Több nap

Pénteken úgy döntöttem, hogy nem a mólóra megyek, és nem viszek UL-t sem. Kinéztem a “4méteres” szakaszra, de az alacsony víz miatt nem igen lehetett csak felszínivel pecázni, a balinok meg 100-150-re voltak. Így mégis átmentem a mólóra, úgy 7 előtt pár perccel. Ketten fenekeztek. Zoli bácsi avval fogadott, hogy lekéstem! Mondom miről? 10 perce hagyták abba a balinok! 30-50 fős csapat a mólónak szorította a küszöket. Rá tíz perccel, amikor megláttam egy 30 fős sügérrajt, majdnem elsírtam magam! Se balin se sügér nem volt a mólónál már vagy 3 hete! Erre mikor jönnek ki, amikor én nem oda készülök, és nincs nálam az UL sem! Na mindegy ez a reggel így sikerült.

Péntek délután rendbe raktam a csónakot, de a nagy hullámzás miatt nem mentem ki. Sügérvadászatba kezdtem a kikötőben, majd a mólónál. A kikötőben a sűrűjében voltak bent a nád között, így csak 3-at tudtam kivenni. Egy meglépett, egy pedig megtépett. Nem tudtam a nádon keresztül a stég alá befutó halat megakadályozni. Egy sügér és egy kis köves jött a mólónál a nagy melegben. Sikerült kicsit kárpótolnom magam a reggeli sikertelenség után.

A nagy melegre és a kapástalanságra való tekintettel hamar hazamenekültem.

Szombat a családé, illetve a Botié volt. Záróbuli tartott az egyesülete a Sobri Kalandparkban. Itt van egy kis tó is, de mivel a két nagyszájú horgászapuka közül az egyik el sem jött, a másik meg visszakozott a pecától, így én sem vittem cuccot!

Vasárnap hajnalban megint pecázni mentem, sajnos fél 7-nél előbb nem tudok a helyek nagy részére lejutni a vacak tömegközlekedés miatt, pedig ilyenkor már fél 4-re lent kéne lenni.

Szóval vöröskeszeg pergetés volt az A terv, a B terv csuka – balin. Hat óra után meg is fogtam az első vöröst, ami egyben az utolsónak is bizonyult, pedig nagyon élt a víz. 0,8 grammos jigfej, sárga twister volt a nyerő.

Megjegyezném, hogy innentől a képek nem lesznek túl jók, mert ma reggel vettem észre, hogy a szombati buli után sorozatfotózáson maradt a gép.

Sajnos több vöröst nem sikerült átvernem, így jigwobblerrel próbáltam balint fogni, mivel néhány rablás volt a messzeségben. Persze a gyorsan húzott csalit mi más vette volna torokra, mit egy 52-es csuka. Sajnos nem élte túl a megpróbáltatást, pedig mindent megtettem, hogy elússzon, de nagyon letorkolta a csalit és kivérzett, így vacsora lett belőle. Ez már a második csukatámadás erre a csali gyorsan húzva, úgyhogy biztos nem véletlen. A nagy melegre való tekintettel nem maradhattam, sokáig, nem akartam kockáztatni, hogy megromoljon a halhús, ha már feláldozta magát. Néhány öblöt még megnéztem, egy helyen láttam egy 15 méteren át tartó tolóhullámot. Nem semmi jószág lehetett! A compók vígan fürödtek! Ej ha több időm lenne szívesen elkapnám őket egy fényképre!

Előtte:

Utána:

Ma reggel próbálkoztam a balinokkal megint, de nem igen pörögtek, így elkezdtem UL-ezni. Jött egy mini köves, két kisebb süllő, és egy 34-es. A legjobb halam sajnos elment! sad Fékhúzós volt, pedig tegnap elég szigorúra vettem a féket a susnyásban történő vöröskeszegezés miatt. Sajnos befutott a móló alá egy kagylótelepbe, így a hal lemaradt, a kilónyi kagylót meg kifogtam! sad

Sajnos az utolsó narancssárga csíkos kopytómnak valami lekapta a farkát, és azon kívül már csak egy agyonrágott van, pedig ez a szín jött be a legjobban süllőre.

A héten még lesz több hajnali próbám, abban biztos vagyok, mert a kishalak nagy számban vannak jelen, előbb, vagy utóbb a balinoknak is meg kell jelenniük.

Kategória: Balaton | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

7 hozzászólás a(z) Több nap bejegyzéshez

  1. kisgyerek9 szerint:

    szia!
    a sügeres nimfád az pontosan melyik gyártóé?

  2. steveolsonhun szerint:

    Nálunk is tégelyben kapható, mert egy idő után lejönnek róla a csillámok, ha pedig visszateszed, akkor újra magára szedi a csillámport. Vigyázz a kezed, ha csillámos nehogy megtöröld a szád! Csak a félreértések elkerülése miatt! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.