Megszüntették a Balatonon a halászatot!

De ez kérdések sorát veti fel:

Ki?

Mit?

Mikor?

Hogyan?

Ki fog irányítani? Kinek lesz benne szerepvállalása?

Lesz e egységes balatoni horgászszövetség?

Ki fog ellenőrizni? Telepíteni? Tavasszal dögöt eltakarítani?

Ki fog jegyet kiadni 2014 január 1-től?

Stb… stb…

 

http://www.infopapa.hu/hir_olvas/permalink:a-videkfejlesztesi-miniszter-leallitotta-a-balatoni-halaszatot-2013-12-09-180455/

Kategória: Balaton | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

9 hozzászólás a(z) Megszüntették a Balatonon a halászatot! bejegyzéshez

 1. Tommentor szerint:

  Üdv!

  Csak nekem az az érzésem ezzel kapcsolatban hogy hozzá nem értő emberek hozták a döntést, és a döntés hátterében a választások előtti kampányfogásról van szó?
  További kérdéseim:

  Mi lesz a halászokkal?
  Ki fogja pl a süllő fészkeket kihelyezni tavasszal?
  Ki fogja megtermeli a betelepítendő halat?
  Ki fogja meghatározni hogy mit akarnak telepíteni?
  STB…
  Miért nem adtak olyan közlemény amiben tényekkel támasztják alá a halászt beszüntetését? Számomra a kaptunk panaszokat valakiktől elég gyenge érv.

  Egyébként javasolnám az orvhalászat beszüntetését is.

 2. qvik szerint:

  Hát kérem ment a sírás-rívás, hogy így a halászok, meg úgy a halászok, mekkora kárt okoznak. Nem tudom, ez mennyire volt igaz, de a horgász sok, a vox populi megér egy választ, nem?

  • Huba szerint:

   Csakhogy a választások tavasszal lesznek, és akkorra már lesz akkora baj a Balaton körül, hogy lehet, hogy a székébe kerül, ő még szerencsétlen nem is sejti 🙂

 3. Huba szerint:

  Ez az ember annyira fogalmatlan, hogy féllelmetes. Ilyen felkészületlen minisztert életemben nem láttam, ez a szerencsétlen azt gondolja, hogy a halászok, meg a horgászok versengenek. Fogalma sincs róla mi történik, történt, halgazdálkodásról még biztosan nem is halott.
  Egyszerűen bedobja a lovak közé a gyeplőt, és fogalma sincs a következményekről.
  Valaki mesélhetne neki……

  • Rajnai Árpád István szerint:

   Évtizedeken át a horgászok Veszpeém megyei szövetségének titkára, majd ügyvezető elnöke voltam. A több évtized alatt azt a tapasztasztalatot szűrtem le, hogy valaki(k) akkor boldogok, ha a balatoni horgászat-halászat ügyében időről időre kavarodást okozhatnak. Az első igazgató ( Horváth Károly) idején a Balatoni Halgazdaság és a MOHOSZ, valamint a Balatont határoló 4 megye horgász szövetségei korrekten és tisztességesen együtt működtek. Az igazgató úr nyugállományba vonulása után indult el az áldatlan küzdelem, hogy kié a Balaton? – hogyan kell gazdálkodni ( nem gazdálkodni ) rajta. Amikor a két érintett szervezet a megegyezés közelébe jutott, akkor ezek e v..ik gyorsan közbe avatkoztak. A céljuk talán az lehetett, hogy nem lehet engedni a 2 ” szektor” békés együtt élését.
   Öröm volt számunkra, amikor a Balatont az állami felelősök quázi horgászvízzé minősítették. Ekkor megindulhatott egy együttgondolkodó a szektor- és a társadalom számára is elfogadható együttműködés. Nem tudom miért kellett rövid időn belül ismét bizonytalanságba dönteni az érintett szervezeteket? Azt lebegtetni, hogy az önkormányzatoknál jobb kezekbe kerül a Balaton halászati irányítása nem eléggé átgondolt döntésnek látszik. Európa legnagyobb természetese tavának ökológiai, természetvédelmi, halászati ügyeinek intézését nem szabad tovább osztani! Ide felelős és a közösségi – társadalmi igényeket ismerő és azt a szakma realitásait ismerő felelős szervezetre kellene bízni. Azzal mélységesen egyet érek, hogy jelenleg nem a bizonytalan állapot teremtése segít, hanem az, hogy végre a halászati törvény mellé készüljön el a végrehajtási rendelet – és végre kerüljön sor a halőrzés, halgazdálkodás és a hasznosítás ésszerű kereteinek kialakítására. 1970 óta, amióta horgász vezető voltam még sohasem volt ilyen állapot. A halászok sem és a horgászok sem tudják, hogyan gyakorolhatják megélhetési – vagy szabadidős tevékenységüket. Tehát tisztelt Minisztérium: ezzel kellene most nagyon gyorsan és átgondoltan foglalkozni!

 4. seasna szerint:

  szerintem nagyon nem értetek hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.