Részeges luvnya – popperes hattyú

Tán két hete történt, hogy Pali barátommal megnéztünk néhány északi parti kikötőt balinok, sügérek, süllők reményében. Az első helyszínen elsősorban balinokkal próbálkoztunk, de a szórványos küszíváson elég kevés egyed volt jelen, és egy popperes utánanyúláson kívül más akció nem akadt. Illetve akadt csak más jellegű. Történt ugyanis, hogy kikötött egy vitorlás 5 férfiemberrel, és 2 asszonnyal a fedélzetén. A két “hölgyből” az egyik igencsak illuminált állapotban volt. Nem semmi parti lehetett az éjjel! Egy idő után már nagyon kezdett idegesítő lenni a hölgy, és amikor nekiálltam UL gumizni hallottam, ahogy mondta:

– Te én odamegyek, és megkérdezem, hogy mit csinál!

És odajött!

Tök részegen, iszonyat szeszszagú lehelettel 5 centiről meg is kérdezte, hogy tulajdonképpen mit is csinálok, mert horgászni nem így szoktak, és ő ezt bizony nem érti?

Röviden megpróbáltam neki elmagyarázni a lehetetlent, amit visszatérvén az éjszakai lovagjaihoz a következőképpen ecsetelt:

– Mondtam én, hogy horgászik! Mit gondoltatok mit csinál!?

Lassan szakadt a cérna. Mondtam is Pali barátomnak, hogy ez nem annyira jó nő ám, mint gondolja magáról, és csomagolni kezdtünk. Közben megjegyeztem Palinak, hogy vajon a “hölgy” az 5-ből hány f..-t szo..tott le az éjjel, amikor a szemem megakadt a táskám oldalzsebébe rejtett 2 szem túrórudin. Hirtelen meg sem gondolva, hogy a két mondat között lehet némi átkötés rákérdeztem Palira, hogy nem e kér egyet?

Elhihetitek, hogy Pali nem kért, és a következő pillanatban már hangosan nevettünk mindketten! 😀

Ándere móló, ándere remény!

Palit megtépte egy 40-50 közötti süllő, a kagylókat a nano sem bírta. Jött pár kisebb sügér, és megfogtam ugyanazt a kövest, mint pár héttel előtte, néhány apró süllő mellett.

Mivel a kapások egy idő után megszűntek, így javaslatot tettem a sétányra, hátha akad balin. Pali már a másik móló mellett kardoskodott, de míg én a kiflimet majszoltam némi medvesajt körítéssel, addig barátom első dobásra nagy duzzogva partra penderített egy másfeles őnt.

Ezután nem sokkal bekövetkezett, amit nem vártam! Egy hölgy hattyúkat etetett. Én jóval túlmentem rajtuk, és popperezni kezdtem az egyre erősödő hullámzásban. Sajnos későn vettem észre a balról felém száguldó hattyút! Megemelni a zsinórt nem tudtam annyira, hogy átférjen alatta, így elkezdtem izomból tekerni. Sajnos nem jött be! A hattyú nekiúszott a damilnak. Ilyenkor a madarak meg szoktak fordulni, vagy el sem jutnak a damilig, mert érzékelik, hogy valami mozog a vízben. Csórikám hülye de legalább bátor fajtába tartozott, és izomból úszott tovább, míg a popper horga bele nem akadt az egyik lábába. Először csak tépte a féket az izmos jószág, majd harcsa módjára egy helyben pörögve püfölni kezdte a zsinórt, csak nem a farkával, hanem a szárnyaival. Aztán CSATT! És elvitte kedvenc popperem. Két perc múlva nyugodtan csemegézett a többiekkel egyetemben, a csalimmal a lábában.

Inkább tovább álltunk a nem várt esemény után. A rekkenő hőségben megjártunk még két mólót, és a kikötőmet. Fejenként kb. 10 kisebb, nagyobb sügér akadt még, de nagyon finnyásan ettek aznap a halak, kivéve azt a szárnyas példányt! 😀

Erről jut eszembe egy felnőtt nő szájából a minap elhangzó mondat:

– Látod milyen szép bundája van a kis hattyúknak!

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Kategória: Balaton, balin, köves, parti, sügér, süllő, UL | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Részeges luvnya – popperes hattyú bejegyzéshez

 1. búvárszivattyú szerint:

  hmmm ez a bundás hattyú dolog kicsit erős nekem 🙂 a tipikus példája mikor megszólal a gödör mélyén a lyuk

  kérem kapcsolja ki

 2. Horgászvidék szerint:

  Nem értelek!?
  Miért? Nem szép a bundája a hattyúknak? 😛 😀
  Zseniális! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.