Keccsőn a mocsokcsali

Keccsőn a mocsokcsali, ahogy Sárvári Mátyás, mai vendégem a Madcat teszthorgásza nevezte a képen látható kókány munkát. Amikor először mutatta nem akartam elhinni, hogy ilyen létezik. Amikor mesélte, hogy a legtöbb tiszai balint evvel fogja és még többet mióta terelőlap sincs benne, na akkor majdnem vízbe öltem magam a móló mellett. 😀

Háromba törve, terelőlap nélkül egy házibuhera, felnagyított thrill másolat. Talán így tudnám legjobban leírni. A mocsokcsali.

Szóval ma Matyi volt a vendégem. Az előrejelzések és a korábbi beszélgetéseink alapján humán vonalon éreztem erősebbnek a mai pecát. Bár Matyi három vágyott balatoni halfajjal is közeli barátságot kötött, még mindig azt mondanám, hogy a megérzésem nem csalt meg.

Az első pályán erős szél és hullámzás fogadott minket. Itt még csak dobni se próbáltam. Vendégem szaggatta a hínarat rendesen.

A második pályán némi igazoltatás és szondafújást követően találtunk küszöket. Rablás nem volt, de mivel jobb tervem nem akadt így pirkadatig főleg Matyi szórta a pályát. Végül a prey71 meghozta első balatoni süllőjét. A méret a feledhető kategória volt.

A mólón aztán új lendületet kapott a pecánk hisz rabolgattak az őnök. Olyan rablások voltak tipikusan, amikről nem fogja meg a horgász a halat, de ezt nem tudja feldolgozni és nem akarja feladni. Hátha most felkiáltással! 😀

Matyi kicsavart tőlem kölcsönzött curtail cannibállal egy kövest. Második halfaj pipa!

Aztán észrevettem, hogy a móló másik oldalán őrület van! Egy csapat balin csúnyán beszorította a küszcsapatot. Voltak orbitális terítős rablások komoly balinoktól. Voltak olyan balinok amik a levegőben repkedtek a rablás erejétől kivetődve, mint a delfinek az óceánban, vagy a medencében. És voltak olyan jellegű fröcskölős rablások tőlünk 6-8 méterre, amik beterítettek.

Egy kapást bírtam kicsikarni pop walkerre, de inkább csak megnézte, mint akarta volna. Dobtam vagy 20 féle felszínit, többféle jerket és wobblert, amik a hínár felett még eljöttek.

Épp meséltem vendégemnek különböző történeteket a tescos wobblerkészlet, vagy a befőttesüvegből előkerülő piacos jointed erejéről, amikor…

… jött Matyi és az izomból húzott a víz tetején összevissza kacsázó, pattogó kókány munka. A háromba törött, terelőlap nélküli keccsőn, a mocsok csali, amilyet sem pergetőként, sem csalikészítőként nem láttam még. És ha nem látom, nem is hiszem!

És leszedte az őn!

Itt még a helyzet (kövezés) magaslatán

Aztán egy óvatlan pillanatban a csúszós kövön sikerült megülni

Ha már ott ült, szabadított

Mi a tanulság?

Hát ennyi! 😀

Kategória: Balaton, balsa, faragás, felszíni | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Keccsőn a mocsokcsali bejegyzéshez

 1. NagySzabolcs szerint:

  Ez q-va jó 🙂

  • steveolsonhun szerint:

   Annyira nem élveztem! Leizzadtam, annyira szívattak a dögök! Teljes testtel repkedtek a 1,5 kilós jószágok. Métereket repültek. Meg kellett volna egyék a felszíni csalit. Ráadásul ez a raj ma állt be. Tegnap a kontaktom 5 óra alatt 10 rablást látott. Ma volt, hogy egyszerre rabolt 5 hal. GECZIK mind! 😀

 2. qvik szerint:

  Geczik hát! Sajnállak is! 😦
  Remélem jövő héten már én is a Nagy Tócsában húzom a halakat. Feederrel vagy pergetve, de jobb lenne mindkettővel. Egyszerre persze. 🙂 Csak a másik végén, nehogy összefussunk! P)

 3. Visszajelzés: Megint bekeccsőnt a mocsokcsali | SteveOlureS

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.