Meghívattam magam!

Tegnap spontán peca volt délután. Más ügyben kerestek, és mivel az illető megemlítette, hogy 4 hét üresjárat után kimegy csónakkal, ezért meghívattam magam! big_smile

Sajnos erős keleti szél volt zavaros vízzel, így 20 percnyi evezés után jutottunk el egy olyan öbölbe, ahol meghívóm (továbbá M) a sügéreket remélte. Ahogy odaértünk mondta: Dobjál nyugodtan, én majd evezek, ha kell, nekem már az is nagy dolog, hogy végre kint lehetek! – ez ám az igazi hozzáállás, ide nem tudom mikor fogok eljutni, hogy már az is örömmel tölt el, ha kint lehetek. Nekem még nagyon fontos a halfogás élménye, kudarcként élek meg minden egyes NFLS-t. És napokig agyalok, hogy mit rontottam el. Első kapás első sügér! Mi lesz itt? – gondoltam akkor. M is szerelni kezdett, mire összerakta a finom pálcát már 5 sügérnél tartottam. M kétszer leakadt – nem érezte annyira a dobástávot, a vizet, meg úgy egyáltalán a pecát. 5 perc alatt 11 sügérnél tartottam, míg M fogott 4-5 darabot. Vegyes méretűek voltak, az opálos vízben a társak sokszor felszínig jöttek a megakasztott hallal. Sajnos az öböl bejáratától hamar megfogtuk a bandát, beljebb viszont annyira zavaros volt a víz, hogy kapás nélkül megúsztuk.

Visszafelé a szembe széllel nagy küzdelem volt, egy szakaszon M inkább úszva húzta a csónakot. Megnéztünk egy kikötőt is, ami üresnek bizonyult. Miután M megvillantotta a nagy fehér bálnát (vizes alsógatya le – nadrág fel big_smile) folytattuk utunkat. A szél csillapodni látszott, és találtunk néhány letisztult öblöt. Beindultak a csukarablások, és kishalrajok úsztak a nyílt víz felől a nád irányába.

Én továbbra is a sügérekkel próbálkoztam, míg M megpróbált a letisztult vízben csukát fogni. Fogtam még 4 apróságot, és 2 naphalat, a második sajnos meglépett. Az elsővel egy időben M akasztott egy 38-as csukát, így egyszerre fáraszthattuk a halakat.

Ahogy sötétedett, úgy élénkült meg a víz, folyamatosan szedtek a küszök a víztetőről. M meg is jegyezte, hogy most kéne kint maradni süllőzni, de erre nem volt egyikőnk sem rákészülve.

Annyit eveztem tegnap a szembe szélben egy lapáttal, hogy ma simán benevezhetnék bármelyik evezős, vagy kajak-kenu számra az olimpián! lol

ui: Azért ez egy jó peca volt végre, így ennyi hallal, és küzdéssel tarkítva is! big_smile

Kategória: Balaton | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Meghívattam magam! bejegyzéshez

 1. mittudomenmarmi a szerint:

  xija! Hat ta nagyon erted ezt a sugerezes temat. Segithetnel abban, hogy hogyan kell, milyen tempoval, es mozdulatsorral kell vezetni a nimfat,twistert. Bar en nem a Balatonon pecazom….tehat nix molo, vagy csonak. Legyszives adj tanacsot!

  • steveolsonhun szerint:

   Annyira nem értem át, csak nagyon szeretem! A kedvenc halam, a legkedvesebb halam, a legszebb hal számomra! Jól küzd gyönyörűek a színei, szóval bele vagyok kicsit habarodva. Milyen vízen szeretnél sügérezni?
   Állóvízen partról a vertikális módszer vált be, csónakból pedig jiggelve lehet őket megfogni, de hínárlyukakba ott is érdemes vertikálni. Folyóvízen fogtam már őket visszaforgókban, tereptárgyak melletti álló részben vertikálisan, és jiggelve, mederben, folyásban pedig kicsit nagyobb csalival – fejjel szintén jiggelve, talajról meg-megemelve a bottal, és orsóval utánatekerve.
   Sügérnél általában fontos a búvóhely, hogy elbújhasson a ragadozók elől, és, hogy lesből támadhasson. Ez lehet hínármező, nádas, cölöp, karó, zsilip, stégláb, csónak, gyökér, kő, kagylótelep, vagy akár az ember által vízbe dobott gumiabroncs, szemeteskuka, stb… Ha megtalálsz egy csapatot, és éhes, akkor akár mindet is el lehet kapni, ha finnyás, akkor örülni kell egy-egy sügérnek is. Csukaveszélyes helyen érdemes UL drótot alkalmazni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.