…szom tudja

Egyik nap reggel fél héttől háromig nyúztuk egymást a Balatonnal. Volt szél minden irányból, ezáltal hullámzás is. Volt szakadó eső, volt tűző napsütés. A víz 14 fokos volt és sokkal kisebb, mint tavaly. És kurvára nincs táplálékhal a pályán továbbra sem. Szóval tök ideális volt minden egy jót csukázni! big_smile
A múltkori eset óta mindig dobok a kijáróban. Most egy sügérkapásig jutottam. A kisvizes oldalt választottam reggel bízva a megérzéseimben. Sokáig sajnos kapásom sem volt, de egy nádöbölben végre jó ütést kaptam. Elég jó hal volt, legalább is hosszra. Az eddig ősszel fogott 50 feletti csukáim mind kövérek voltak, ez viszont a soványsága ellenére igen jól küzdött.

Borbély, nem bordély!

Vaskos nagy fejű sötét színű hal volt

Sokáig nem mutatkozott semmi, és senki sem, aztán egy tiszta öbölben egy méretforma kétszer is bebombázta a csalit, de mindkétszer elvétette. Lassan elérkeztem addig az öbölig ameddig el szoktam menni, és itt volt egy 5 perces őrület. Ütések, lekövetések, lemaradt és megragadt halak, de a zöme kicsi volt.

Igazi papucsfejű

Aztán jött a fekete leves. A komplett mély vizes oldalon egyetlen kapásig jutottam. Nem találom a magyarázatot, de az öblök idén még nem adtak csukát, igaz az eddig legnagyobb legalább a nádfal előtt jött ezen a részen.
Meguntam, bekötöttem, ettem, aztán nekiálltam sügerezni. Első leengedésre az egyik csónak alól kirongyolt egy 50es forma csuka. Nosza visszamentem az erősebb cájgér, és a kiválasztott gumit be is támadta, de melléütött. Többet nem sikerült kicsalnom a csónak alól.
Jött vagy 20 sügér, de zömének még télen sem tudok annyira örülni! Valljuk be őszintén ez az 5-8 centis kategória még csalinak is kicsi lenne! lol

Ő volt a legnagyobb aznap

Sügerezés közben fogtam egy kiscsukát, ami nagy túlélő már most, mert a vérző farka nem éppen régi támadásról árulkodott, de így is betámadta a kis gumit!

Ezt megúszta

Úgy döntöttem annyi! Pedig egész napot terveztem.
Aztán kikötött egy öreg. Azt mondta:

– Fogtam vagy 6-8 darabot.
– Pontyot? (nem gondoltam, hogy pergetni volt)
– Nem! Csukát, de ilyen 30 centisek.
– Körforgóval?
– A faszom tudja! (szó szerint idéztem 🙂 ) Villog meg piros. (na ezzel még nem ölt meg, de a következő mondattal igen)
– Voltam kint pénteken este. Akartam fogni friss csalihalat a süllőknek. De nem evett! Gondoltam dobok párat.  Négy darab 4-5 kiló közötti sikerül! ( ha a fele igaz is meghalok!!!) És mivel nem szeretem a csukát, akik a stégen horgásztak örültek neki! 😦

És Sztív kemény csávó, és Sztív visszament! big_smile

Az említett szakaszt szórtam vagy másfél órát ezerféle csalival, de semmi. Eleveztem még az akciódús részig, de előtte volt egy 50 méteres szakasz, ahol volt végre küsz! Csak éppen egy árva rabló sem járt arrafelé. Volt kapásom a délelőtti kétszer támadó csukától kanálra is. Majd most már tényleg reményt vesztve eveztem vissza a kikötőbe. Zoli a helyi srác kérdezte a stégről: Mi a helyzet? Mi lenne! Feladtam, csak még abban az öbölben dobok hármat!
És harmadikra meglett az első idei nádöbölből fogott csukám!

Pofás

Mert Sztív nem adja fel! big_smile

Kategória: Balaton, csónakos, csuka, sügér | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) …szom tudja bejegyzéshez

 1. nagy szabolcs szerint:

  Nyomjad 🙂

 2. nagy szabolcs szerint:

  ..rva ismerős az a csali a sügér szájában 🙂
  Remélem én is eljutok ismét

 3. hungarianwobblers szerint:

  A fodrász neve csak nem Máris, hogy a bordélyt emlegeted? 😛

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.