Plágium

Ma valaki nagyon felb@szta az agyamat!

Az admin felületen látom, ha valaki egy másik blogról jön át a sajátomra, így találtam rá a következő blogra: http://oscarson.blog.hu. Szimpatikusnak tűnt, bár a képek minőségén lenne mit javítani, mígnem az egyik bejegyzésben ott figyelt az egyik balinos képem.

Az ő  bejegyzése:

http://oscarson.blog.hu/2012/01/22/dunai_horgasznap

Az ő általa “készített kép”:

Elmondása alapján szeptember végén a Dunán fogta a balint, holott ezt a halat én fogtam 2011.10.05-én a Balatonalmádi strandon egy yo-zuri l-minnowval, amiről természetesen bejegyzés is készült, és minden kép a birtokomban van!

A bejegyzés:

https://steveolures.wordpress.com/2011/10/05/hallgass-a-megerzeseidre/

A képem: https://steveolures.files.wordpress.com/2011/10/pa050995.jpg

Aki nem látja, hogy a két kép teljes mértékben megegyezik, az mindenképpen forduljon szemorvoshoz!

Ne haragudj Oscarson “barátom” de így ismeretlenül közlöm veled, hogy ezt nevezik lopásnak! És elmehetsz te a jó édes… oda ahová gondolom! Ha nem vagy képes magadnak halat fogni, akkor ne más képeivel kérkedj, ha megkérhetnélek, legalább is semmiképpen ne az én általam készítettekkel!

Kategória: Balaton | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

60 hozzászólás a(z) Plágium bejegyzéshez

 1. kisgyerek9 szerint:

  Steve!
  Szerintem először is gusztustalan, amit a srác csinált.
  Másodszor! Írj neki, hogy mennyire örülsz annak, hogy ennyire tetszik neki a blogod, és hogy köszönöd, hogy népszerűsíti az általad készített képeket, és csak fel szeretnéd hívni rá a figyelmét,hogy az ipari blogkészítés sűrű forgatagában bizonyára elfelejtette feltenni a képre a steveolsonhun.wordpress.com linket, és ha már így alakult legyen szíves tegye már meg.

  mert különben letiltatod a blog.hu -nál a felhasználó nevét és a blogját.

 2. a NAGY LEVIN szerint:

  Ahol a nemlétező köztársaság elnöke Shit Plágium vígan él és virul, a ‘kisembertől’ miért vártok valami nemesebb, magasabb erkölcsi, etikai mércét ? Én már semmin sem csodálkozom, itt már a konkrét és az elméleti lopás is általános.
  De esetleg ezt is nézzétek meg talán ezt is – a c&r bajnoka : bokorkarolyvagyok.wordpress.com

  • steveolsonhun szerint:

   Karcsi bácsit én azért nem keverném ebbe bele!
   Meg lehet egy halat többször is fogni, ha visszaengedi az ember. Lehet, hogy követ el hibát az öreg, meg néha ismétli önmagát, de attól még jó horgásznak tartom. Gyerekkoromban az ő és Hunyadi által írt könyveket nagyon szerettem. Valamiből meg meg kell élnie neki is, még ha ez jelent némi kompromisszumot, és bizonyos márkákban “kell” mutatkoznia.

   Én nem ebből élek, elsősorban magamnak csinálom, ha másnak is tetszik, az jó, ha nem az meg az ő baja!

   • kisgyerek9 szerint:

    Bokor Karcsit én sem keverném ide. Nyilván nagy a nyomás minden megjelenés előtt, ezért kicsit előrelátó módon több kép is készül több ruhában. Egyébként szerintem Bokor Károly nem élete folytatásos teleregényét meséli el egy újságban húsz év alatt, hanem egy-egy cikket közöl le az általa alkalmazott csalikról, teknikákról.
    Szerintem ebbe abszolút belefér, hogy négy évente visszanyúl egy-egy haláért. Aki fotózott halakat, biztos találkozott már otthon a képernyő előtt azzal, hogy a szezon legszebb halát nem sikerült úgy megörökíteni…gondolom a “profik”nál is előfordul, hogy a több éves képanyagért kell visszanyúlni.

    De azért Döme Gábor feederes kapásai is megérnek egy misét…nem gyakran feederezek, de nekem ritkán hajlik perecbe kapás közben a bot…neki meg állandóan…

 3. ha valaki a 2011 horgászblogja’ díjazottja, könnyen így jár 😀

  • steveolsonhun szerint:

   Bocs Pupa, de én ezt most nem tartom olyan viccesnek! Az az én halam volt! Én fotóztam fárasztás közben, majd a füvön, majd én engedtem vissza is! Ez a gyökér meg akkora horgásztörténetet kerített mellé, hogy beszarás! Milyen ember az ilyen? Kérdem én?
   Semmilyen!!!

   • kisgyerek9 szerint:

    a népszerűség átka…mondhatnánk… de tényleg gáz. Ha valaki nem megy horgászni, vagy nem csinál éppen jó fotókat, és mindenképpen posztolni akar, akkor írjon csak úgy a levegőbe…vagy írjon képek nélkül, vagy ne írjon

 4. Szennyeslelku szerint:

  Hát ezt nem gondoltam volna Oszkárról!
  Az a legkevesebb ha minél előbb leveszi a képet, és bocsánatot kér!
  Remélem én soha nem járok így!
  üdv.:Péter

 5. steveolsonhun szerint:

  A legnagyobb egyébként a történet amit kerekített a csali és a kép köré, bár a csali nem is yo-zuri Hardcore volt! Idézem:

  “Újra előkerült a Hardcore0 wobblerem, a Duna közepe felé dobok, majd leúsztatom a rablásokhoz. Látok egy nagyobb balin rablását a halacskám mellet, átváltom a felkapókart és megrántom a wobblert, ami a hirtelen rántástól szinte kiugrik a vízből, de vele egyszerre ugrik a balin is, röptében elkapta a wobblert. A botom nagyot nyekken, de sok hasonló kapásban edződött már, nem féltem, a fék jól van beállítva, a horog is jól akadt, ezért kiélvezhettem a fárasztás perceit.”

  Vicc ez az ember!

 6. Pali szerint:

  hat nem gondoltam volna a sracrol …. nekem ez nagy csalodas

  • steveolsonhun szerint:

   Örülök neki, hogy közületek van aki ismeri Oszkár kollégát! Nekem fogalmam nincsen róla ki lehet ő!
   De ma igencsak a szívembe lopta magát!

 7. Hát ez f@sza, mekkora egy utolsó senkiházi! Akkor most az összes képet le kell védeni( de hogyan?), ha vannak ilyen alakok akkor ez nem az első és nem az utolsó eset lesz. Miért nem írt tájakról, emberekről, vagy állatokról, de ne a másik által fogott halról. Remélem sok helyere eljut, hogy lopja a képeket….Lehet hogy az élményeket is,sajnálom az ilyet,lelkileg sivár ember lehet.

  • McFly szerint:

   Le lehet védeni, méghozzá könnyen. Ha gondoljátok és van rá igény, dobok a blogomra egy bejegyzést, amiben leírok pár egyszerűen kivitelezhető megoldást. Én például (majdnem) minden képemre rányomok egy logót, de van vízjeles és számos egyéb jó megoldás is. Vagy az a kis script, ami egyszerűen letiltja a jobb gomb használatát az oldalon. 🙂

 8. qvik szerint:

  Szomorú, de úgy tűnik igazad van. A képek stílusa is elüt a balinostól, az valahogy kilóg a sorból, nekem legalábbis úgy tűnik.
  Persze lehet fikciókat írni, attól még az jó lehet, van egy szakma, írónak hívják, ahol sokan ezzel keresik a kenyerüket. De ugye regényt, novellát írni és valóságosnak elhitetni lehet, de plagizálni ott is csúnya dolog. Na, de ha schmicht paál bá megteheti, akkor ez országminősítő is egyben. Ez egy ilyen álam.
  Kár, mert némely írása Oszinak egész jó, tehát csak jeleznie kéne, mi a fikció, mi az illusztráció (forrás megjelölés!) és attól még élveznénk. Oscarson! Lelkiismeret, bűnbánás, és megbocsátás!

  • steveolsonhun szerint:

   Nekem nem csak úgy tűnik, mivel 2011-10-05-el itt az összes kép a gépemen eredeti méretben! Van közte olyan is, ami az írásba fel se került, mert nem tartottam elég jónak! Van egy burvány képem, meg két nem túl jó önkioldós kép is, csak homályos lett sajnos, pedig gyönyörű balin volt!

   Az én élményem az én halam volt és nem másé! Én éltem át az egészet, és most kurvára fel vagyok háborodva!

   Nem egy díjnyertes kép, ahogy a történet sem egy egetverő novella, de az enyém!
   A srác meg önhatalmúlag a megkérdezésem nélkül eltulajdonította, és ez felháborít!

 9. qvik szerint:

  Jogos, engem is felb..na, ha így járnék. Mer’ ha megkérdezte volna, hogy lehet-e. Vagy jelentkezune és bocsánatot kérne. Bakker,kíváncsi vagyok, reagál-e a blogjában vagy bárhol erre a történetre?
  Befagyott már a Balcsi?

 10. steveolsonhun szerint:

  Ma le akartam menni megnézni, hogy beállt e teljesen, de attól is el ment a kedvem! Pedig ma hoztam fényképezőt is! Majd holnap lenézek, de úgy gondolom, mivel egész hétvégén fagyott, szél meg nem igen volt, így be lehet már állva az egész!

  • qvik szerint:

   Köszi! Bár sajnálatomra mostanság nem járok arra, de majd elolvasom mit írsz róla, pótszernek jó. 🙂
   Ismét megnéztem az Oszi srác blogját. (Itthon dolgozom a gép előtt, és unom már a melót!) Semmi se stimmt. A képek szépek, de miért nem fotózott több pecásat? És az a süllő! Mély akadás, fejbe vágás? Hmmm… Reméljük azt tán nem lopta, azaz plagizálta!

   • steveolsonhun szerint:

    Ebbe nem akartam belemenni, mert semmi közöm hozzá, de az a süllő sosem volt másfeles, ráadásul az a kép fényes nappal készült abban biztos vagyok! Ilyen fényt egy vaku sem csinál a sötétben! Aki készített már halas fotót, az látja ezt!
    Erre a következő mondat: “Sajnálom a Chervyt sötétben fák közé dobni…”

    Hát Oszkár szerintem ezt kurvára szarul ollóztad össze!

 11. McFly szerint:

  Ez mennyire szánalmas!! 😀
  Bocs, de csak röhögni tudok rajta. Bár tudom, hogy marha idegesítő (nálam is kivágná a biztosítékot), de milyen horgász az ilyen?? Mekkora dumát levágott a nagy fogásról…
  Két lehetősége van a csávónak, hogy ebből pozitívan kerüljön ki:
  1. itt nyilvánosan bocsánatot kér Tőled, mindenki előtt
  2. eltűnik a blogjával együtt a süllyesztőben

  Ilyet…..nem hittem volna soha, hogy ilyen létezik. 🙂

 12. inaj asri szerint:

  Kovács Oszkár az illető “becsületes” neve.
  Itt egy írása: http://www.fishheadhb.gportal.hu/gindex.php?pg=34694146&nid=6101587
  Úgy tűnik I.J rajongó, és még bele tudok képzelni egy “I.J. anti-alteregó-blogot” is, habár a kulcsszavak, mint “vertikális”, poibogár”, “gülüke” és “Tomival” még nem jelentek meg. Ez inkább egy tudatalatti félelem attól, hogy szaporodik.

 13. steveolsonhun szerint:

  Letörölte Oszkárka a képet és a linkemet is! 🙂 De ez csak részgyőzelem!
  A bocsánatkérés még várat magára!

 14. atyafi szerint:

  Hali!
  Szard le! Max. ha legközelebb ilyen előfordul, akkor csinálj megint egy bejegyzést, amivel szarrá égeted mindenki előtt. Kis ország a miénk. Nehéz itt elbújni. Mindenki ismer mindenkit. Szóval kár ezen idegeskedned. Már megkapta ezzel az írásoddal a magáét.
  Egyébként én is nagy ritkán “lopok” képeket a netről, de persze eszembe sem jutna azokat általam zsákmányolt, konkrét fogásként bemutatni. Az már nagy gáz lenne.
  Dőlj hátra a fotelben és nevess! Szerintem ez a legjobb, amit tehetsz.

  • steveolsonhun szerint:

   Sajnos, vagy nem, ki tudja, de nem fogok annyi halat, hogy egy-egy ilyen szép balinra ne emlékeznék a kapás pillanatától a visszaeresztésig.
   Lehet, hogy túlzásnak tűnik, de most kicsit úgy érzem, hogy a képpel együtt, amit a saját fogásaként aposztrofált, egy kicsit az emlékeim egy részét is ellopta!

 15. atyafi szerint:


  Pl. ezzel a képpel hirdettem meg a Balin Kupát.
  Nem az enyém, de szerintem mindenki tudta, hogy csak illusztráció.

 16. Bálint szerint:

  Szia! Szerintem is szard le, egy, mert már megtörtént és visszacsinálni úgyse lehet, kettő, mert szerintem aki számít, aki olvassa a blogodat, az úgyis tudja, hogy a te képed.

 17. steveolsonhun szerint:

  Egyébként nem csak az én hozzászólásaimat törölte, hanem az összeset, ami a blogján volt.

  • qvik szerint:

   Mert gerinces embör. Nem tűr ellenvéleményt. Hol is látni ilyet? Olyan ismerős!
   “…ami fent, az van lent. Ahogy élsz, annyit érsz…”

   Annak, aki szereti, hehe!

 18. kenus67 szerint:

  Addig gondolkodtam egy értelmes hozzászóláson, amíg Atyafi nagyon frappánsan tett pontot az ügyre. Valami hazudós link nem ajánlót persze elkezdhetünk feltenni, vagy felsorolni az árulók neveit csupa piros kisbetűvel, mint pl. kovács oszkár, a netes rapsicokról, de mindennel csak reklámot csinálunk. A lopónak és a lopásnak is.

 19. oscarson szerint:

  Kedves blogolvasók, egy kis magyarázat, hogy miért kommentelem ezt az írást. Steveolson kollégával levelet váltotunk, és itt idézném őt : Elfogadom a bocsánatkérésedet abban az esetben, ha ezt, amit nekem leírtál kommentként becsatolod a történtekkel kapcsolatos írásomhoz! Tehát a levelem….
  Tisztelt Steveolson! Először is bocsánat.
  Tudom nincs rá megfelelő magyarázat, de szeretném mégis elmondani hogyan történt. Természetesen nem volt szándékom megkárosítani téged, illetve idegen tollakkal dicsekedni.
  Az egész ott kezdődött, hogy letöltöttem az általad felrakott képet. – Nem kellett volna. Ilyet igen ritkán szoktam tenni, leginkább műcsalik, vagy azok mozgását magyarázó ábrákat, és azokat is mindig jelölöm.
  Erről a fotóról valahogy lemaradt a jel, és rossz helyre is keveredett a gépemen. – Ez egy baki.
  Több szempontból kategorizálva tárolom a képeket, és egy olyan mappába került ahova nem kellett volna.
  Mikor az 5-10éves, Bölcske környékén készült képek után kutattam, akkor találtam rá. – Az igazi hiba itt kezdődött, mert nem ellenőriztem rendesen csatolás előtt. De a minősége is hasonlatos az akkoriban, mobillal készítettekre.
  Gondolom, te is látod, egy szinte minden jellegzetességet nélkülöző, viszonylag nehezen azonosítható kép. Természetesen te azonnal felismerted, ami nem véletlen.
  Kicsit mentesít, hogy nem már kifogott, vagy nagy halat ábrázol, nem felismerhető a helyszín, illetve nincs rajta pecsét, amit letöröltem, és természetesen semmilyen formában nem is alakítottam át. -nem is szokásom- Szóval nem szándékos, egy buta véletlen volt.
  Mint mondom, véletlenül összekevertem, az általam fotózott, több tucat hasonló jellegű képpel. De ezek mind nem mentesítenek. Hibáztam, ezzel tisztába vagyok, és emiatt újra bocsánatot kérek. Viszont ha valamennyire átnézted a blogomat, biztosan láthattad, ez nem jellemző, sőt kirívó egyedi eset. De értelmét sem látnám összelopkodott képekből, vagy cikkekből blogot készíteni. Sajnos tudok pár példát ez utóbbira.
  Nehezményezted, hogy nem azonnal reagáltam, de azt írtad, hogy felejtselek el. Ez nálunk azt jelenti, hogy még bocsánatot sem kérhetek. Most utólag megteszem.
  Ahogy kérted, azonnal levettem a képet, eltávolítottam a linkedet. Sajnos elég későig kellett dolgoznom, ezért ez erősen csúszott. De akkor rögtön megtettem.
  Bíráltál amiatt is, hogy töröltem a kommented, ehhez egyrészt jogom van, másrészt, olyan formában tetted meg, ami teljesen érthető, de remélem nem jellemző rád.
  Minden esetre még egyszer bocsánatot kérek, amit remélem elfogadsz, és nem emiatt a buta hiba alapján fogsz megítélni.
  Kovács Oszkár

 20. steveolsonhun szerint:

  Mondjuk ez a letöltöttem, véletlen lemaradt a jel, véletlen rossz helyre mentettem és véletlen csatoltam, nekem egy kicsit necces! Mármint egy pöppet sok a véletlen!

  Ahogy abban sem tudok egyet érteni, hogy ez egy jellegtelen kép, mert akkor nem ismertem volna fel egyből!

  A hangnem meg, amit megejtettem hidd el igen visszafogott volt ahhoz képest, amit éreztem!

  Ennek ellenére a bocsánatodat elfogadom! Mert volt “vér a pucádban” és megtetted!

  Abban viszont biztos lehetsz, hogy olvasóként velem együtt nem csak egy embert vesztettél el!

 21. Bogyó bácsi szerint:

  Sziasztok!

  Sokáig gondolkodtam, hogy hozzászóljak e a témához, hiszen minkét blogíró munkásságát nyomon követem, figyelemmel kísérem és egyikkel sem áll szándékomban konfrontálódni.
  Úgy gondolom minden érintettnek akad levonandó tanulság a történtekből.

  Oszkárnak:
  Aki blogot készít, annak nagyobb figyelmet kell szentelnie hogy az írásában leközölt képek és szövegrészek ne sértsék meg más szerzők munkásságát. Érthető Feri felháborodása, velem is megtörtént már meg hasonló estet, amikor képeket, sőt egész írásokat, szövegrészeket emeltek át más oldalak, több mint két éve futó horgász blogomról. Sajnos ezeket a dolgokat nagyon nehéz kivédeni, hiszen zenészként mondom, az interneten szinte mindent lopnak. Nem csak képeket, írásokat de teljes zenei albumokat, amikbe a szerzők sokszor súlyos százezreket invesztáltak.

  Ferinek:
  Szerintem az ilyen eseteket lehet higgadtabban is kezelni. Véleményem szerint hiba volt rögtön élni a nyilvános megszégyenítés eszközével. Mint látjuk célravezetőbb nyugodt hangulatú levelet írni az illetékesnek, így nagyobb az esély a konfliktus elsimítására is, mintha blogháborút indítanánk. Egy ilyen konfliktus mindkét blog szájízét rontja, hiszen az olvasók azért járnak ide, hogy érdekes horgásztörténeteket olvassanak és jobb kedvel távozzanak, mint jöttek…

  A kommentelőknek:
  Nem hiszem, hogy pálcát kell törni valaki fölött, aki hibázott és tolvajnak, rossz embernek titulálni. Mint látjátok Oszkár intelligensen tisztázta magát és bocsánatot kért. Túlságosan elszabadultak az indulatok, mielőtt még bárki megérthette volna mi történt. Először gondolkodni kell, utána véleményt nyilvánítani.

  Elnézést, ha bárkit megbántottam, nem volt szándékomban, de ezek a dolgok kikívánkoztak…
  Üdv.
  Tom
  http://pecazas.blog.hu

 22. Hapci szerint:

  Hát, ez lehet, hogy itt teljesen újszerű jelenség, de gasztroblogokban pl. meglehetősen elterjedt, hogy recepteket-képeket lopnak a derék (van derekuk) bloggerek…
  BogyóTamáshoz csatlakoznék, szerintem picit túlzottan belelovaltad magad a felháborodásba. Nem ismerem Oscarsont (se), az viszont egyértelműnek tűnik a blogjából, hogy nem megélhetési bloggernek készül, vagyis bármily fura is a magyarázata (meg az a nappali süllő nekem is feltűnt, még eme balhé előtt), nehezen tudom elképzelni, hogy egy hasonló kollégától szándékosan lopjon, ráadásul ilyen átlátszó módon (a kép megmanipulálása nélkül).

 23. atyafi szerint:

  Látod Steve… a csík húzzzaaaaa a repülőőőt! 🙂
  Szerintem jogos a felháborodásod, de a dolognak nincs akkora súlya, hogy az életedet rövidítsd vele. Én nem tartom magam fotóművésznek és már párszor be is akartam írni a saját oldalamra, hogy a képeim szabadon felhasználhatóak bárhol, bármikor. Persze jól esik, ha ez úgy történne, hogy a forrást megjelölik mellette, de ha netán nem, akkor sem jövök zavarba. Nekem személy szerint nem igazán tetszik, amikor minduntalan olyan amatőr képeket nézek, amelyek el vannak torzítva valami faszom “minden jog fenntartva c. felirattal”. Egyszerűen agyonvágja a felvételt. Én nem tartom magam egy zseniális fotósnak, akinek az ellopott felvételeivel 25000 dollárt nyernek külföldi versenyeken. Talán az már engem is bántana. Próbálj kicsit túllépni ezen az egészen és próbáld meg humorosan szemlélni a dolgot. Valaki egy te általad készített fotót tett közzé, mintha az a sajátja lenne. Hát kell ennél nagyobb elismerés, vagy bizonyíték, hogy penge horgász vagy? 🙂 És a másik: még jót is teszel azokkal az elesett horgásztársaiddal, akik évek óta nem tudtak balint fogni. Légy nagyvonalú! Hát, ha ennyire nem megy a peca, hadd vigyék a képeinket, hiszen csak a képet viszik, a halat te már régen szabadon engedted és az élmény is a tiéd. Ráadásul ilyen esetben még szép csöndben be is kommentelhetsz nekik, hogy jéééé ez tisztára olyan, mintha én fogtam volna. 🙂 Szóval vesztesként képtelenség kijönni egy ilyenből. Nevess és menj horgászni! 🙂

 24. steveolsonhun szerint:

  Én már túl vagyok a dolgon, csak, ha ír valaki, muszáj rá reagálnom!

  Mennék én! Csak olvadna ki a Balaton!
  Azért közben igencsak készülök a pecára, az eladott nem használt cuccokból folyamatosan veszem az idei évre a kellékeket! Bele szeretnék fogni az UL pergetésbe. Már van egy-két dolgom hozzá, a többit hétfőn rendelem!
  Nagy terveim vannak!
  A hétvégén nagyon hideg lesz, meg más programom van, de jövő hétvégén egy patakpeca mindenképpen lesz!

 25. kisgyerek9 szerint:

  a -10C-nek szerintem mi is fogunk örülni 🙂

 26. Voltunk kint tegnap, menyhalazni….nem fogtam, de mást igen, hétvégén felrakom:-)! Hideg az volt nagyon, -8C.

 27. qvik szerint:

  Oké, Oszi bocsánat kért, van benn gerinc.
  A Tisza befagyott, pihenhetnek a halak.
  És a Balcsi is befagyott, itt is kevesebb halat basztatnak a “gaz” horgászok. 😦
  -7 volt ma a maximum, reggel -15. Kéne egy kis hó, vagy 40 cm. Ma hidegebb van nálunk, mint az Ob torkolatban. Ott csak -5 fok volt délelőtt. 🙂
  Patakpeca? Meg Szigetközben Duna? Basszus, csak itt van tél?

 28. H. Pista szerint:

  Szia! Ul pecáról kerestem itt nálad, és ebbe is belefutottam. Nem olvastam végig a kommenteket. szóval ha valaki írta már ,akkor bocsi. Ha van 2 perced a képek feltöltése előtt, akkor jobban jársz ha azokat megjelölöd, logózod, raksz rá valami a blogodra utaló jelölést. Egyszerűbben mondva így: http://img1.indafoto.hu/1/1/147251_0d9d8a0c99a48de23be15a14b71e99ac/17201189_e66ab98d982c7300179916b4100b1abb_l.jpg

  Megéri az a pár kattintást, nem kell hozzá űber progi sem, ha ki akarnád próbálni akkor itt egy: Photoscape – szoftverbázisról letölthető, full ingyenes és sok funkciója van, DE nem egy Lightroom 🙂 az tudni kell!
  Remélem tudtam valami hasznosat mondani.
  Üdv.: Pista

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.