Láthatatlan pontyhorgászok

Fischer Kristófnak volt anno egy írása “A láthatatlan pergetőhorgász” címmel még 2014-ben. Azóta semmi sem változott. Herry Potter köpenye nélkül is láthatatlanok tudunk lenni. Így történt ez tegnap este is.

Jellemzően nem szoktam délután, és az esti időszakban horgászni. Főleg nem negyven fokban. De tegnap úgy alakult, hogy Tihanyból haza kellet vinni este a fiamat és a barátnőjét, így feleslegesnek tartottam melóból hazamenni, majd visszajönni a partra. Estig horgásztam.

Végignéztem, dobtam egy elég hosszú szakaszt, kerülgetve a pontyosokat. Eredmény az egyenlő volt a nagy nullával! Rablást se nagyon láttam, azok is messze, vagy megdobhatatlan helyeken voltak.

Egy okos pontyos kérdezett. Érdekes akkor látott! 😀

 • Gyere már ide!
 • Minek?
 • Akarok kérdezni. (odamentem – a szerk.)
 • Te mit csinálsz?
 • Pergetek.
 • És te figyelj, szoktál így halat fogni?
 • Persze.
 • Mit lehet így fogni?
 • Balint elsősorban.
 • Az mi? És pontyot nem lehet?
 • No comment….

Az egyik bástyán ült egy srác, nyomkodta a telefonját. Én meg melléálltam dobálni.

Egyszer csak megállt egy autó és kiszállt két roma származású fiatalember. Egyiknek Fili lehetett a beceneve a póló felirat alapján. Kicsit nevettem is, mert egyből a Hobbit filmsorozat egyik törpéje ugrott be róla, de ezek elég nagy és potrohos “törpék” voltak.

A srácnak köszöntek és megkérdezték tőle, nem e zavarják, ha ott bedobnának? 😀

Engem konkrétan leszarva, nem köszönve el is kezdték a pakolást. Hamar ott is hagytam inkább a helyet. Nem éreztem magamban az ingert, hogy…

Visszafelé aztán találkoztam két ismerőssel is. És akkor beindult a kishalfoci. Egy gond volt ezekkel a gennyláda balinokkal. Dobástáv + 10-15 méteren zabáltak. Képtelen voltam elérni őket.

Este írta Dave, hogy pilker, vagy kajak! 😀

Pilkerrel nem horgászok, ráadásul full hínár a pálya, így reggel fél ötkor már a kajakban vártam a balinokat. Idén először bevállaltam meló előtt, mert megint jön a szar idő! 😦

Kedvenc pályámon nem jöttek a balinok, így elindultam a 10 percnyi evezésre található tegnapi kishalfocis pályára.

Úgy döntöttem nekem ezen a napon a pontyhorgászok lesznek láthatatlanok és a parttól 40-50 méterre végigeveztem a pályát. 😀

Amikor odaértem konstatáltam, hogy ezek tényleg geczik, mert nagy a kuss a tegnapi rajcsúr színhelyén, amikor egy etetőkaró mellett eldurrant egy rablás.

Nosza meghúztam az evezőt és már repült is a króm banya. A videó sajnos nem lett túl jó, mert a kamera szöge túlságosan lefelé mutatott, de higgyétek el nekem a balin méteres szaltóval szedte le a boszorkányt.

Nem akart beindulni. Volt néhány rablás ugyan, de nagyon random és messze. Aztán a nyílt víz felől hangokat hozott a víz és ahogy megfordultam már húztam is a lapátot ahogy bírtam. Ott volt a csapat vagy 200 méteren. 🙂

Mire odaértem elcsendesedtek, de az első 5 dobásból 6 kapásom volt és négyet sikerült is megcsípnem. Kettőt a banyára, kettőt pop walkerre.

Mivel totál bekussoltak, így nem tudtam merre ment a csapat. Megpróbáltam hosszú dobásokkal megkeresni őket, de nem sikerült. Már azon voltam, hogy indulok, amikor mögöttem berabolt a hínármező közepébe. Ahogy fordultam rá megint, majd többször lehetett látni merre mozog a menekülő kishalak mentén.

Próbáltam több csalit is, aztán beugrott Fefe FT csalija, amiről vasárnap lelépett a nagy balin.

Annyira fent volt a hínár azon a részen, hogy a balin kiemelkedett a  csali mögött a vízből tátott pofával, de elhibázta.

Közben kellett korrigálnom a lapáttal. Addig letettem a  botot és amikor újra felvettem az éppen megmozduló csalit leszedte. Nagyon kemény volt!

A csalin a pikkely az előző halak egyikétől származhatott, a merítőben akadt a horogra.

Sajnos videó nincs, mert megtelt a kártya és ebben az evezéssel együtt szűk 2,5 órában nem vesztegettem kártyacserére az időmet

Ezután hatalmas csend lett és én elindultam vissza. Akkorra még több pontyhorgász volt a parton, bár én nem láttam egyiket sem! 😀

 

 

 

Kategória: Balaton, balin, balsa, egyéb, elado, faragás, felszíni, hendméd, kajakos, parti, popwalker, steveolures, topwater, WTD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Láthatatlan pontyhorgászok bejegyzéshez

 1. qvik szerint:

  Nem érzek kényszert és azért sem szólok hozzá! 😉
  Csak tudod idén valahogy nem járok horgászni, ilyen s olyan okok miatt, s az ilyesmi írások, képek, videók tartják bennem a lelket. Hehe!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.