtt vette le, akkorra már eléggé agresszíven a 30 centis vízben…. ahogy belehúztam a szákba a hasi horog egyik ága beakadt és kitépte magából, és meglépett.

Mocskos másfél perc volt! Fröcsögött ki a fülemen az adrenalin! 😁

Nem számítottam ekkora halra és kicsinek bizonyult a szákom. Nem tudtam beletekerni és elment. A harc közben legyilkolta a csalit úgy ahogy kell, komoly maradandó károsodást szenvedett! ”

Gratulálok Szabi! Ez első WTD-s csukának igencsak megsüvegelendő, a nagy pedig ott vár téged!  

Kategória: balsa, csuka, egyéb, faragás, felszíni, hendméd, légiós, WTD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.