Mindig piros

Hetek óta nem pecáztam csónakból, kajakból. Hétvégére általában elromlik az idő. Piros jelzés, szél, kakaóvíz, miegymás.

Azon a reggelen is parti peca mellett döntöttem a piros jelzés miatt. Első pályán egy kis süllő jött saját wobblerre, majd még napkelte előtt elcsattant egy balin. Csak saját kutyával tudtam a távot megdobni. Egyszer másztam is érte, mert a szél a kőre vitte. Aztán féltávon volt egy finom kis hajtás. Be is bombázta ez a siheder a fehér kutyát! Csúnyán letörölte merőlegesen a húzás irányára.

Mivel több akció nem volt, így a tavalyi nagy kedvenc kikötőmbe mentem, ahol idén nem sok babér termett. A nagy semmiben volt részem már vagy 30 perce, amikor felpakoltam és elindultam egy másik pályára. Utoljára még visszanéztem, hogy nem e hagytam ott valamit. Az addig tök süket vízen épp akkor ültek el egy rablás hullámai. Nosza letettem a motyót és mire a kőlábhoz értem csattant még egy koma!
Pár kisebb sügér jött wobblerre a kőlábtól, volt két nagytól lekövetésem, amikor az iménti helyen megint csattant a balin. Megfogtam! :D

Aztán a spiccen csattant még egy. Azt is megfogtam. Aztán csak úgy a hínár mellett is jött egy!

Nagyon örültem ezeknek a jószágoknak, mert amellett, hogy szuper kapásokkal jelentkeztek, végre megtört a jég a kedvenc kikötőmben. Múltkor itt volt az 5 kapás 0 hal esetem. Szerintem kiismerték a csalikat, vagy az erős szélben ezen a napon bátrabban kaptak. Ütős lesz ez a csali jövőre!

Nagyon stabil gyors, és lassabb húzásnál, twichelve is szuper a mozgása. Mindhárom módon fogtam már vele balinokat és a csapók is szeretik.

 

Kategória: Balaton, balin, faragás, felszíni, hendméd, parti, szávázs, WTD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.