December

Ma végignéztem a tavaly decemberi bejegyzéseket, mert emlékeimben úgy élt, hogy nagyon jó kis hónap volt. De rájöttem, hogy erre is jó a blog! Mármint arra, hogy a megszépült emlékek lila ködéből visszarántson a valóság talajára! Tulajdonképpen leszámítva azt, hogy ez év decemberében csukát nem sikerült fognom jobb hónapot zártam! Zártam? Furcsa ezt leírni így 29.-én, hiszen éppen szabadságomat töltöm, és, ha az időjárás nem így alakul bizony minden nap mentem volna. Így viszont úgy néz ki 29.-én megvolt a 2014es évet lezáró horgászatom! 😦 Betlivel! 😦

Ez a hónap úgy alakult, hogy amikor fogtam pár szép sügeret (sügéret? sosem tudom melyik a helyes), akkor nem volt történet hozzájuk, amikor meg lett volna történet, akkor nem fogtam lófaszt sem, így megint csak a képek maradnak. A legnagyobb sügérek még hajnalban, vagy a naplementében érkeztek a sokszor akváriumtisztaságú vízben. A nádból teljesen eltűnt a kishal, így csukát nemhogy nem fogtam, nem is igen láttam őket.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a csukákat beteges módon kergettem ebben a hónapban, de nem akart összejönni a fogás sehogy sem. Voltam egy kikötőben háromszor is, ahol eddig csak sügéreztem párszor. Egyik alkalommal egy barátom is velem tartott, és aznap nagyon csúnyán 5:0 arányban elvert, úgy, hogy nekem még kapásom sem volt. Nem mondom, hogy nem bánom, hogy így alakult az év vége. Jobb lett volna hasonlóképpen 2 csukával zárni, mint ahogy tavaly! Az időjárás nem kegyes velünk, így a 2015ös évet sem horgászattal kell kezdenem úgy érzem! A csónak is partra került 27.én, úgy döntöttem ilyen időben inkább nem hagyom bent. Sokaknak biztos furcsa, hogy ebben az ítéletidőben, ami kint tombol is a horgászat jár a fejemben, de ennél komolyabb terveim voltak az év végére!

Kategória: Balaton, süllő, UL | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) December bejegyzéshez

 1. Péter Pintér szerint:

  Nincs abban semmi furcsa, hogy a pecán jár az eszed….
  Ma is mentünk volna, ha nem tombol ez a hülye szél. 😦

 2. nagy szabolcs szerint:

  Azért nem gyenge évet zártál, kár lenne szomorkodni, pláne szerénynek lenni ,így december végén 😉
  Az én idei záró pecám nagyon rövid volt 🙂
  A kikötőbe érve tudomásul vettem, hogy mindent jég borít és hazajöttem vaddisznó pörköltöt főzni. Remélem januárban lesznek horgászható vizek!
  BÚÉK!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.