Efttex helyett

Sajnos úgy jött ki, hogy a sok év után Budapesten megrendezésre kerülő nemzetközi, újdonságokat bemutató kiállításra nem tudtam feljutni pénteken a meló miatt, szombaton meg más egyéb elfoglaltságom akadt. Nem is igazán volt kedvem szombaton egyedüli pergetőként abban a fostalicska időben felbumlizni. Találkozhattam volna Mads Grosellel, de talán majd lesz még rá alkalom a későbbiekben.

Elsüllyedt vitorlás

A múlt héten nem nagyon kellett halat fogni. Ahogy a fenti kép is mutatja szívás volt (van) ezerrel. Ilyen előjelekkel vártam a korábbi bejegyzésben szereplő Levi barátomat. Régen megbeszéltük. Messziről jött. Hozott és vitt is valamit egy közös barátunknak és bár késve az eredetileg megbeszélt időponthoz képest, de pecáztunk. Én késtem! 😉

Értékelhető halat csak ő fogott, de ez egy ilyen hét, egy ilyen nap volt. Frontok jönnek – mennek, évszakok naponta váltják egymást. 😦 Lassan ehhez kell idomulni. A halaknak és nekünk is!

Fosbarna vízből

Szombaton úgy voltam vele csömöröm van a pecától! Tényleg elég, csak a szívás jut osztályrészemül. Aztán persze amikor vasárnap este a feleségem megkérdezte, hogy : “Holnap meló előtt mész?” Igen volt a válaszom.

5 pályán jártam összesen, ebből 4 móló volt. 3 helyen leszakította a fejemet az egyre erősödő szél. Ebben a koszos kavargó vízben a süllő mellett a szabaduló kősüllő a legsanszosabb zsákmány. Szélvédett, tisztább helyeken pedig a sügér. Sikerült pár kisebb – nagyobb jószágot megcsípnem a rengeteg kapásból. Megjegyzem szombaton is sok kapásunk volt, de a 6,8-as cannibálra felakadó 15 centis süllő megmutatta, hogy kik a tettesek.

Hétfőn Levi fogásából kiindulva azért lejjebb mentem csaliméretben. Meglepve tapasztaltam, hogy a vélhetően gigantikus jószágok még a kis csalit sem tudták bevenni, de bánni nem bántam. Amikor a négy centis gumit 2 grammos fejen háromszor üti le ugyanaz a jószág és harmadszorra is csak a csali felét bírja letépni azt a halállatot nem kell megfogni. Valami óriás lehet! 😀

Úgy érzem végleg átkerültem azoknak a táborába, akik nem akarnak mindenképpen, mindent megfogni, így az apró halakat baszogatni. Beesik néha egy – egy, de ez már nem cél! Talán majd szentelek is ennek egy külön bejegyzést egyszer.

Az első egy sügér volt

Az első idei hivatalos köves

Itt jegyezném meg, hogy május – júniusban összesen 5 darab kősüllőt fogtam, pedig… De változik az ember!

Ez már odavert keményen és húzott is

Bitang fékhúzós…

… csukaként küzdött az elején.

A kiállítás lezajlott nélkülem is. Képeken, videókon mindent láttam és ha minden igaz pár újdonságot lesz lehetőségem kipróbálni, ha az időjárás és a Balaton is úgy akarja. Levi fogott egy szép kövest, majd később egy másik mólón nélkülem még egyet. Küldetés teljesítve. Az ajándék csalit átvettem, a levendulát pedig Levivel elküldtem a rendeltetési helyére. Hétfőn pedig végre halas is lettem!

 

 

 

Kategória: ajándék, Balaton, csuka, egyéb, hendméd, jerk, köves, parti, pecavilág, sügér, süllő, szávázs | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.