Axehead WTD

Vannak válságok minden műcsalikészítő életében. Hol kisebbek, hol nagyobbak. Éppen egy ilyen válságban voltam, amikor kitaláltam, hogy magamnak készítek valamit. Valami mást. Így alakult ki az axehead forma. Kicsit nyújtottabb, karcsúbb test, íveltebb hát, szerintem baltaszerű fej.

Egy 11-est készítettem magamnak blacpurple színben. Én hülye ki is posztoltam! 😀

Többeknek is megtetszett, így rendeltek belőle és mivel ez egy új forma volt, így szívesebben készítettem, mint a megszokottat. Aztán nyár közepén rám jött a hülyeség és faragtam belőle 9 és 5 centist. Hogy a hetest miért hagytam ki akkor még? Őszintén szólva nem tudom!

Szóval készítettem egy 9-est és egy 5-öst chrome witch színben. Még a gyanta se kötött meg rajtuk teljesen, bár már nem tapadtak egy kicsit sem, amikor rommá fogtam magam velük kajakból.

 

Készült 7 centis, majd jött az ötlet és készítettem hét centist vékonyabb anyagból. Abból készül az 5 centis is. Ez lett a 7 slim. Voltak olyan pecák, hogy az ötöst és a hetes slimet le kellett vegyem, mert torokra vették a balinok. A kilencest már nem tudták. Persze a kilencesből is kellett white walker színű IS! 🙂

A sügérek sem vetették meg a hetes axeheadet. Szépen fogtam velük több pecán is.

Talán a lenti képen látszik leginkább a különbség a sima és a vékonyított hetes között. Igaz más a színe a két csalinak, de szerintem szembetűnő a különbség.

Aztán lettek vevők ezekre a méretekre is. Jöttek képek is. Különösen örültem Simon Beni beszámolójának, ami már egy korábbi bejegyzésben is szerepelt.

Fachs Tomi barátomat is egyre inkább érdekelte a dolog. Én meg cseréltem vele egy kilencest és egy ötöst két gyári csalira. Gyárira! 😀

Szeptemberben egy hetet a családdal töltött a nyugati medencénél és bár elsősorban csukákra készült, azért volt nála balinos szett is. Vitte a kilences axeheadet white walker színben is. És milyen jól tette! 😉

Első alkalommal, ha jók az emlékeim még csak kapásig jutott valami böszmétől, de a következő napokban aratott. Fogott több csalival is, de a legtöbbet az axehead adta. Én meg piszkosul örültem!

Annyira jó, amikor pozitív visszajelzéseket kap az ember, hogy az kimondhatatlan. Persze a negatív is jó, mert az ösztönöz. Hál Istennek abból van kevesebb.

“Szóval az úgy volt hogy Steve 9cm-es axehead white walkerét ma hajnalban az ötödik balin után levettem a kapocsból mert úgy ereztem nem fair a küzdelem

“A 9cm-es White Walker pontosan annyi balint adott az elmúlt két peca alkalmával, mint amilyen hosszú. Gratulálok Steve, igazán kivételes mérnöki munka ” – azért a kivételestől messze van, de működik az biztos. 😉

Amikor egy barát ír ilyeneket azt mindig a helyén kell kezelni, de Tomi simán megmondta azt is, hogy neki az öt centis nem jött be annyira. Majd még meg kell vizsgáljam azt a példányt egy közös pecán, hogy mi lehet a gond vele, mert nálam van több példány is, ami szépen adja. Lehet elbaxtam valamit! 🙂 Azt írta nagyon nehezen indul be.

Szóval van olyan, hogy a válságból, valami új alakul ki, ami akár eredményes is lehet. Őszintén szólva sokan ragaszkodnak még a hagyományos formához, de készíteni az axeheadet valahogy sokkal jobban szeretem, főleg a slim verziókat.

Igaz a slimeket inkább állóvízre javaslom, folyónvizen langókba, lelassuló részekre, öblökbe, mert az erős sodrás bedönti a  vékonyított formája miatt.

Néhány videó a teljesség igénye nélkül.

Természetesen ezek a csalikat is megrendelhetitek az alábbi képre kattintva a SteveOlureS wobblerboltban:

 

Kategória: ajándék, Balaton, balin, balsa, chromewitch, csónakos, egyéb, elado, faragás, felszíni, hendméd, kajakos, légiós, steveolures, topwater, whitewalker, WTD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.