Táncolj disznó

Egyszer kihagytam az évzárót. Idén úgy döntöttem, ha kicsit megkésve is, de nem maradhat el. Egyszerűen meg kellett várnom, hogy az utolsó kép itt is megjelenhessen.

Ha igazán trendi akarnék lenni akkor bebiggyeszteném ezt az instagrammról letöltött bestnine képválogatást oszt csá.  De nem leszek az azért sem!

Az előbb számoltam meg, 141 X-em volt az elmúlt évben. Kicsit ezen meg is lepődtem, hisz a disznó végett majd húsz nap kimaradt, de ha belegondolok, hogy ez volt az első “teljes” évem autó tulajdonosként már annyira nem meglepő. Ráadásul volt több nap, amikor reggel és este is pecáztam. Tehát az a 141 nem is 141 valójában. 2017-ben maradt ki először az elmúlt években a 7 nap / 7 peca egymás után, ezt idén pótolnom kell.

Változatos év volt. Egyéni rekordot fogtam csapósügérből és hosszra balinból is. Rengeteg halat fogtam tudatosan felszíni csalikkal és jerkekkel. Előre léptem a műcsali készítésben. Viszonylag sokat kajakoztam, bár az őszi kajakos terveimet malacka kiradírozta az életemből.

Január

Hosszú idő után befagyott a Balaton, így maradt a faragás. A peca parkolópályára került, de mégis ott volt a mindennapokban.

Február

A hónap végéig kitartott a jég, de az utolsó két napban a déli oldalon volt lehetőségem néhány sügért csípni. Az egyik peca hatására beindult a saját készítésű lipless csalik készítése is.

Március

Ebben a hónapban a faragás mellett többször alkalommal kedvenc kis folyóm partján találhattam magamat kihasználva a jó időt és egyáltalán nem csalódtam! A saját csalik most igaz nem adtak domolykót, de a lárva és az új céges crank nem hagyott cserben.

Április

Egy baráti találkozóval kezdtük, amit pisztrángozással kötöttünk egybe. Ezt az egyágú szakáll nélküli horgos pecát még szokni kell az biztos, de megfogtam életem első pisztrángjait végre. Sajnos a parti csukázás nem kecsegtet túl sok jóval az utóbbi időben és én túl hamar fel is adtam. Azért a faragás és az idei legnagyobb domolykóm megfogása sokat lendített azon, hogy kihúzzam május elejéig, ami ebben az évben tulajdonképpen április vége volt. A hétvége miatt ugyanis előbb lett vége a tilalmi időnek. Szintén nem mellékesen képet kaptam az első légiós fogásról, ami egy szivárványos pisztráng volt Szano mester jóvoltából a messzi északról.

Május

A május nehezen indult be, de aztán jöttek a saját és céges csalis fogások. Majd a légiós fogások a Balatonról, Dunáról, Németországból (!) és Erdélyből (!) is. Megfogtam az első saját proppbaites halamat és az első multis sügéremet is.

Június

Ebben a hónapban sokat kajakoztam. Felszíni és jerk csalikkal jókat sügéreztem és balinoztam. Jöttek újabb légiós fogások. Fogtam két igazán jó balint kajakból saját csalival. Elkészítettem az azóta elhíresült análdildódog, teljes tömegében 85 grammos WTD-met, ami gyakorlatilag az első olyan helyre dobva, ahol csukára lehetett számítani hozott is egyet. 😀 Egy barátom nyáron készített pár céges képet rólam, nem éppen nyári viseletben. Majd nyugdíjaztam az első süllőgyilkos wobblerem, hogy az utódja a helyébe lépjen.

Július

Baráti pecák. Légiós domolykók. Az első déli parti pecák – gázlós pecák. Csopaki Szent Ferenc prédikációja a balinoknak. Kikötői balinok, egy hatalmas felszíni peca saját pályán és egy kis hal lakoma.

Augusztus

Életem leghosszabb balinja popperrel. Mert popperrel lehet balint fogni! 😛 Egy kezdő veszprémi kölyök megmutatta, hogy aki igazán akarja abból lehet pergető horgász! Megsúgom azóta már csalikat is készít, nem is akár milyeneket. Kár, hogy a fiamat nem igazán érdekli a dolog! 😦 Déli parti gázlós pecák. Levi barátom süllyedő kutyája aratott. Ekkor még nem gondoltam, de az év számomra legnagyobb csukáját csíptem el egy kikötőben a már nem mumus FT szín segítségével. Attila barátom hatalmas balinja és egy új csali újabb halai, ami jövőre oda fog csapni rendesen! Akkor még nem sejtettem, de meg volt az év utolsó kajakos pecája is! 😦

Szeptember

A legemlékezetesebb momentum a disznó volt.

Október

Két gyönyörű kikötői balin. Meghívásos peca. Végre egy csuka ha nem is nagy (Szabi bedőlt a képnek!) És az egyéni rekord sügér.

November

Újra nekiálltam faragni és azért sikerült még néhány halat is csípnem. Volt egy igazán jó sügérpecám és fogtam egy gyönyörű harmincas jószágot is. A korábban megénekelt szemléletváltozásomnak köszönhetően ebben az évben fogtam a legtöbb darabos sügéremet.

December

Ez egy szuper hónap volt, hisz előreléptem műcsalikészítésben. Kipróbáltam a fóliás technikát. Keszegeztem egy igazán jót. Brutális sügéreket fogtam és Előd Boti megmutatta nekem, hogy a 10 dobás is hozhat jó halat egy téli kikötőben! Rendet raktam a műhelyben és Karácsonykor újra táncolt a disznó egy ajándék vaddisznó jerken!

Idén nem kérek mást csak ebből a nagy szőrös jószágból egyel kevesebbet! 😀

 

 

 

Kategória: ajándék, Balaton, balin, balsa, csónakos, csuka, dévér, domolykó, egyéb, elado, faragás, felszíni, folyó, gázolós, hendméd, jerk, kajakos, karika, köves, lárva, légiós, lipless, meccsbot, multi, parti, patak, pecavilág, pisztráng, popperes, professzor, propper, PV, sügér, süllő, szávázs, szivárványos, topwater, UL, vörösszárnyú, vertic, WTD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) Táncolj disznó bejegyzéshez

 1. qvik szerint:

  Szép. Mondhatni csodás! Gratulálok! (Meg sárgulok egy kicsit.)
  Abból a vaddesznyóból dejó pöri lehetett volna! 🙂 Jobban csípem, mint a sült halat. Pedig az is jó. Remélem, ha legközelebb találkozol eggyel, akkor az tényleg pörkölt formátumú lesz!
  2018-ra is legalább ilyen szép évet kívánok!

  • steveolsonhun szerint:

   Szevasz Uram!

   A fészbuk elszipkázta az olvaskat és a hozzászólások is inkább oda érkeznek. Örülök hogy Te legalább megmaradtál “nekem”! Köszönöm a jó kívánságot. Találkozzunk egy vaddisznó pörkölt mellett, csak ne mi üssük el szerencsétlent! 😉

   • qvik szerint:

    Ehem, én se jövök minden nap. 😦
    De fészbukon nem vagyok fenn, nekem túl izé. Sose követtem a divatot.
    A pöri evésben benne lennék, de puskám nincs, csak horgászbotom. Marad az autó, de azt nem szeretném kipróbálni. 😉
    No, idény nyáron remélem újra kipróbálhatom a kedvenc tavad (déli végén), és ismét nézhetem a cikázó bálintokat, amint körbe röhögnek.

   • steveolsonhun szerint:

    Nemár!

    Déli parti gázlós pecák a tutik!

    dobni nekik a poppert, wtd-t és meglátod menni fog!

 2. Levente szerint:

  Nekem sem volt rossz évem tavaly, – legalábbis magamhoz képest – azért van amit irigylek, a nagy sügéreket. Remélem idén is fogunk együtt pecázni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.