Tiszával a Balatonon

Szabolccsal már 200 éve tervezünk egy pecát. Mivel a Balaton mellett töltött négy napot, így a péntek hajnalt egyeztettük le, aztán végül csütörtök este is pecáztunk. Az ilyen spontán, kevésbé tervezett pecák nagyon jók tudnak lenni. Ez is ilyen volt! 😀
Olyan Sztívesen indult a peca, jelen esetben Szabi részéről, mivel 60 km után jött rá, hogy otthon maradt az öltönye (esküvőre készült). Szóval kb. két órát csukáztam míg ide ért, csak a csukák szartak rám!
Volt egy fülesem balinokról, így ránéztünk a dologra. Igazi felszínis pálya, így saját WTD került a kapocsba. Első dobásra egy tenyeres sügeret fogtam a csalimmal. Másodikra pedig egy balint.

Második dobás

Közben Szabi fogott egyet doiyo 10 centis kutyával, és 10 centis flat rappal.

Aztán elkezdődött! A babás nád mögött a nyílt vízen, mint a delfinek repkedtek a balinok! Próbáltuk elérni őket, de lehetetlen volt! Szabi közölte bemegyünk, és jössz te is!
Nem nagyon akaródzott a dolog, a köves, torzsás iszapos dzsuvába, de amikor a második balint húzta két dobásból a 10-es kutyával már gázoltam én is! big_smile Csak az a kurva barna kis rákszerű dög ne csípett volna annyira! Engem egyszer, őt többször, pedig esküszöm nem voltak beidomítva! 😉

Kettes balin 10es kutyára

Nekem a topwater először nem akarta adni, de a rózsaszín rusnyával jött egy kettes forma. Kép nincs róla, mert kevés volt az idő, és raboltak. Aztán Szente Szabó Ákos által átfestett nevemre dedikált és festett banánhajóra jött még egy sügér.

Meg Szabinak egy balin 10es flat rapra.

Ez sem az aprajából való

Öt balinnal és négy sügérrel zártuk az egy órás etapot. Emellett volt lemaradt hal, és jó néhány mellébombázott. Sajnos nem értük el úgy sem a javát, hogy mellkasig álltunk a vízben. Nagyon jó hangulatú tulajdonképpen teljesen spontán peca volt ez az esti, aminek a végén a helyi apartman előtti parkolóban még egy száraz alsónadrághoz is hozzájutottam barátom készletéből. 🙂

A süllős pályákon vagy hal nem volt, vagy nem fértünk oda a horgászoktól, így lefeküdtünk aludni a faházba. ( Külön ágyra! tongue )

Hajnali négykor már motoroztunk a kő felé.

Volt pár komoly rablás. Miközben az elsőt akasztottam a csónaktól 2 méterre, Szabi feltette a 10es kutyát, és a kő előtt hatalmas szaltót vetve verte le neki egy jó balin!

Az első

Dupla

Aztán az én perceim következtek! big_smile Az egyik újdonság 10,5 centis Balázs barátom által gúnárnyakúnak keresztelt WTD-popper hibriddel négyet fogtam zsinórban! Elképesztő kapások voltak! Az első balinnak annyira kellett, hogy háromszor is odavert neki! Szabi egyszerűen csak háztájinak nevezte el a csalit. 🙂 Brutális, beteges, kígyózó mozgással közelít aprókat belepöccintve, de popperként bluggyogtatva is használható ez a bestia.

Gúnárnyak

Háztáji, no de melyik?

Keresztben

Visszahozza

Szabi is ütött még egyet a 10es kutyával, aztán volt még pár akció, ami nem akadt, kisütött a nap, a halak leálltak, így elindultunk a másik kőre. Motorral azért könnyebb! big_smile Kösz még egyszer, hogy azt is cipelted az akksi mellett.

Csak a nagy csali

Voltak rablások, de kapásig nem jutottunk. A belső kövön volt pár komoly rablás, de nem bírtuk becsapni. Szabi a flat rapot nyomatta, így beugrott a hendméd flatrapról mintázott csalim. Mutattam Szabinak miként mozog. Azt mondta ezt enniük kell. Megküldtem a rablások felé. Kicsi a súlya, és elég szarul is repül, de ahogy indítottam telibeverte! big_smile Először kicsinek hittem a halat, mert a csónak felé indult, aztán amikor megláttam egyből lazítottam a féken. A két nap hala volt ez számomra! (legalább is akkor még azt hittem, de nemsokára lekerült a képzeletbeli dobogó legfelső fokáról) Gyönyörű 2+os, sajáttal! Ez volt a vége a napnak. De milyen?

Hozza

Darabos, de nem a Tamás! 🙂

Szombaton nem akartam kihúzni a gyufát otthon, de Szabi nem tétlenkedett és reggel fél ötkor begázolt. Megérte mert megint ott voltak a balinok. A negyedik után (ami kijött) úgy döntött elég volt! Aznapra kiégett a felszínis balinokból! 😀 Azt már nem is vagyok hajlandó megemlíteni, hogy péntek délután is fogott egyet! 😉

Hármaska 10es kutyára

Csak a kutya

A béka mintát is ették neki

Vasárnap Balázs barátom jött értem. Nem volt az a habzsidőzsi, mint két napja! Egy – egy makettsüllő jött még sötétben, majd az egyik kövön semmi, a másikon Balázsnak egy balin akadt. Volt lemaradt csukája, és rontott kapásaink.

Wobbleres

Hazafelé aztán küszívást talált, és aratott. Szerencsére elárulta, hogy hová is kéne menjünk Szabival hétfőn reggel. A jó barát ilyen. Önzetlen. Bár két órával előtte a vízbe tudtam volna fojtani, amikor a popperemért felnyúló balint a csalicsere alatt wobblerrel megfogta! 😀

Szabolcs totál fanatikus, és abban hasonlít Zolikára, hogy mindig vidám, és minden kis halnak tud örülni ( a másénak is). Irigylem tőle is ezt a tulajdonságát!

Szóval Szabi az esküvővel, és pecákkal tarkított négy napban nem túl sokat aludt, ahogy vállalta hétfőn is, hogy 1,5 óra alvás után bejön értem Veszprémbe. Megérte? Megérte! Mindenkinek. Zabált a hal rendesen.

Éjjel fél kettőig süllőzött, és három harmincra már Veszprémben volt értem. És nem is eredménytelenül tette, mert parti viszonylatban ezek bizony elég szép jószágok! 😉

Partról ez szokott lenni a teteje…

… de nem Szabinak!

Hiába no aki tudja a süllők titkát, meg ért is hozzá az fog is!

A hajnali pecán Szabi csak kutyával horgászott kitartóan, és fogott is nem keveset. Az mindent elmond erről a pár napjáról, hogy a 2-2,5-es balinokat itt már fénykép nélkül engedte útjára. A szavaival élve: “Atompecák voltak!” Balázs barátom szávázs popperrel aprított, én meg igaz, hogy nem ér, de wobblerrel kezdtem. Cégessel, majd sajátokkal, aztán jött a felszíni királyság. Rava (Szabi barátja) is fogott. Először ő is csalt, és longkászttal aprított, majd bejött neki is a felszíni királyság.

Céges

Saját

Saját

Szabó Zoli hendméd csodája.

Egy rablás mögé dobtam a csalit, és  ahogy a tutiba ért le is verte. Azzal a lendülettel lerántott vagy 10 métert, majd rázta magát veszettül Ezért is szeretem nagyon ezt a botot, olyan jól közvetít minden mozgást, kapást, ütést, fejrázást, forgást. Olyan volt mintha valaki az alkaromat, tenyeremet ütlegelné egy bottal! big_smile

Meglepetéshal Szabó Zoli hendméd popperére

Régi vágyam volt a pergetett garda, sajnos eddig nem jött össze. És hogy pont popperrel fogtam az elsőt, azt gondolom kuriózum. Szabi előtte öt perccel fogott tőlem 10 méterre egyet 10es kutyával. Az sem semmi kérem! Külön megtiszteltetés számomra, hogy ezt a poppert Zoli a nevemre készítette, és lássatok csodát ez volt élete második kézi készítésű poppere. (az első is az enyém lett, de az harcsás méret) Elképesztő, hogy az ilyen ügyes emberek nem tudnak megélni ebbéli tevékenységükből, hisz fantasztikus az a részletgazdagság, kidolgozottság, ami az ő csalijait is jellemzi. Egy gyári sem érhet ezeknek a nyomába!

Szente-Szabó Ákos által átfestett banánhajó

Gúnárnyakú

László Bálint hendméd WTD

Olyat vert rá, hogy lejött az orráról a klazúr! Egy helyben rabolt, vagy 200at dobtunk rá, és én találtam meg az ellenszert. Nagyon jó érzés volt, mert kitaláltam, hogy ezzel a csalival fogom meg, és bejött. Mondtam is Szabolcsnak, hogy biztos örülne neki Bálint, ha fognék vele, és abban a pillanatban bebombázta! 😀 5 centire a kőtől párhuzamosan húztam, és amikor a folyamatosan rabló, forgó balin fölé ért, akkor és ott ütötte meg amikor, és ahol vártam.

A végén zárszóként azért hozzátenném, hogy aki ez alapján a beszámoló alapján most nekiindul a Balatonnak, az nem biztos, hogy hasonlókat fog átélni. Itt is kivételes napok voltak ezek, hisz milliárd küsz volt a sekély vízben, és a ragadozóknak ez igencsak kedvezett.

Elég egy rosszul megválasztott helyszín, napszak, egy vihar, vagy bármi, úgy mint vasárnap, és már nincs is akkora királyság! A balincsapat ma lehet itt, de másnap 5 kilométerrel arrébb. Ez a beszámoló is négy településen történteket foglalja magában.

Sok ilyen pecát még a húsosban, mert bizony az ilyen atompecák éltetik az embert! Elő a nagy kutyákkal, gúnárnyakuakkal, gyáriakkal, hendmédekkel és itt a nyakunkon a topvóter királyság! 🙂

Kategória: Balaton, balin, csónakos, felszíni, gázolós, parti, popperes, sügér, süllő, szávázs | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

6 hozzászólás a(z) Tiszával a Balatonon bejegyzéshez

 1. nagy szabolcs szerint:

  Istentelen jó pecák voltak. Köszönöm neked és a Barátaidnak, akik hozzásegítettek ezekhez az élményekhez. Ősszel csapatjuk a csukákat 🙂

 2. Glück Attila szerint:

  Hétfőn volt szerencsém látni titeket 🙂 Volt egy fél óra mikor azt sem tudtam hova nézzek annyit fogtatok! Állat volt. Gratula! Ma hajnalban is voltak rablások de közel sem annyi. Ahogy írtad, picit szarabb idő és már nincs ilyen kánaán 🙂

 3. Bogyó bácsi szerint:

  Micsoda szójátékok 😀
  Gratula a szép halakhoz… 😉

 4. qvik szerint:

  Fáintos, ahogy errefelé mondanák. Picit beleéltem magam. Szép lehetett.

 5. pali szerint:

  Topwaterkiralysag 😁

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.