Mohóság, balin a neved

 

Jerkes csapó

Balinról volt szó nem? Nooormális? Mi ez a sügér, ez itt e? 🙂

Az úgy volt, hogy egy korábbi kedvenc pályámon végre volt pár sügér kihajózás után nem sokkal és sikerült is néhányat jerkelve megcsípnem.

Sajnos az utóbbi két évben nem az igazi a hely. Én korábban heti egy, maximum két alkalommal dobtam, hogy pihenőt is kapjanak a hajnalban és este kilátogató rablóhalak, de hiába, ha a másik öt, hat napon meg mások ütik.

Szóval kicsit megkésve értem azon a hajnalon a balinos pályára. Már jócskán világosodott, de nem bántam, mert örültem annak a pár sügérnek is.

Ez a nap úgy alakult, hogy új, saját készítésű csalikat teszteltem.

Az első hal mindjárt hetes slim axeheadre érkezett. Az első hala volt ennek a típusnak. Ahogy később ezen a napon felavattam a hetes és a kilences normál axeheadet is.

A chrome witch slim axehead első hala

Hetes axere white walker színben

Na még egy

A kilencest is leszedik

Azt hittem a nap utolsó hala

Még Judák Istinek készített béka popperre is volt egy jó akcióm. Kétszer is betámadta a poppert egy mohó őn, de az egyre inkább hullámzó vízben elvétette.

A szokásos roham múltán nem találtam őket sem a part menti hínarasban, sem a helyi strand szegletében, de még a hajóállomás körül sem mutatták magukat, így lassan elindultam a “kikötő” felé. Persze útba ejtettem a reggeli pályát.

A hetes axenek szavaztam bizalmat, nem véletlen.

A babás nád határán egy – vélhetően balin – háromszor is nekiment. Aztán következő húzásnál már komolyabban rávert. Egy pillanatra akadt csak. Harmadik húzásnál már eltalálta tisztességesen.

Csak erről a halról csatoltam egy rövid videót. Tán méret forma, vagy ahhoz közeli rutintalan, de nagyon mohó versenyző volt az illető. Éhes lehetett! 😀

A peca végén még akadt egy jó sügér is.

Már nagyon hiányzik a kajakos balinozás!

Kategória: Balaton, balin, balsa, elado, faragás, felszíni, hendméd, kajakos, savagegear, sügér, steveolures, topwater, whitewalker, WTD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Balan Attila szerint:

    Legyen mar tavasz Feri!!!😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.