Kicsit sántít

A tegnap csatolt Naplóból idéznék egy részletet, amit nem tudok megállni megjegyzés nélkül:

“a MÁV alakította ki, méghozzá azért, hogy a lomha vízmozgás alámossa a partot, s a vasúti pálya megcsúszik. A kőgát azonban önmaga nem fogja meg a partot, ezért előírták: a part és a kőszórás közti területet teljes hosszban fel kell tölteni.”

Hölgyeim és Uraim azt a hülye is láthatja, hogy ez nem más, mint színtiszta ámítás! A vasúti töltés betonból és vöröskőből álló “lábakon” fekszik, amit a partszakasz közel teljes hosszában még egy 1,5 méter magas vastag betonemelvény is megerősít. Tavaly nyár elején 120-as víznél is biztonsággal lehetett horgászni az öblökben, még erős szembe szélnél is, hiszen a kőszórás annyira megtörte a szelet és a hullámokat, hogy a medencék vízfelülete éppen hogy mozgott. Akkor ennél a nagy vízállásnál senkinek eszébe nem jutott volna, hogy a víz ledönthet bármit. Most, hogy a Balaton átlagos vízszintje 60 centiméter alatt van, és egyes medencékben nem haladja meg a 20-30 centit a legnagyobb vízmélység, most aztán marha nagy lett hirtelen a veszély!

Ugyan már kérem! Nincsenek itt a Totó kutyát magasba repítő tornádók, és hurrikánok, amik a kis vizet felkorbácsolva romokba döntenék a vasúti töltést!

Itt kerek perec arról van szó, hogy valahová el kell helyezni az iszapot, és mivel nincs pénz az elhelyezésre, ezért találni kellett egy helyet erre, ami most megtörtént.

Ugye senki nem gondolja azt komolyan, hogy ha a vasúti töltés be akarna dőlni, akkor pont ez az igen lágy anyagú iszap fogja ebben meggátolni!

A másik, amit nem igen értek, hogy az az anyag, hogyan lehet veszélyes hulladék, amiben éves szinten emberek milliói trappolnak fürdés közben, és ami táptalajt jelent azoknak az állatoknak, amiből az általunk is elfogyasztott halak táplálkoznak!

Kategória: Balaton | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.