Sügérhorgászoknak

Szóljatok hozzá minél többen,hátha elérjük kedvenc halunk méretkorláttal való védelmét!

Katt a képre a cikk elolvasásához:

P5282740

Kategória: Balaton | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

11 hozzászólás a(z) Sügérhorgászoknak bejegyzéshez

 1. tommentor szerint:

  de nincs link vagy csak nálam?

 2. foldisfly szerint:

  csatlakozom 🙂 bár őszintén szólva ez megint csak egy kalimpálás, szerintem. itt felénk pl senki nem viszi a sügért, ha meg vinnék is, nem a korlátozás miatt nem vinnék. Ellenőrzés! az kéne. minden esetre nagyobb tiszteletet érdemelne ez a fajunk is.

 3. steveolsonhun szerint:

  Javítottam! Már van link! Nálunk viszik mint a cukrot! Célzottan babhallal, halfarokkal horgászva!

 4. qvik szerint:

  Az egyik hozzászólásban az volt, hogy mesterségesen betelepített, invazív faj. Hmm? Ez nekem új. Télleg így lenne? Akkor felesleges vele erőlködni. Még szerencse, hogy a feka tesó a természetes vizekben nem terjedt el. Amúgy meg szerintem meg a 20 cm felettieket nem lenne szabad elvinni! Hogy növekedjék az egyedek mérete. Ez a méretkorlátozás alapvetően természetellenes szelekció. Márminthogy a kicsiket védjük, holott a nagyokat kellene.

  • steveolsonhun szerint:

   Nem tudom, hogy így van e, de az biztos, hogy régebb óta van a vízben, mint a busa, amur, naphal, törpeharcsa, folyami, meg amuri, meg a tököm tudja milyen gébek! Látta egyébként már valaki saját szemmel, vagy akár felvételen, amikor csapatostul zabálják fel más halak ikráit? Vagy ezt egyszer valaki leírta, és azóta elhisszük neki?
   Szerintem a felső korlát egyenlőre Magyarországon esélytelen, még a csuka, süllő, ponty, stb. esetében is, nem hogy egy jelenleg egyéb hal (inkább sokak számára szemét hal) kategóriába tartozó sügérnél! Az alsó korlátnak igen is lenne értelme! Pár éven belül megnőne a kifogott példányok egyedeinek átlagmérete a jelenlegi 10-15 centiről 20-25-re, és nem lennének ritkák a 30 feletti példányok sem, amiknek a horgászata már rendkívül élvezetes finom felszereléssel. Szerintem sok embert vonzana! a pacnipontyok nem minden horgászt érdekelnek!

 5. steveolsonhun szerint:

  Azt mindenképpen szeretném még megemlíteni, hogy a legtöbb horgász által kedvelt “pacniponty” sem őshonos a Balatonban!

 6. Balázs Peti szerint:

  Kész van a pofám a sötét barmoktól megint. Ilyen dumát: ne legyen korlátozás, mert a pucolás után kevés felhasználható hús marad és kicsi az élvezeti értéke. Besz@rok!
  Ismét a “legfontosabb” szempont került előtérbe…

  • steveolsonhun szerint:

   Ezért osztottam meg, hogy minél több pozitív hozzászólás is érkezzen! Úgy tudom a BHNP ZRT is hajlik a méretkorlát felé, de a hozzászólásokból tisztán kitűnik, hogy elég sok a begyöpösödött gondolkodású egyesületi vezető.
   Én úgy vélem van esély a korlát bevezetésére, a kretének meg előbb utóbb ki kell, hogy haljanak, hulljanak! Egy szóval: Bizakodok!

   • qvik szerint:

    “a pacnipontyok nem minden horgászt érdekelnek” – Pl. engem is kevésbé, a nyurga jobban. 🙂
    “a kretének meg előbb utóbb ki kell, hogy haljanak, hulljanak” – kis naiv! 🙂 Sajnos a valóság minden reményt felülmúl!
    Amúgy valószínűleg igazad lehet. Felőlem akár védett hal is lehetne, én szeretem a sügért (sügeret?), de errefelé nem sok van, azok meg gyakorlatilag ált. 20 cm alatt vannak. A gébek egyrésze nem egyértelműen direkt emberi hatásra terjedt el. Viszont a busa, amur igen. A pacniponty is. Nem is értem, miért nem a tőponty (tkp. ez is pacni) vagy a nyurgapontyot terjesztik el.

 7. Hati szerint:

  Ugyan még friss vagyok a pergetésben, de mindennemű halvédelmet támogatok, így ezt is. Főleg hogy megfertőzött az UL 🙂
  Feri a hétvégén megyek Almádiba nem mész véletlen valamikor pergetni? Szívesen társulnék, jól jönne egy kis idegenvezetés. 🙂 Egy egész táskányi UL csali vár ara, hogy kipróbáljam 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.