Évzáró peca

Ma délig kimenőt kaptam, amit természetesen kedvenc időtöltésemre fordítottam. Újdonsült ismerősömmel, aki a héten megszabadított három minnow vibraxtól, fél kilenc felé már a kis öblöknél voltunk. Legnagyobb sajnálatunkra az éjszakai felhőmentes fagyos éjszaka vékony jéghártyát húzott a víz színére. más hely után kellett néznünk, így egy mólót választottunk. Sajnos ezt a helyet megúsztuk kapás nélkül, pedig a nádas sarkában jó csuka rabolt a nádszálak között. Próbálkoztam többféle gumival, és körforgóval is kicsalni a nád rejtekéből, de sajnos sikertelenül.

Továbbmentünk hát a kikötőmbe, ahol többen spiccbottal fogdosták a kisebb méretű vörösöket, és sügéreket. Először megpróbáltunk csukára dobálni a stégről, de eredménytelenül, így a sügéreket vettem üldözőbe, bár nem sok helyem volt, és a vizet is megbolygatták már elég rendesen. 8-10 kapásból 4 sügéret sikerült így is kivennem a rövid idő alatt míg ott voltunk.

Mivel kevés volt a hely, így megnéztük még egy másik kikötőt is, de sajnos ott is hártyajég volt a vízen, így hiába láttunk sügéreket, a jégtől nem lehetett hozzájuk férni.

Mivel nekem délig volt kimenőm, és már így is késésben voltunk, így lezárult az idei utolsó horgászatom!

Kategória: Balaton | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

9 hozzászólás a(z) Évzáró peca bejegyzéshez

 1. Hello
  Nagyon tetszik a blogod,a kezdetek óta olvasom.
  Szeretném megkérdezni,hogy a kis Kopytokhoz milyen fejet használsz,és honnan szerzed be őket. Szerencsére találtam egy olyan oldalt,ahol tömkelegével vannak mini gumik,még 2 cm-es duplafarkú twister is,de ezekhez illő jiget nem találtam. Előre is köszönöm válaszod!

  Ádám

 2. steveolsonhun szerint:

  Szia!

  Kösz!

  Én a csalikat és a fejeket a veszprémi horgászboltokban szoktam beszerezni nagyrészt. Szerencsére időközönként jön szállítmány egész kicsi fejekből is. A pici kopytokhoz 1 grammos, az egyel nagyobbhoz 3-4 grammos fejeket szoktam társítani. Esetleg patakon nagyobb sodrásnál 5-öst.
  Itt sok relax cucc van: http://www.kalandhorgaszbolt.hu/mucsalik/relax-lagygumicsalik
  A fejeket meg sokan rendelik Lengyelből:

  http://www.fishing-mart.eu/sklep/en/owner-precision-micro-jig-g5-a72-p673-k7985.html

  http://www.fishing-mart.eu/sklep/en/owner-precision-jig-g5-a72-p673-k7982.html

  Én egyenlőre megelégszem azzal amiket itthon találok. De érdemes a Lengyel kínálatot átnézni. Pl: salmo thrilleket rendeltem innen, amikor itthon nem is lehetett kapni. Akkor 1300-ra jött ki darabja. Persze most elég szar a forint, úgyhogy csak nagyobb tételt érdemes.

  Feri

 3. Köszönöm a részletes választ.
  Én is a Kalandhorgászboltra gondoltam,mikor a 2 cm-es duplafarkú twistert említettem.
  A külföldi oldalakról való rendeléstől eléggé óckodom. Tüzetesen átnyálaztam a magyar webáruházakat és végül találtam egy jónak tűnő jiget.
  http://sugerbolt.hu/termek/balzer_relax_premium_twiszterfej.html

  Mit gondolsz,jó lehet?

  Ádám

 4. Hapci szerint:

  Ádám: a Balzer nem árul szarokat, általában.
  Egyébként minap nagy meglepetésemre használható 3,5 grammos francia (Mr. Twister) jigfejeket találtam leértékelve egy Decathlonban, de az inkább 5 centis gumikhoz alkalmas.

 5. Szia Hapci.
  Igen,nem árulnak szarokat,csak megkérdeztem egy tapasztaltabb pergetőt,hogy mit gondol róla,hogy használta e már,vagy ilyesmi.
  Egyébként kurva jók. Rendeltem 2 csomag,1 és 2 grammost. A horog nagyon erős,egyáltalán nem a kihajlós fajta. Ajánlani tudom az UL pecásoknak. 🙂

 6. steveolsonhun szerint:

  Pedig a plasztikok inkább a hideg hónapok csalijai, legalább is az eredeti elgondolás szerint. Folyóvízen és állóvízen is csukára, sügérre, süllőre egész évben jók szerintem!

  • Igen tudom.
   Ezt a “nyárra lesz jó” mondatomat inkább csak a sügérekre értettem,csak azt már nem írtam bele valamiért. 😀 A közelben amúgy nincs jó sügéres víz,ahol meg tudom,hogy szép sügérek vannak oda csak nyáron tudok lejutni.
   A patakunk elhanyagolt részén mondjuk egész éven működtek a gumik,főleg a fluozöldek,de fogtam wobblerrel,villantókkal is .Ha esznek akkor szerintem mindegy nekik.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.