Ilyenek a véletlenek

Aznap nem horgásztam volna, aztán a fiam megkért, hogy Füredről a sportorvostól hozzam haza, mert utána időre kellene mennie még valahová.

Ha már így alakult, a napkelte egy kövezésen ért. És végre ott volt a balin az íváson!

Második dobásra ütöttem egy böszmét a sekélyben. Ahogy kiért a kő mögül a csali, le is bombázta, majd egy helyben rázta magát, mint egy bekattant csuka. Sajnos eredménnyel. 😦

Bosszús voltam, de ott volt a hal. Repült újra a fényviszonyoknak megfelelő FT smolt twitch minnow. Egy üreset dobtam, majd látott kapással 1,5 méteres zászlón gyilkolta meg a csalit a képen látható újabb púpos jószág. 😀

Következő dobásra az eset megismétlődött. Jött a hal a kővel párhuzamban a csali után és amikor begyorsítottam leszedte. 😀

Aztán még egy…

…még egy…

és…de már kitaláljátok, még egy. 😀

Ahogy jött a fény színt cseréltem. Ez az átlagos jószág méteres szaltóval bombázta le a folyamatosan húzott Blue Pink Smolt színt.

A következő őn pedig olyan erőt vitt bele a kapásba, hogy azt hittem valami bitang jószág lesz. Egészen a  hínársávig menekült.

Volt néhány rontott kapásom és természetesen próbálgattam a felszíni csaliarzenálomat is, mígnem egy rablás durrant a nád előtt. Majd ez még kétszer megismétlődött.

Az elsőnek a dobozból kivett csalival nem tudtam megdobni a kellő távot, de a másodjára kivett 66 milliméteres pop walker pont kellő távolságra repült és a rablás helyére érve le is szedte azt a nap talán legnagyobb kézben tartott hala. 🙂

Fogtam még twitchelve egy szép sügeret is és egy kisebbet folyamatos húzással. Érdekes, hogy ezen a napon inkább a folyamatosan húzott csali vált be, mint a rángatott.

Aztán egy másik pályán jött még két balin és egy sügér walkerre. A nagyobb balint hamar útjára engedtem, mert rendesen leszívta a felszíni ketyerét.

Az új pálca jól seper. Kicsit hosszabb, mint a finezze, ezért a dobástáv is nagyobb. Igazi balinos – wobbleres karakter és jól viszi a felszíni csalikat, kisebb jerkbaiteket is.

Ezen a napon majdnem minden összejött. Fogtam halakat ívásról, nyílt vízről, kishalfociról és jött egy hínár – nádlakó felszínről is, nem beszélve a bónusz sügérekről. Egyedül a nagy balint sajnáltam az elején. A fejmérete alapján komoly jószágnak tűnt.

Lehet a lenyomott szakállú horog a ludas a dologban, de én akkor is jobban érzem így magam. Azóta volt nem egy pecám, amikor minden megakasztott halat kézbe is vehettem. Szerintem egyszerűen rosszul akadt és a fejrázásokkal hamar kirázta a csalit.

Közhely tudom, de az ilyen hajnalok visznek előre. 😀

 

 

Kategória: Balaton, balin, popwalker, savagegear, twitchminnow | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.