Vegyes

Az elmúlt hetekben volt mólópeca balinokkal.

Vennem kellett egy hosszabb nyelű merítőhálót, mert a lecsökkent vízszint miatt a rövid nyelű hálómmal már fekve sem értem el a balinokat.

Teszteltem új felszerelést, és rájöttem, hogy ez a gumis merítőháló egyáltalán nem hülyeség bizonyos helyzetekben.

Lassan közeleg az ősz, úgyhogy rápróbáltam a csukákra is, igaz egyenlőre “csak” partról.

Fogtam végre egy egész pofás sügeret, majd akasztottam valamit, amit életem sügerének véltem, de csalódottan kellett konstatálnom, hogy csak egy kis csuka olt.

Aztán sügerezés közben megint perecben maradt a bot, és megfogtam idei legnagyobb kősüllőmet. Volt is nagy ribillió, mivel az egyik helyi öreg látta, és 5 perc sem tellett el az egész kikötő tudott a fogásomról.

Megpróbáltam a csukákat csónakból is, de a viharos, szeles, esős időjárás miatt zavaros vízben nem találtam őket. Balinok voltak azért. Egy szépet csíptem, majd jött vagy 20-25 sügér, de főleg aprók. A legnagyobb ez a sebhelyes volt.

Aztán horgásztam megint partról Peti Balázzsal.

Három brutális felszíni kapásból kettőt sikerült is nyakon csípnem.

Két hajnalban pedig Balázs barátommal kergettük a halakat. Az első hajnalon első dobásra csuka helyett balint ütöttem spinnerbaitel idén már második alkalommal. Majd két kisebb csuka következett. Volt akcióm popperre sügértől, és csukától is. Balázs pedig 5 brutális WTD-re érkező felszíni kapásból négyet akasztott meg, és kettőt ki is vezetett.

A mai hajnalon nem nagyon akartak enni, bár rablások voltak szép számmal. Egy lemaradt csuka után megfogtam az első felszíni sügeremet, miközben Balázs gyönyörű balint fárasztott. Akasztottam a vége felé én is egy komolyabb darabot, de kinyitotta a kulcskarikát a gyári (nem occsó japán) csalin, és angolosan távozott.

 

 

Kategória: Balaton, csónakos, csuka, felszíni, köves, parti, popperes, sügér, UL | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Vegyes bejegyzéshez

 1. Zsolt Skribanek szerint:

  No, akkor ez egy eredményes peca volt. Miért lett ribillió a kősüllőből? Tipp: 1. Hirtelen mindenki kősüllőt akart fogni. 2. Kiakadtak, hogy visszaengedtél egy ilyen szép kősüllőt.
  Ez utóbbi tud vicces lenni, mikor kérdezgetik, mondogatják hogy: “Dehátmiértengedtevissza???? Adta volna nekem! Pedig milyen finom az ilyen sütve!” stb.

  • steveolsonhun szerint:

   Húúú kövi!!! Évek óta nem fogtam kövit4 Baszki mekkora. a legfinomabb hal, jobb mint a süllő. Elengeded? Én csak a compót szoktam, mert abból kevés van. Régen mennyi kövit fogtunk, amikor még el lehetett vinni a három kilót!
   Két percen belül két embernek elmesélte, hol fogtam, mekkora volt, és hogy elengedtem. Másnapra gondolom már mindenki tudta! 😀

 2. godzikka szerint:

  Irigylem az olyan pecákat, ahol több halfajból is sikerül fogni. Nekem szinte soha nem jön össze (persze pergetésre gondolok).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.