Ötezeré Révfülöpre?

hínárlakó balin óta nem sok babér termett a Balatonon. Az időjárás egy merő káosz megint, a víz is visszahűlt. Két betli után szombaton már majdnem halas lett a kezem, mert egy 45-50 centiméter közötti csuka harmadszorra leszedte a swimmbaitet. De nagyon vékonyan akadt, így kiemeléskor távozott.

A Vogel Marcinak készült egyedi méretű és súlyozású csalik tesztelése közben volt még egy kapásom a 11 centiméteres blackpurple dogra. Egy szerintem komoly csapó felcuppantott rá, de nem volt kontakt. Megnéztem elég sok pályát. A víz majd mindenhol rotty volt, de legalább a csónakot kimertem.

Este próbáltam még információkat szerezni. Csónakos pálya nulla. Kajakozást elvetettem, mert olyan irányú és erejű szelet jósolt, ami azon a pályán, ahová készültem nem jó! (Idén még nem kajakoztam! 😦 )

Parti peca lett belőle. Volt némi infóm, hogy a küsz újra gyűlik a pályán, ahová járok, így három előtt már a parton tipródtam. Mindhiába. Küsz ugyan volt, de kijjebb és nem a kőben. Ilyenkor a süllő kevésbé áll ki rájuk, azok is általában kisebbek.

Pár perc várakozás után odébbálltam. Amikor a kocsihoz értem pont pittyent az előttem lévő autó központi zárja. Egy Csenki Attila hasonmás srác jött a barátnőjével. A srác odajött hozzám.

 • Szevasz! Horgászol.?
 • Szia! Igen csak megyek át másik pályára, mert nincs itt a hal.
 • Révfülöpre mennénk, de ittam három vodkát. Számíthatunk erre ellenőrzésre?
 • Persze! Füreden a benzinkút környékén éjszaka 10-ből 9-szer kint vannak a rendőrök, főleg nyáridőben.
 • Nincs valami kerülőút?
 • Nem igazán és mi a garancia, hogy nem állíthatnak meg arra?
 • Van egy lehetőség.
 • Mondom esetleg az, hogy jöttök mögöttem és hátha engem szúrnak ki.
 • Ez is egy opció. De nem erre gondoltam. Tudom horgászni készülsz, de mi lenne, ha elvinnél minket Révfülöpre ötezeré?

Szerintetek elvittem őket?  😀 Ilyet!

Következő pályán keresgéltem a süllőket, de hiába. Egy kőről ráadásul bal lábbal térdig vízbe csúsztam.

Megnéztem a kedvenc kajakos pályám. Persze szél sehol! Tükör víz volt. Rabolt pár balin, de partról elérhetetlen távban.

Elmentem a helyi mólóra. Üres és csendes volt minden. Egy horgász volt kint összesen, ami egy ilyen frekventált helyen elég rossz ómen.

Nagy nehezen kipilinckáztam egy süllőt, majd idejekorán úgy döntöttem haza megyek inkább.

Ahogy baktattam kifelé, kócsagok hadát vettem észre nem messze a part közelben. A kócsag mit jelent? Küszt! A küsz mit jelent? Balint. Igaz a dömpingről lekéstem, de ott voltak.

Csakhogy!

Egy srác szemből megelőzött és a legjobb helyen be is gázolt a vízbe. Előttem nem mozogtak, de gondoltam kivárok. A srác egy 5 grammos multival dobált és nem igazán érte el a halakat. Egyszer csak odaszólt: Gyere át!

Nem kicsit lepődtem meg rajta és bár mondtam, hogy nem akarok a nyakára állni, közölte menjek nyugodtan elférünk. Hozzátette, hátha közelebb csalok egyet és neki is lesz esélye. Lett. Egy kapása volt végül.

Ajándékba adtam neki egy hatos fehér kutyát. Remélem nem sokára összehalazza.

Később kiderült, hogy egyszer vett tőlem használt csalikat, csak azóta elment teljesen UL irányba.

Kishalfoci volt. Amikor az őnök a semmiből úgy rabolnak be a küszök közé, hogy repül minden. Ilyenkor egyszerre több balin is beindul random a rablás zajára, aztán percekig csend.

Az első dobásom rövid lett. Mondtam is, de a srác válaszolt: Jó lesz az!

És dirr neki, megint és megint, de nem akadt. Csali vissza és ugyanez a helyzet. Jobbra rabolt mögé dobtam, megint ütötte. Kész ilyenkor az ember! Csak egyet szeretne legalább elcsípni, persze aztán legalább még egyet és még egyet. 😀

Csalit cseréltem. Feltettem a két napja készült chrome witch névre keszetelt WTD-ből a 6 centist. Ütötte, megint, majd kiütötte.  Már ereimben remegtem. Elnézést a kifejezésért, de szétbaszott az adrenalin!

Feltettem a fehér kutyámat, de semmi reakció. Majd a chrome witch 8ast. És megint csak ütötte. Gyááááá! Nem akartam elhinni, hogy valamelyik nem ragad meg végre!

Visszatettem a pop walkert. Gondoltam egy merészet és amikor mögé burványlott megállítottam a csalit. Na ettől bekattant és három másodperc után szaltóval csúnyán leszedte. 🙂

Majd egy másik ugyanígy az álló csalit verte be.

Itt már meg volt a napom és a korábban akciókat adó chrome witch nyolcas került a kapocsba.

Nem ragozom tovább az első szaltóval, a második csak úgy simán, de leszedte.

A króm banya lecsapott! Két hibát is elkövettem. Az egyik az volt, hogy egy réteg fedőgyantával gyakorlatilag csak tesztelni akartam a csalikat. A másikat a horogrendeléskor, mert véletlen a gyengébbet vettem. Na az első balin úgy törte le a hasi horog egyik szárát, hogy közben a csali harci sebet szerzett.

Úgy döntöttem nem festem le újra. Így fog kapni még egy réteg gyantát. Sérülten. Mert így még szebb nekem!

A negyedik halnál megérkezett Endre és már repült is a pilker.

Van fehér kutyája tőlem és pop walkere. Ennél nagyobb esély nem kell WTD-s balinokhoz, ráadásul a durván becsapódó pilker nem ilyen pályára való. Ennek ellenére még kapása is volt. 😀

De! A pilkerrel kicsikart kapás nemhogy nem ér, hanem mínusz pontot jelent, ezért hiába volt rá két akció, egy meg felszínire így is mínusz egy kapásnál tartott! 😛 Én meg vagy 20 akciónál.

Volt egy rablás amin keresztbe áthúzta a pilkert, de semmi és igaz, hogy én sem fogtam meg, de a WTD legalább érdekelte. 😉

Amikor a multis srác (egyszerűen nem ugrik be a neve) indult volna a megállított kis fekete króm boszorkánnyal átvertem végre az elején engem szívató darabosabb balint.

Még a srác be is adta volna a merítőmet, mert éreztem hogy jobb hal. Hármas forma lehetett, de sajnos a part közelben elengedte a csalimat! 😦

Ilyenkor leguggol az ember és elgondolkodik, akkor is ha több ezer balint fogott már. Az adrenalin és a düh keveréke fortyog benne. És legszívesebben az égbe kiáltaná: Miért???!!!

Ott volt. Mindig ugyanott kapott, átvertem, de még sem.

A halak ezen a részen kezdtek elhallgatni és egyre messzebb mozogtak.

Észrevettem 150 méterrel arrébb, hogy egészen a kő lábánál raboltak. Összeszedtem a cuccom és odamentem. Óvatosan lemásztam. A kis króm kutyát lazán eldobtam 10 méterre. Kb. 5 méterre lehetett tőlem a csali amikor leszedte. Elképesztő volt a tiszta vízben!

Miközben fárasztottam rabolt egy másik. Endre közeledett és kérdezte: Olyan közel fogtad? Nem félnek?

Én azzal a lendülettel odaejtettem a kiskutyát. Öt méterre. Mondtam ott jött. És ahogy indítottam leszedte a másik! 😀

Szerintem Endrunak itt már az járt a fejében, hogy vagy engem öl meg, vagy a saját torkát metszi el, vagy ebben a sorrendben. 😀

Volt még hal a pályán. Az egyik komoly jószág. Ezt honnan tudom? A hatalmas terítős rablásokból. Nem akart nekimenni semminek. Kitaláltam, hogy Sándor Feri barátom FT színű gyönyörű WTD-jével átverem. A tiszta víz ellenére egy agresszív színbe tettem minden hitem.

Másodikat dobtam, amikor 8-10 méterre ráburványlott. Majd olyan 5 méterre tőlem leszedte. Szoktam írni, hogy fékhúzós kapással jelentkezett a hal. Na ez inkább féknyúzós volt, a bot meg perecben. Azt hittem meg sem akar állni. Aztán megállt. De lemaradt 😦 Ez is. 😦

Benga volt. 4-5 kilósra saccoltam a húzása alapján. Itt már túl voltam 6 halon, mégis megint összetörtem. Mert a nagy ment el. Mindig az megy el!

Alig telt el pár perc és újra jött a terítős rablásaival. Lehet meg sem érezte a nyolcas szakáll nélküli horgot. Próbáltam újra átverni. És végül a jerkster után kijött a tiszta vízben. Jól tippeltem. 4 plusszoshal volt előttem. (Endre szerint 5 mínuszos.)  De többször nem láttam – láttuk aznap. Majd legközelebb!

Itt elváltak útjaink. Endru maradt, hogy egyet elcsípjen. Én indultam hazafelé. Zolika hívott. Hetet fogott a déli oldalon és ahogy beszéltünk pont előttem beindult a kishalfoci. A hatos banya nem érte el, de a nyolcast leszedte elsőre.

Így a végén kiegyeztünk. Döntetlenben!

Amikor az autóhoz értem jött Endrétől az üzenet. Sikerült egyet átvernie. Pop walkerrel. 😉

Hányszor mondtam már, hogy dobd ki a kukába a pilkereket?

 

 

 

Kategória: Balaton, balin, balsa, egyéb, elado, faragás, felszíni, gázolós, hendméd, légiós, multi, popwalker, sügér, süllő, steveolures, szávázs, topwater, UL, WTD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) Ötezeré Révfülöpre? bejegyzéshez

 1. qvik szerint:

  Kereshetté vóna öt ezrest, de te… Jó hely az a Balaton! 😛

 2. Levente szerint:

  Ez jó volt!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.