Lureswap 2.0

Az első csalicsere játék után természetesen volt második is. Régen lezárult már, de valahogy csak nem jutottam el a fényképezésig sem. Ma végre rászántam egy kis időt, ami biztos furán hangzik, de én évek óta nem pörgöm túl a karácsonyi őrületet. Ráadásul éppen most füstölöm a szalonnát, így közben akadt egy kis idő faragásra, fényképezésre és írásra is.

Az előző játéknak köszönhetek – köszönhetünk egy új barátot, Leventét, aki a következő kommentel jelentkezett az előző íráshoz:

“Pont ezen gondolkodtam, hogy de jó lenne wobblereket cserélgetni. Erre ti megtettétek. De jó nektek. Mennyi új csalit próbálgathattok… 😦”

Így lett ő blog olvasóból fórum tag, akivel azóta többen is horgásztunk már együtt, cseréltünk csalikat és indult a második lureswappen, ugyanis a félelmei ellenére a játékhoz nem kellett fészbuk regisztráció és 100 nevező sem indult szerencsénkre! 😀

Persze én ökör egy éves wobblerkészítő múlttal valami extrával akartam kirukkolni, így született meg a fejemben egy popper – propper hibrid csali ötlete. Még télen elkészült a prototípus otthon talált szedett – vedett anyagokból. Mielőtt befagyott volna a Balaton sikerült is kipróbálnom. A propeller pörgött és hangja is volt!

Prototípus

Innentől nem volt más hátra alkatrészeket kellett beszereznem! Merevebb drót, rozsdamentes anyagból készült gyöngy és propeller, vastag plexi terelőnek.

Egyetlen faragót ismertem itthon, aki korábban készített már propp csalikat. Facskó Tamás alias wobblermania.

Tőle próbáltam némi tanácsot kérni, de mint kiderült otthon található anyagokkal dolgozott ő is.

Hosszas keresgélés után aztán találtam propeller és végzáródugót külföldi forrásból, csak a rozsdamentes ütköző gyöngyöt felejtettem el megrendelni. Itthon próbáltam pótolni a hiányosságot ékszerkellékeket áruló webshoppból. Sajna ez zsákutca volt, mivel a következő példány, ami már közelített a végleges kinézethez berozsdásodott.

 

Formára végleges

Minden a helyén, csak az a fránya gyöngy

Kellett rendelnem kintről rozsdamentes fém gyöngy ütközőket is.

Közben kiötlöttem magamnak egy dupla propelleres csalit béka mintázattal, ami már szerepelt is itt a blogon és adott is néhány szép csapósügeret.

SteveOlureS double frog propper

Ez a mintázat annyira bejött (nem csak nekem) hogy módosítottam az eredeti színösszeállításon. Mint később kiderült ez majdnem be is borította az egész játékot!

Amúgy sem volt egyszerű a folyamat! Egyrészt mert kezdőként elég nagy fába vágtam azt a bizonyos fejszét, akarom mondani sniccert, másrészt renget buktató volt a dologban az alapozó gyantától a festésen, a popper pofán át a záró gyantáig!

Nem akarom ecsetelni az egész történést, de többször fordult elő, hogy kishíján kukában landolt az egész cucc! A legdurvább az volt, amikor 10 csali már színre fújva lógott és a 11.-nél a fehér festékrspré berobbant és beterítette a készre fújt csalikat is.

Persze újra nekiálltam, de nem mind sikerült olyanra amilyenre szerettem volna!

Testek

Súlyozásra várva

Ha nem is egyformák, de azért hasonlítanak

Festve

Gyantázva

Párban

Együtt…

… még utoljára

Most hogy ezen a részén túl vagyok jöjjenek a többiek által készített remekművek szépen, sorjában. Remélem a képekkel sem hibáztam és a készítőket is rendben tudom párosítani a műveikkel!

Máté púpos domolykó csalija

Korvin avantgard wobblere

Gpepp béka skandináv típusú terelővel megbolondítva

Fefe a nagy visszatérő domolykós duci csalija

A bobler jelölt terelővel és kicsit más horgokkal Zolikától

Az északi stílus érződik a Sannobaits műhely remekművén

HMarci, amikor egy legyes wobblert készít

Granlure a felvidéki domolykóvadász

Skill wobbler, avagy a rutin meg az évek extra dizájnnal

Esox balingyilkos minnow csalija

Végül, de nem utolsó sorban Levi pöttyös domolykócsalija

Mivel többen kérdezték már hogy készítem a popperhez a terelőt, ezért most elárulom nektek. Amúgy az ötlet nem saját, csak a szöveg! 😀

Nem kell hozzá más csak, egy anyacsavar, egy csapágygolyó, egy kalapács és bátorság!

 

Kategória: ajándék, balsa, faragás, felszíni, hendméd, pecavilág
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.