Atompeca a húsosban

Három napra elutazok, így egy esti, éjszakai süllőpergetést terveztem tegnapra. Az előjelek nem voltak túl biztatóak, és erőt sem éreztem igazán magamban. Az előző héten három pecát, és utána 8,5 órás munkaidőt tudtam le két órányi alvással, és ez elég rendesen kihatott a szervezetemre. Úgy döntöttem inkább ma hajnalban próbálkozok a balinokkal.

Reggelre sem pihentem ki magam igazán, így kevésen múlott, hogy visszafeküdjek. Aztán győzött a vadászösztön! Amikor megláttam üzenetként Bálint éjszakai süllőit, már bántam kicsit az éjszakát, de még inkább bizakodtam a balinok jelenlétében.

Ahogy kő előtt megláttam az első rablásokat kezdtem igazán életre kelni, és amikor a rablásba húzott poppert levette egy gyönyörű balin már minden rendben volt!

Aztán irtózat sorozat következett! Gúnárnyak megint megmutatta, hogy atomjó csali! Gyorsan fogtam egyet a már bizonyító sardine színnel, aztán az eddig halat még nem adó ayu színnel is kikaptam hármat. És micsoda kapások voltak megint! Volt egy ami ütötte, megállítottam a csalit, és az álló csalival kiugrott a vízből. Itt még nem, de annál majdnem infarktust kaptam, ami a kő lábánál verte telibe ezt az elmebeteg mozgású vízisikló szerű rettenetet! 😀 Sokan írták hogy milyen randa ez a csali, és hihetetlen, hogy leveri a balin. Nekem tetszik maga a csali is, és nem hogy leveri, követi, üti-veri, benyeli!

Itt volt az ideje, hogy saját készítésű WTD csalival fogjak egy normális méretű balint. A kékkel csak kapásig jutottam. Méter magasra lőtte ki a vízből. Mivel egyre erősödött a napsütés, így a kicsit sötétebb tónusú aranykutya mellett döntöttem, és bejött.

Mindjárt kettőt is sikerült vele elkapnom. A második különösen jó volt. Egy rablásra dobtam, de nem volt akció. Pont a húzás alatt láttam ahogy a kishalak megrebbennek, arra gondoltam, hogy ott az őn és ez nekem még be is jöhet, amikor bebombázta a csalimat.

Sikerült egyet fognom Máté tunningolt apróságával is, és végre képem is van róla.

Majd az erős napfényben gondoltam egy merészet, és Sándor Ferenc kézi remekével, egy kisebb jerkkel kezdtem el próbálkozni. Jerkkel még soha nem sikerült balint fognom, egészen eddig. Éppen jobb felé szlájdolt a csali, amikor a mozgás iránya felől egy balin elkapta, és azzal a lendülettel kiugrott vele a vízből, majd tépte is vélt zsákmányát a mélység irányába. Elképesztő látvány volt az egész!

Most három napig békén hagyom őket, de reménykedem benne, hogy hétfőn még kint lesz a temérdek küsz, és kint lesznek kedvenc őnjeim is!

Topvóterkirályság volt megint! Atompeca a húsosban. 🙂

 

Kategória: Balaton, balin, felszíni, parti | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. nagy szabolcs szerint:

    Menj csak nyaralni szépen 🙂
    Biztos királyság volt!!!! A háztáji nem hagyott több kérdést úgy gondolom.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.