Mi múlik 5 centin?

A képre kattintva beleolvashattok a balatoni süllő alsó méretkorlátjának 5, azaz ÖT centivel történő megemelését követő vitába! Ha valakinek a pöcse öt centivel hosszabb az bizonyos esetekben nagyon sokat tud jelenteni, de mit is jelent, ha a balatoni süllő kifogható, és eltehető – megehető mérete 5 centivel több, mint ahogy azt az igen tisztelt sporttársak megszokták? Talán annyit, hogy a Balatonban lassabban növekvő süllő képes lesz legalább egyszer életében leívni! Ha valakinek öt centivel hosszabb a pöcse azt nehezebben nyeli be valaki! Úgy látom a horgászok jó része szeret nyeletni (igaz másképpen 😀 ), de nagyon nem akarja lenyelni, hogy ez az emelés a halak és a horgászok érdekeit is szolgálja, bár nem feltétlenül rövid távon! 😛

Kategória: Balaton, süllő | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

7 hozzászólás a(z) Mi múlik 5 centin? bejegyzéshez

 1. Szabolcs.Nagy@sanofi.com szerint:

  J))))))))

 2. “…szeret nyeletni…” Steve! Megsirattál.

 3. Peti Balázs szerint:

  Mi múlik 5 centin? Kevesebb benzin meg cigarettapénz jut majd az éttermeknek eladott süllők árából.
  Az érem másik oldala, hogy minek huhogni? Eddig is ellopták a retúr süllőt, ezentúl is el fogják. Akkor meg nem mindegy, mennyi a korlátozás??

 4. streamfun szerint:

  Biztos meglesz a megoldás a sunnyogásra… Nálunk a Zagyván már mindenkinek bodorka van a diszperzites vödrében domolykó/jász tilalomban. Bár lehet, hogy tényleg nem tesznek különbséget.

 5. qvik szerint:

  És vajon a képen látható süllő az elengedés után meddig élt? Szóval Steve jobban jársz, ha hazaviszed és megsütöd. 😀

  • steveolsonhun szerint:

   Ezt mondjuk pont megsütöttem! 😀 De legalább kiderült, hogy nem vesztettelek el, mint olvasót, csak régen szóltál hozzá! 😉

 6. Zsolt Skribanek szerint:

  Korábban csak békés halakra horgásztam, de a hétvégén egy barátom unszolására kipróbáltam a süllőzést a Balatonon. Azt gondoltam inkább egy süllőt se fogjak, de én nem nyeletek, a horog szakállát is lenyomtam, nem akartam nagy sérüléseket okozni. Öt kapásom volt, mindnél szinte azonnal bevágtam, mégis meglett mind az öt hal. Akadás a szájszélben, egy mozdulattal kivehető volt a horog. Szerintem az elengedés után a süllőknek semmi baja sem lett. Szóval szerintem lehet kíméletesen is süllőzni, és az ilyen eljárás után nyugodtam visszaengedhető a hal.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.