A legendás

Egyszer réges régen az üveghegyen, meg a kurta farkú malacon is túl rábeszéltek életem második pergető versenyére, pedig nagyon nem akartam indulni. Tulajdonképpen szívességből mentem. A tavon viszont a pontyzsák – nagyméretű merítőháló – szájfertőtlenítő hármas volt a jelszó. Na én ezeket nagyon nem akartam megvenni, így kértem. Kölcsön. Így került hozzám a bátyámtól a legendás! A legendás nem más, mint egy 1,90 méter hosszú nyéllel ellátott bojlis merítőháló. Halat nem fogtam a versenyen, így még csak nyálkás sem lett, de nem is ez a történet lényege.

A legenda ott kezdődött, amikor a buszon szállítottam haza Balatonalmádi, és Veszprém között. Történt ugyanis, hogy a nyelét hogyan máshogy, mint állítva tudtam szállítani. Ültem a busz jó öreg bőrülésén, miközben a trágyarázó ezer éves, de legalább hazai gyárban készült busz kirázta a lelkem, és fogtam a merítő nyelét.

Na ezt kellett volna valahogy másképpen megoldanom, ugyanis a vörösberényi felső megállóig négyen nézték a busz tartozékát képező kapaszkodó csőnek, így ahogy jöttek a busz hátulja felé ha egy pillanatra is, de belekapaszkodtak. Ezzel még nem is volt gond, de amikor az utolsó megállónál a sofőr rágyorsított, hogy lendületet vegyen a megyehegy előtt, az ép aktuális felszálló a lendületénél fogva majdnem kitépte a kezemből a merítőnyelet. Én nem lepődtem meg, amikor a nyél megmozdult, ő annál inkább, hogy a vélt kapaszkodó nem volt olyan precízen a buszhoz rögzítve. Szerencsére mindenki megúszta az esetet, és Szentkirályszabadján a pillanatra megkapaszkodó utasok már semmi meglepetést nem okoztak. Masszívan tartottam a “kapaszkodót”! Csak a röhögést volt nagyon nehéz magamban tartani! 😉

Azóta kétszer költöztem. A bátyám közölte vissza ne vigyem neki a merítőt, ami gyakorlatilag új, ezért pontyos szakikat megkérdeztem, hogy mennyiért tudnám eladni?

6000 forintot javasoltak, és még a szöveg megírásában is segítettek nekem. Meghirdettem a fészbuk egyik erre szakosodott csoportjában.

“Eladó a képeken látható kiváló állapotú bojlis merítőháló. Ergonomikus fogópárna, fém Y, sűrű szövésű puha háló. Mivel 190 centi hosszú a nyele, ezért a posta kizárt. Személyes átvételi lehetőség Veszprémben, vagy megbeszéltek alapján. Ár 6000 Ft.”

Első “kérdés” ami érkezett: Mennyi – csak így mindenféle írásjel nélkül.

Válaszom: 6000 Ft

Második “kérdés” ami érkezett: Postázod – persze írásjel megint nem volt.

Válaszom: Szia a leírásban benne van, hogy 190 centis a nyele ezért posta kizárt, hacsak nem állod, de az tuti nem lesz olcsó! Ma egy 1,50méter hosszú csomagot 2600-ért adtam fel futárral.

Tovább nem is folytatnám a kérdések, és válaszok felsorolást, de ha valamelyik Mélyen Tisztelt Olvasom a megadott feltételek szerint átvenné tőlem ezt az ergonomikus, blablabla hálót mindenféle okos kérdést mellőzve személyesen, akkor esküszöm odaadom neki 5000 jó magyar forintért! 😀

A képek telefonnal készültek, és az alábbi képre kattintva tekinthetők meg.

Kategória: egyéb | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

10 hozzászólás a(z) A legendás bejegyzéshez

 1. streamfun szerint:

  Erre sokták még rászúrni:- Csere érdekel? Nézz körbe a termékeim között.
  Aztán kiderül, hogy van neki robikapája meg étkészlete:)

 2. Csaba szerint:

  Ez súlyos…
  De a történeten besírtam:)

 3. steveolsonhun szerint:

  És eladtam! 😀 YEAAAAAAAH!

 4. kapor szerint:

  Pont megkérdeztem volna, hogy “Mennyi?”.
  A kapaszkodós történet óriási. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.