Ha egy üzlet beindul

Szabadság! Talán nincs is ennél szebb szó! Sokrétű a jelentése, számomra jelen esetben azt jelentette, hogy nem kellett bemennem dolgozni, nem kellet strandolni a családdal, nem kellett múzeumok után kajtatni a feleségem kedvére, nem kellett bevásárolni, üzleteket nézegetni, sem otthon dolgozni! Egyszerűen csak elmentem pecázni!

UL-el kezdtem a horgászatot, két apró csípés után a beeső narancssárga twisztert lefejelte egy egész jó csuka! Szétverte a feszített víztükröt, majd elbújt a hínárban. Amennyire a finom cucc engedte kicibáltam onnan őkelmét, abban a pillanatban megindult, és felsírt a fék! Sajnos nem volt szerencsém, mert a horog bár szájszélbe akadhatott az apró mivolta miatt kipattant a halból és a fejem mellett elzúgva a hátam mögötti nádasban landolt. Sajnos nem igen volt jelentkező mígnem a távolban rengeteg a levegőben kőröző sirály látványa tárult elém. Elkezdtem figyelni őket, és akkor szétrobbant a felszín a madarak alatt több helyen is! Balinok voltak csapatban, ott ahol múltkor azt az egyet popperrel fogtam. Nosza utánuk eredtem! Odafelé egy magyar és egy német ajkú horgász cájgján kellett átverekednem magam, és amikor odaértem az egyik legszebb látvány fogadott! Forrt a víz, balinok fröcsköltek mindenütt, a kishalakat a partnak szorítva rendet vágta rendesen, a sirályok pedig az elkábult, megbódult halak közé csapkodtak. Elő is vettem a múltkor sikert hozó poppert, első dobás egy rablás közepébe esett, a balin kétszer is rányúlt, de sajnos nem kapta el.

Fél óra eredménytelen dobálás után a thrill mellett döntöttem, ami meg is hozta az első balinomat, meg a 20 méterrel odébb álló németet. Egy 3 méter feletti teleszkópos durunggal, és egy belső ólmozású fehér gumival addig kapálta kifelé a hínárt, amíg nem sikerült egy balint fognia. Szét verte rendesen a vizet, horgászetikát nem ismerve tőlem 5 méterre. Jött felém! Mutatta nagy büszkén, látszott azt sem tudja mit is kezdjen vele. Mikor odaért azt mondta :” Kleine zander, vagy esetleg keine zander!” Nem értettem pontosan, de mondtam neki : Zander az anyád, még a halakat sem ismered! – és közben telepofával vigyorogtam az arcába!

Szerencsémre pakolt és lelépett- nem hiszem, hogy lett volna bármilyen engedélye. Visszatettem a poppert, gondoltam rápróbálok, de most nem izomból téptem, hanem rablásra, vagy rablás mögé dobtam, és amúgy popperesen, hangot csalva a fahalból húztam magam felé. Meg is lett az eredménye!

9 akcióm volt még, abból 4-et sikeresen a fényképező elé tereltem, a legnagyobb közel 3-as a beeső poppert verte le, volt amelyik rablásról jött, de volt olyan is, amelyik nem. Nagy élmény volt! Üröm volt az örömben, hogy az egyik balin úgy lefejelte a poppert, hogy kinyílott az a kapocs, amivel még soha nem volt gondom, és magával ragadta a popperemet.

A poppert utána láttam a vízen, remélem ki tudta rázni szerencsétlen állat és nem pusztul bele. 10 óra felé aztán lecsendesedtek a halak is, és én is hazamentem.

A képek egy részét a videóból vágtam, így a minőségükért elnézést!

Kategória: Balaton | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.