Vendéggel…az első rész

Erre a vasárnapra egy kisebb szigetközi pecavilágos találkozó volt a fejünkben, amit szlovák testvéreink zsilipnyitogató őrülete meghiusított. A peca akkor sem maradhatott el, mivel Bálint egyrészt egy kisebb jigfejcsomagot + dobozokat akart átadni nekem, másrészt semmiképpen nem mehetett haza úgy, hogy ne horgásszon.

A megbeszélt helyen, és időpontban találkoztunk, és fél 4 körül már repültek is a wobblerek a víz felszínén pötyögő kishalakat hajkurászó süllők közé. Megint rossz vendéglátó voltam, mert lefogtam a halat a pályáról! big_smile
Két rontott süllőkapás után még sötétben sikerült két szép wobbleres sügért abszolválnom.

P6070223 P6070225A Balatonon még sohasem fogtam teljes sötétségben wobblerrel sügért. Ezentúl keresni fogom őket az ilyen helyzetekben.

Aztán egy rövid szakaszon, ahol ívott a küsz egy kis nádas, és a hínármező között azt vettem észre, hogy mintha nem csak a kacsák miatt fröcsögne a víz. Rablások voltak!
Majdnem elrontottam a fogási lehetőségemet ezen a pályán mert elsőre a nádra dobtam a csalit. Miután csendben kiszabadítottam, így is sikerült egy 45-50 közötti (farokkal) süllőt elkapnom végre, majd jött egy újabb szép sügér is.

P6070227 P6070229Itt Bálint elkészítette a Quasimodo és a süllő című képet! lol

P6070243Volt még egy balinkapásom, és Bálintnak jött két apró sügér. Mivel elég hamar szétcsaptuk ezt a rövid szakaszt, ezért a mólószárakra mentünk, ahol Bálint fogott egy 25ös forma pontyot kopytóval.

P6070230

Nekem jött itt még egy kis süllő, meg tán két kisebb sügér.
Ezután kinéztünk a nagymólóra, ahol megint nem voltak ott sem a kövesek, sem a süllők, ami teljesen érthetetlen a számomra, hiszen ez talán a legjobb nappali gumis pálya az északi parton. Egyszerűen idén nem adja a halat!
Volt pár balinrablás, így megint Zolika wobblerét küldtem bevetésre. Meg is lett az eredménye! Bődületes felszíni kapással jelentkezett egy 50es forma balin. Persze merítő szokás szerint nem volt nálam, így Bálint lehasalt a kőre, hogy kézzel kivegye, de 5 centi kellett volna még, így ráemeltem. Ez a balinnak nem tetszett így lelépett!

Nemsokára a kapástalanság miatt helyet váltottunk, miután a következő pálya környéke dugig volt bojlisokkal, pár dobás után a révet választottuk. Itt fogtam újabb sügért, és egy kövest, Bálint csak ütésig jutott sajnos.

P6070231Találkoztunk Hutival, aki a kutyáimat szerezte, és kisebb nehézség árán rávette a jackrusseljét, Briant, hogy ne ugorjon a visszadobott hal után. Mert bizony nem egyszer előfordult már vele.

P6070232Kapás híján egy újabb móló következett, ahol megint csak az én pillanataim következtek. Három kövest fogtam, és volt akcióm egy orbitális méretű sügértől, de az a mocsok csak a gumit fogta meg. Itt már kezdett Bálint cérnája végleg elszakadni. Nanoról ő is monóra váltott, és még csalit is adtam neki, de egyszerűen nem akart összejönni neki.

P6070233Érdekes, hogy kettő már most fehér, hiszen még nagyon kicsik:

Névtelen

Bogár, csak úgy:

P6070236Akkor véltem először a nap folyamán Bálint arcán őszinte mosolyt felfedezni, amikor 4 sügér, és 2 kis süllő után egy csuka megszabadított a csalimtól a következő mólón! big_smile

Mindent elkövettem annak érdekében, hogy a vendégem is jól szórakozzon. Az utolsó helyszínen még azt is felajánlottam, hogy addig nem állok neki a pecának, amíg ő nem fog halat, amit persze elutasított. Ez a nap most így alakult, de volt már ilyen korábban is, és még lesz is. A lehetőség ott van, és ha Bálint újra erre jár, majd újra megpróbáljuk együtt. 🙂

Kategória: Balaton, balin, csuka, köves, parti, sügér, süllő, UL | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Vendéggel…az első rész bejegyzéshez

 1. Kedves Blogíró!

  Örömmel olvastam a fenti cikket, mert horgászatra fordítható időmnél, csak tapasztalatom kevesebb. Az évi néhány alkalmat, melyet horgászbottal a kezemben tölthetek a vízparton szeretném minél nevesebb horgászok mellett eltölteni, akik betekintést engednek féltett titkaikat rejtő kedvenc vizükbe és legeredményesebb módszereikbe.

  Sajnos azonban nem találtam meg a vendéghorgászat menüpontot, ahol jelentkezhetnék erre a fél, egy napos horgászati lehetőségre… kérem ezt pótolja.

  Még szerencse, hogy voltam annyira rámenős, hogy személyesen leutaztam a Balatonra, hogy az Ön kurzusán részt vehessek. Ezt ezúton is köszönöm. Csak egyet sajnálok, hogy kedvelt, tanítványom, a kis Szittyó Dezsőke ( e hozzászólás ihletője :P) nem lehetett ott velünk…

  Mély és őszinte tisztelettel és baráti öleléssel

  Béla bá

 2. steveolsonhun szerint:

  Kedves Béla bá. Ilyen menüpontot ne is keressen, mert nem lesz a jövőben sem. A vendéghorgászat lehetőségét ki kell érdemelni! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.