Ragadozóból áldozat

Végre valahára bejött egy igen komoly kapásban, és akciókban gazdag peca. Sikerült nyílt vízi kövezésen, és nádas mellett küszívás találnom, és szerencsémre nagyon ott volt a balin ahhoz képest, hogy milyen későn értem ki.

A vasárnapok nem egyszerűk, hisz csak a falu elejéig megy az első busz, az is elég későn ér oda. Összességében 60 perc séta + 30 percnyi buszút után tudom magamhoz ragadni az evezőlapátokat a többi pakk mellé, így majdnem hét óra mire a tutiba kiérek.

Gyorsan kimertem a csónakot, majd egy fél órát elegerésztem, akarom mondani elcsukáztam a nádban, csak azok a fránya csukák ezt nem vették tudomásul. Kemény 20-25 perc evezés után értem el a kőig, ahol az első rablásokat megláttam. Kapocsba az egyik 2016-os szávázs újdonság a prey71 wobbler került. Kis 71 milliméter hosszú 5,5 grammos karcsúság lebegő kivitelben. Első dobásra lekövette egy szép jószág, de a sekély vízben hínárba húztam, ezért lefordult róla. Aztán harmadik dobásra beesőre levette egy gyönyörű őn. Különlegesek ezek a beesőre érkező kapások, mivel felkészületlenül érik az embert. Ilyenkor kell a jól beállított fék, hogy a rávágás vehemenciája nehogy a csaliba kerüljön, és esetleg a hal életébe kerüljön.

Nem akarom nyomni a reklámrizsát, mert már az arckönyvön megkaptam, hogy mi ez a nagy felhajtás, meg a túlzott reklám eme csali körül, de ezen a napon ez a wobbler vitt mindent. 11 halig jutottam vele, és azért csak 11-ig, mert közben próbálkoztam még vagy 15 féle csalival. Egyedül saját gyártmányú olvadó WTD-re (hogy miért is olvadó, azt egy későbbi írásban taglalom) voltak kapásaim. Szám szerint öt. De a balinok megint gecik voltak, így egy sem akadt. Pedig az egyik az olyan tolóhullámmal bombázta be a csalimat a kő melletti sekélyből, hogy még mindig remeg a lábam! A felszíni peca az ilyen. Látványos, de nem feltétlenül eredményes.

Ha a balinok meglátják ezt a csalit, akkor gyorsan elkezdhetnek imádkozni, mert bár a csali neve az áldozat, de itt hamar fordulhat az a bizonyos kocka, és ragadozóból ők válnak áldozattá.

A reklámról csak annyit, hogy mindenki reklám alapján vesz új felszerelést, csalikat. Ez van, ilyen ez a világ, és ennek én a része lettem. Ha nem reklámoznának semmit, nem találnának ki újabbnál újabb csalicsodákat, akkor lehet, hogy még mindenki a beirdalt balinólommal, és a fölé tejeszacskóból kötött műléggyel horgászna. Amivel nincs is semmi probléma, sőt bizonyos esetben biztos ez a jó megoldás, de ezekben az esetekben én inkább nem fogom meg a halat. Miért is? Mert én wobblerrel, popperrel, WTD csalikkal szeretek balinozni. Hogy az saját, vagy más gyártmánya, vagy éppen szávázsgír az lényegtelen ebből a szempontból. De ezen a napon az működött és kész!

A videóban van egy kis őőő, de nem bemondónak, szpíkernek, narrátornak születtem. A roppantógyűrű pedig legalább olyan nehéz szó, mint az útelágazás! 😀

Szóval, ha egy enyhén kameralázas videót szeretnétek, reklámhumbuggal, és brutális kapásokkal, akkor kattintsatok a linkre. Ha nem, az sem baj! 😀

Kategória: Balaton, balin, csónakos, felszíni | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Ragadozóból áldozat bejegyzéshez

  1. qvik szerint:

    Veri sőn! Ön őn szakértő tutkó! 😉

  2. Gigászi Csavargó szerint:

    Nagyon jó! A reklám miatt nem kell magyarázkodni, mindenki tudja, hogy teszthorgász vagy, nyugodtan írd ki, hogy Savage, ennyi jár nekik. Tudod hányan csinálják amit Te? Tedd büszkén, semmiképpen se szégyenkezve!!
    Nagyon jó srác vagy, minden videódat láttam, élvezetes mind…..mondjuk legjobban a kis privileggel horgászósakat kedvelem…:-)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.