Jogtalan előnyszerzés után egy belépő szintű balin is összejött

Sorrendiséget némileg felrúgva egy pár napos történetet osztanék meg veletek.

A történet még márciusban kezdődött, annyiban, hogy egy a nyarait a Balaton partján töltő veszprémi srác megkeresett segítséget kérve pergetéssel kapcsolatban. Sokat hezitáltam mitévő legyek, mivel 10.000 kemény forintból szeretett volna elindulni, ami szinte lehetetlen küldetésnek tekinthető. Annyira lelkes volt és nagyon akarta a dolgot, hogy végén segítettem neki. Bot + orsó + 300 méter 20as fluorocarbon, kapcsok, előkék, jigek, gumik, wobblerek, kanalak, újak, használtak és saját készítésüek kerültek a dobozába. Azóta egyszer már összefutottunk az adott település mólóján, és ezen a reggelen is találkoztunk. Sok szép balinos képet küldött egyébként május óta, néha egy-egy sügérrel, süllővel fűszerezve. A féderbotok sutba kerültek és szinte minden napkelte a mólón éri, ami a mai 14 évesekre szerintem kevésbé jellemző!

Mi más, mint prey71 a balinok és Bence kedvence

Szóval az ominózus nap előtt írt, hogy megint vannak balinok. Három kapásból egyet csípett. Gondoltam lent lesz azon a reggelen is és mivel ígértem neki úgyis, hogy pecázunk így lementem. Ezt ő legkevésbé sem sejtette.
Ahogy gondoltam a mólóra még nálam is előbb érkezett. Erősen hullámzott, de napkeltével látszott, hogy van kishal a pályán. Távolban jöttek az első rablások, így először fat vibes-al, majd a múltkor emlegetett nem annyira szeretem távdobó horny herringgel próbálkoztam. Épp magyaráztam Bencének, hogy a hornyt se csak úgy tépve lehet húzni, mint egy balinólmot, hanem 4-5 tekerés után érdemes megállítani, ilyenkor remegve süllyed. Tudom, hogy Gebedjek Meg! De abban a pillanatban verte le a balin a csalimat! :D

Az első aznap

Miközben engedtem vissza a hajó sarkán csattant két rablás a közelben. Mivel ezek ilyen mélyebb vízrétegről jövő rablások voltak, ezért a twitch minnowt tettem fel. Hagytam süllyedni, két pöccintés, megint hagytam. Második dobás második pöccintés után verte le a nap legnagyobb hala. Marha jó erőben volt és simán elúszott annak ellenére, hogy egy hatalmas kelés volt a farokúszóján. :( A képet beküldtem a haltani társaságnak. Utólag agyaltam, hogy lehet le kellett volna vágni róla!

Twitch – twitch – Bammm!

Seb

Endru szerint a télen piócák telepedhettek rá és annak a folyománya lehet ez a sérülés. Nem értek hozzá, de ha valakinek van rá erős tippje és arra, hogy mit kell ilyenkor tenni azt megköszönném!

Mivel utána rablás nélkül kitwitcheltem (de szép ez így :D ) még egy balint, az egyik pergető már odajött megnézni, hogy mi a fenét csinálok? :D
Aztán visszament a hajó másik oldalára és küzdött még vagy fél órát. Közben jött egy kisöreg érdekes akcentussal. Kérdezgetett a csalikról, cuccokról. Később kiderült, hogy felismert és vásárol is a Lanitexnél, de nem értette, hogy a 12 grammos ránézésre elég taknyos botjának miért sok a gúnárnyak! Élénken érdeklődött, hogy a teliberózsaszín körforgó, rózsaszín bojttal jó e balinra? Hát passz! :D

Az érdeklődő közben odébbállt a hajó túloldaláról.  Gondoltam csak meg kéne dobni azt az oldalt is mivel ott is rabolt a balin.

Első dobás három twitch után leszedte. :D

A fél móló az öngyilkosságon, vagy az esetleges vízbefolytásomon gondolkodott, az öreg meg jött élénken érdeklődni a csali irányában. Mondtam neki, hogy ez egy 2018-as újdonság Savage Gear wobbler, amiből kettőt sikerült zsákmányolni tesztelésre, szóval ebből még nem fog tudni beszerezni.

Közölte, hogy ez jogtalan előnyszerzés a részemről! Mármint, hogy 2018-as csalival fogom a halakat. Kirekesztettnek érzi magát ezáltal. – Azt azért halkan megjegyezném, hogy legalább 10 olyan csali volt még a dobozomban, ami ezeket a halakat nagy eséllyel megfogta volna, de szeretek új dolgokat kipróbálni, tetszik is ez a kis wobbler és nagyon eszik a halak.

Na aztán jött újra az érdeklődő. Kiderült ő is megismert és vagy fél órát mustrálta a dobozaim, miközben pakolni kezdtem mivel leálltak a balinok teljesen. Próbáltam tanácsokat adni azzal kapcsolatban, hogy mikor mivel lehet eredményes, hiszen az ő doboza is tartalmazott jó pár komoly fegyvert a balinok ellen.

A hajó túloldalán

Úgy gondoltam megnézek egy másik pályát, hisz volt még időm.

Itt egy srác rajt ült a kanyarban és a balra tőle rabló balinokkal próbálkozott. Szórta a thrillt (mi mást? :) ) ezerrel, de nem fogott.

Mellé álltam és a rablászóna szélét kezdtem el dobálni, úgy hogy véletlenül se zavarjam ténykedésében. Aztán egyszer végre jobbra tőle is raboltak a balinok. Elkezdett azokra dobálni, így feltettem a poppert és kicsit nekem jobbra próbálkoztam. Rádobtam egy távoli rablásra a poppert.

– Nem veszi le? – kérdezte az addig néma Leventeként üzemelő emberünk.
– Majd mindjárt. – ment a magabiztos válasz! :)

Második dobás, második pukkanást levette úgy negyven méteren!

Húzni kellett keményen, hogy ne szaladjon a hínárba.

– Belépő szintű balin lesz az.
– Nem baj, de popperes nekem az sokat ér.
– Nem szeretem a poppert. A hetes thrill a legjobb balatoni csali! :)
– Akkor a többit fogd meg azzal, mert én már így is elkéstem. ;)
– Te és volt még ma valami?
– Volt. Egyet fogtam horny herringel. Ez ilyen balinólomszerű wobbler.
– Nem szeretem az olyan csalikat! ( Hehe! A thrill nem az? :) – a szerk.)
– A másik hármat egy 2018-as újdonsággal. (itt már bent minnowt szórt)

Belépő szintű balin

– És mivel fogod még? Nézd ez egy alulról áttetsző bent minnow. A legjobb fekacsali és fekázás közben fogtam vele balinokat, de balinozás közben balint még nem. (Nem baj toljad nekik! :) – a szerk. )
– Nyáron popperrel fogok sokat, mert a hangja sokszor kuka vízen is kihozza a halat.
– Nem szeretem a poppert! Idegesít a hangja! :) (Haver akkor csapassad a bent minnowt! :)  – a szerk.)

Szerintem azért baszta a csőrét, hogy leszedtem a belépő szintű balint onnan, ahol a mindenható hetes thrill nem adta ki neki a halat, mert háromszor indultam haza, de mindháromszor visszahívott valamivel, míg végül eljöttem. Mert tényleg sikerült a végén elkésnem!  😀

Kategória: Balaton, balin, parti, popperes, szávázs | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Jogtalan előnyszerzés után egy belépő szintű balin is összejött bejegyzéshez

  1. Peti Balázs szerint:

    Eljutottam odáig, hogy a “feka” becenév hallatán ütni tudnék. Kiráz a hideg tőle, komolyan! Persze az ehhez hasonló félprofik puffogtatják leginkább előszeretettel, valahogy attól úgy érzik, komolyabban vesszük majd őket. Hát pedig nem… ! 😀
    Ilyen jellegű sebekkel én is találkozok néha, valaki tényleg elárulhatná, mi a teendő. Lehet, hogy az amatőr sebészkedéssel még több kért okoznánk a halban. Vagy nem?

  2. Visszajelzés: Már megint nem ennek kéne következni | steveolsonhun

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.