Badacsony

Még júniusban pár napot Badacsonyban töltöttünk a családdal. Nagy reményekkel, kölcsön bellyboattal, és minden földi jóval érkeztem, de a majdnem hazai pályán tulajdonképpen kijózanító betli lett a vége! Amikor bellyztem a mólón evett a balin, amikor a mólón voltam, vagy nem evett, vagy én nem tudtam fogni. Egy kövessel, kis süllővel, és egy kapitális, de a fénykép elől menekülő sügérrel zártam a hétvégét. Ami örömteli, hogy a fiam fogott két szép kövest, és egy 1,5 kiló körüli balint. Az üröm az volt az örömben, hogy a balin sajnos letorkolta a csalit, és elpusztult. Pár kép a fényképezővel készült, és pár kép, amiket videókból vágtam ki. Ennyi az egész, egy vegyes emlék, kevés szöveg és kész!

Kőkemény meló! Az első olyan dolog, amire azt mondom nem nekem való. De lehet csak a keserűség mondatja velem. Érdekes élmény volt, de semmi több.

A badacsonyi napkelte nem csúnya a vízről, de legalább szép!

Apa, apa valami van a horgon!

Még fordult egyet a balinná változó valami!

Nyakon csíptem.

Volt öröm!

Aztán üröm!

Boti kapitális kövese egy nem odaillő csalira jött.

A focista séróba belehalok, de a hal az szép! Mondjuk a gyerek sem lett randa, csak kellene egy nullás gép! 😀

Apa próbálkozik.

A mólóról sem csúnya a napkelte!

Végre megakadt egy B+! Vagy 20 rontott kapásom volt ezeken a hajnalokon, estéken. Átok ült rajtam, vagy mi a fene!

Meglépett a fénykép elől sajnos!

Csak szakszerűen!

 

Kategória: Balaton, balin, köves, parti, sügér | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Badacsony bejegyzéshez

 1. nagy szabolcs szerint:

  1.Nagy gratula a Fiadnak!!!
  2.Nem tudom megnyugtat-e, de én is focista voltam és keményebb séróval nyomultam
  3. El vagy te kényeztetve a Balaton által, szerintem szavad nem lehet 🙂
  4. A BB-ról majd dumáljunk, engem is érdekel a téma

  • steveolsonhun szerint:

   A belly az kőkemény dolog. Majdnem belehaltam míg rájöttem nagyjából hogy is kéne hajtani! 😉 Ráadásul abban az időszakban voltunk, amikor a víz csak 20 fokos volt a levegő meg nappal 40.! A 20 fokos víz miatt kellett a neoprene gúnya is. Már lecipelni sem volt egyszerű, no meg haza. Sajnos rossz irányba indultam, pedig egy helyi öreg megerősített, hogy minden reggel ott szokott lenni a balin szép számmal, na azon a reggelen nem szokott! 😦 A másik irányban egy üdülő strandja előtt aztán megtaláltam őket fél 8 után, de a közelieket nem tudtam becsapni, a távoliaknak meg mire a közelébe értem addigra már Siófokon jártak! 🙂 Ráadásul volt 40 fok, kiégett a szemem! Másnap 60as hullámok, az indulás napján meg már nem akartam összevizezni.

   Amúgy akitől elkértem két éve nem használta, és a négy kamrából az egyik eresztett. Másrészt ott derült ki, hogy valószínűleg a Siós túrán kilyukadt a mellesem, és lassan szivárgott be a víz a bal szárába.
   Ismerek egy srácot, aki bellyből balinozik, és ősszel csukázni is szokott. azt mondja hatalmas élmény, mert egy 2-3 kilós hal simán megforgatja.
   Nekem nehézkesnek, lassúnak tűnt a hatalmas vízfelülethez képest, és nem is veszélytelen. Ha jött volna egy északi szél tuti a Balaton közepéről szedtek volna össze, mert neoprene ruhában úszni nem lehet! 😀

   szóval lehet csak a hal hiányzott az élmény beteljesüléséhez, de ez így sajnos a Nem gyere be! kategória marad egyenlőre! 😦

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.