Soha nem késő!

Ez a bejegyzés Anti bátyámról fog szólni.

Anti bátyám a Vértesi Tájvédelmi körzetnél dolgozik, imádja a természetet, madarakat, halakat és persze nagyon szeret horgászni és fotózni is.

Legjobban talán a következő mondat vége jellemezné őt is, amit az előző bejegyzésemben található meseszép videó arckönyv megosztásom alá írt:

A közelmúlt leggusztusosabb horgászvideója. Remek élőhelyek, szép halak, izgalmas csalik, kiváló operatőri munka, sportszerű horgászok, és esténként saját zsákmányt esznek! 5*

Merthogy sportszerű horgász, aki esetenként elfogyasztja a saját zsákmányát. Ez nálam is 5*!

A természetfotós

Szóval Antival a tavalyi horgász-showk egyikén ismerkedtem meg, mert bizony van ilyen jellegű hozadéka is ezeknek a rendezvényeknekk. Találkozhat, beszélgethet, megismerkedhet az ember más értelmes és értékes emberekkel is, akik nagy valószínűséggel szintén horgászok.

Akkor az ajánlásomra vett egy savage gear okuma bot orsó szettet, amit elmondása szerint nagyon szeret. Balinok, kősüllők, sügérek és tegnaptól domolykók is “bánják” ezt a találkozást.

A tavaszi shown feltett nekem egy kérdés Anti:

Segítenék e neki egy horgászkajak beszerzésében?

Olyat szeretne, ami nem csak szép és jó, de stabil, fel tud benne állni és viszonylag könnyen mozgatható. Férfiemberről lévén szó talán nem baj, ha elárulom, hogy Anti 59-es születésű. Én bizony nem mernék belevágni egy ekkora dologba ennyi idősen de ő megtette!

Rengeteget értekeztünk, telefonáltunk, mire sikerült kiderítenem, hogy Kalauz Zoli árulja a tesztkajakjait. Telefonszámcserék után hétfőn meg is volt a teszt a Balatonon. És bizony egy igen stabil, de azért nem annyira könnyű hajó a Jackson BigRig kajakja elrabolta barátunk szívét örökre!

Próbaút

Próbaút

Tényleg stabil

Evvel a panorámával soha nem fogok betelni

Szóval elrabolta a szívét a hajó, sikerült megalkudni és szerdán este már otthon a kertben járta örömtáncát Anti a bigrig körül. Zoli szerint a próbaevezésen nemhogy fülig, hanem tarkóig ért a szája mindkét irányban! 🙂

Mint később kiderült a shown pont ezt a járgányt fényképezte – szerelem első látásra

Tegnap este, ha már ott volt a hajó megejtette az első próbautat is a Dunán. Én már csak tudom mekkora élmény első alkalommal halat fogni kajakból és örülök, hogy tegnap Anti is gazdagodott ezzel az élménnyel, ugyanis két szép domolykó honorálta az igyekezetét.

Dunapart

Az első kajakos fogás meghatározó

 • Milyen volt?
 • Olyan amire vágytam! Szuper! Árral és erős széllel szemben feltoltam 800 métert. Dunán sem lesz gond vele. Erre voltam kíváncsi! Jó helyeken lehorgonyoztam. A másfél kilós horgony is megtartott a széleken.

Szóval soha nem késő valamibe belefogni, ha igazán vágyik rá az ember! Várom a képeket halakról, madarakról, szitakötőkről, vízisiklókról és mindenről, amihez egy ilyen hajó hozzásegítheti Anti bátyámat a kajakos horgászt.

Sok sikert!

 

 

Kategória: Balaton, domolykó, egyéb, folyó, kajakos | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Soha nem késő! bejegyzéshez

 1. Aspius szerint:

  Egyszer déli szél+valamelyik Rosa szállodahajó közös attrakciójában jöttünk haza az akkor már állapotos nejemmel egy fa ladikban. Nem kívánom senkinek azt, amit éreztem útközben, és mindenkinek azt, amikor kikötöttünk.
  Azóta kicsit félelemmel nézek minden nem 1,4 m-nél szélesebb úszó alkalmatosságra a Dunán.
  Viszont örömmel olvastam a domlykókról, mert kb. 30 perc múlva indulok az idei első pecára az egérfalókhoz!:)

 2. qvik szerint:

  Kolléga, bár személyesen nem ismerjük egymást. De amikor tavaly a Show a kajakot hesszelte, ott voltam, és láttam, milyen kitartóan figyeli. Sok boldog órát töltsenek el együtt! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.