Sügér, süllő

Idén valahogy nem kényeztetnek el a sügerek, pont ezért kevesebbet is horgászok rájuk azokon a tipikus sügeres pályákon ahová járok, és ennek következtében, ahogy írtam is nem kényeztetnek el. Tipikusan a tyúk, vagy a tojás volt e előbb esete!

Két hete egyik hajnalban végre fogtam egy szép példányt, igaz nem rá horgásztam. Örömteli amikor a süllőnek szánt gumit más süllyedés közben leüti egy ilyen szép példány.

Aznap úgy alakult a délután, hogy volt szabad másfél órám. Az ilyen üres órákat mindig ki kell használni, és ha lehet, akkor horgászatra! 🙂

Ez a gyönyörű süllő volt a kitartásom jutalma.

Jobb elől féderezett egy ifihorgász. Vendégpecásnak tűnt, még sosem láttam. Bent volt a haltartó, nem láttam mi van benne nem is kérdeztem. Nemsokkal később lejött egy Veszprémből lejáró “helyi erő”. Kérdezte a kis srácot mit fogott? Mondta pontyot. Na itt már gyanús volt a dolog, mert a szák nem dudorodott annyira, hogy az 35+os ponty legyen! Az öreg megkérte had nézze meg, mert mostanában csak sötétben jött méretes. Addigra én is odamentem, és hát a srác előhúzott egy farokkal 25-26 centis kis tövest. Az öreg elszörnyülködve nézte, én meg mondtam a kölyöknek, hogy nagyon gyorsan tegye vissza, mert ebből nem kis baja lehet. Ő állította, hogy 35 centis a hal, de centije nem volt. Mondtam neki fektesse le a térkőre, az pont harminc centi. Szóval a hal még farokkal sem közelítette a 30at. Nagy nehezen visszadobta, de közbe mondta, hogy mennyire kár érte! Mondtam neki, hogy ne haragudj, de ?????? Levágod a fejét, kibelezed, marad belőle 30 deka hús jobb esetben! Ennyire megéri kockáztatni? Elveszik a cuccod, eltiltanak, meg anyád-apád még fizethet is! Pár perc múlva megkérdeztem: Beírtad e halat? A válasz persze nem volt! Mondtam az is szabálytalan, mert a nemes halat azonnal be kell írni, aztán inkább hagytam a fenébe!

Kategória: Balaton, sügér, süllő | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Sügér, süllő bejegyzéshez

 1. Zsolt Skribanek szerint:

  Igen, ez a “ránézésre megvan annyi” nem ritka eset. A múltkor én adtam a kezébe egy sporttársnak egy centit, hogy mielőtt a szákba teszi azt a gyerek süllőt, legyen kedves legalább megbizonyosodni, hogy megvan-e 35. Bizony igen csak szűken jött össze a 35, pedig a sporttárs szerint ránézésre bőven meg lett volna. Júniusban pedig mellettem fogott egy fiatal (gyermek) horgász egy szép “csíkos keszeget”, persze rögtön ment a szákba. Némi rábeszélésre elhitte, hogy az kősüllő, amit júniusban bizony nem szabad elvinni. Az idei legkeményebb eset viszont a srác, aki azzal dicsekedett, hogy áprilisban pergetve milyen sok szép süllőt fogott. Felszaladt a szemöldököm, hogy ÁPRILISBAN SÜLLŐT? Erre mondta, hogy persze, hiszen ő igazi sporthorgász, és mindet visszaengedte. Próbáltam neki magyarázni, hogy áprilisban akkor sem szabad süllőzni, ha visszaengedi. Nem hitt nekem…

 2. godzikka szerint:

  Először is szeretnék gratulálni a remek fotókhoz.

  Másodsorban ennyit arról, hogy a jövő nemzedék biztosan más szemléletű lesz… Persze ez egyénfüggő is (sőt, sokkal inkább az). Azért remélem a többség nem ilyen “szemlélettel” közelít a horgászathoz.

  Üdv,
  godzikka

  • steveolsonhun szerint:

   Kösz!

   Többek között ezért küzdök ezzel a bloggal, bár sokak szerint szar az irány! 😀
   Követtem, és követek is el hibákat most is, mert emberből vagyok én is ez nem vitás.
   A sok pozitív visszajelzés végett viszont nem adom fel továbbra sem! 🙂

   üdv:

   steve

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.