A részletek

Ennyi hozzászólás után nem is tudom írjak e a tesztről bővebben!?

Na jó azért valamit lefirkantok!

Résztvevők:

Fátyol Csaba

Kádár András

Egy barátom, és jómagam.

Itt szeretnénk megköszöni Csabának még egyszer, hogy internetes ismeretség alapján a rendelkezésünkre adta a kajakját pár próbakör, és számomra egy rövid peca erejéig.

Barátommal röviddel 5 után érkeztünk a megbeszélt helyre, ahol Csaba már pakolta kifelé a kajakozáshoz szükséges eszközöket. Röviden megismerkedtünk, megcsodáltuk a gépezetet, majd Csaba vízre szállt. Sajnos az idő nem kedvezett, így Csaba egy rövid próbálkozás után kikötött, és hosszas eszmecsere közepette próbálkoztunk a parton,  vártunk, hátha enyhül a szél. A partról nekem 4 apró sügér és egy kis süllő sikeredett. Sajnos nem evett a hal, balin rablás még a távolban sem látszott. 7 körül felhívtam Bandit, hogy elég szar a helyzet, de ez őt egy cseppet sem aggasztotta, átkajakozott Szántódról.  Addigra mi már átestünk egy-egy próbakörön, dobtunk is párat a kajakból.

Csabát már kereste a Család, így felajánlotta nekem a kajakot egy pecára. Bandi érkeztével barátomnak menni kellet, a szél csillapodni látszott, így együtt vágtunk neki az első kajakos horgászatomnak, az általam ismert közeli tartásra.

A tartáson ült kint egy csónakos, és a hullámzás ellenére már messziről látunk néhány balinrablást. Lehorgonyoztunk és próbálkoztunk átverni a halakat. Mivel a balinok nem érdeklődtek a műhalak irányában Bandi váltott, és jigelve próbálkozott bár a vízmélység elég kicsi volt ahhoz, hogy nappal süllőt tartson!

Neki lett igaza! Két kövér sügért fogott egymás után kis fehér twisterrel a nyílt vízen nem kis meglepetésünkre. Csaba már napok óta kérdezgette, hogy a nyílt vízen lehet e sügérekbe akadni? Mi váltig állítottuk, hogy nem! De Bandi már vágta is a megoldást: – Elég veled elmennem pecázni, és már meg is van a nagy sügér! 🙂

Sajnos az időm lejárt, halat nem fogtam, és a visszatérő Csabának átadtam a “hajóját”. Még beszélgettünk egy keveset, cseréltünk pár csalit Bandival, és én átvettem amit Csabával barátja nekem küldött, majd elköszöntünk.

A rövid kajakozás tanulsága:

– gyerekkoromban kajakként használtuk a gumicsónakot, így az evezés nem jelentett problémát, azért még van hová fejlődni

– a szerkezet nagyon stabil volt, egy pillanatra sem gondoltam borulásra, pedig hullámzott rendesen és az öbölátúszás miatt elég nagy volt a hajóforgalom is (erről jut eszembe: http://www.youtube.com/watch?v=yeYfeJ0C8-8 )

– az ülésből való dobálással sem volt problémám, bár Csaba kajakjában fel is lehet állni, ezzel azért elsőre nem kísérleteztem, de a tulajdonosa megmutatta, hogy lehetséges

– a hátam, derekam nem fájt egy kicsit sem, a karom sem a kajakozás miatt, hanem mert előző délután összehasogattam 15 mázsa fát 🙂

– a horgonyzással akadt problémám, de ez tanulható dolog

Összességében nagyon jó volt a teszt. Igen tetszik továbbra is a kajakos horgászat. Tetszik a kajakozás mint sport, horgászni imádok, a kettő együtt meg nagyon jó! Egyébként is kicsit úgy érzem, hogy 8 évet elpunnyadtam az életemből, amíg téglalakásban éltünk, és ezt egy ideje próbálom több mozgással kompenzálni! Mert aki mozog az él, aki punnyad az nem! Egyébként a pergetőhorgászat amúgy sem a kényelmes emberek sportja, így egy egész napos kajakos peca után a fájó hát, vagy derék benne van a pakliban, ha valaki ezt a dolgot felvállalja. Ahogy egy 8-10 órás patakos cserkelőhorgászat sem piskóta, de én azt is szeretem.

A következő képek egy részét Bandi bocsájtotta a rendelkezésemre:

Ha valaki a képeken látható poppert felismeri az kérném jelezze felém!

Kategória: Balaton | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

7 hozzászólás a(z) A részletek bejegyzéshez

 1. Hegedűs István szerint:

  Szia Steve!

  Ahogy nézem, az alábbi popperről, illetve egy koppintásáról lehet szó. http://www.tacklewarehouse.com/Rebel_Pop-R_Topwater_Popper/descpage-RPR.html

  Nekem egy silver-blue van belőle, de sajna az elmúlt héten ez se segített ki a Balatonon.

  Balatonakaliban nyaraltam, és közben sok időt töltöttem pergetéssel a helyi hajóállomásnál, de csak betli jött. 😦
  6 nap alatt mindössze 1 alkalommal, akkor is csak 1 órányit volt egy pár kisebb balin partközelben, de nem kellett nekik semmi.

  A kikötő és a kövezés előtt nimfát is próbáltam, de csak egy, írd és mond, 6,5 centis süllő(ivadék) vágott rá. Szegény!

  Ősszel megint lemegyek majd egy pár napra, valószínüleg Füredi szállással, és újra próbálkozom az északi parton. Remélem, sikeresebb leszek, de a Balaton addig is a kedvenc horgászhelyem .

  Közben meg űzöm a dunai rablóhalakat és márnákat itt a budapesti és környéki szakaszon.

  Görbüljön!

  Üdv,

  Csontkukac

  István

  • steveolsonhun szerint:

   Nekem is a rebel ugrott be elsőre!

  • Jáger Frigyes szerint:

   Szia Steve!
   Nekem a Yo zuri 3d poppere vált be legjobban a Balatonon balinra AY-színben.Főleg a sekély,hinaras részeken.A másik “halálos” fegyver,amely még a déli napsütésben is megtalálja a balinokat a Yo zuri 3d minnow sp AY 7cm-es méretben.Letisztult vízen leveszem róla a karikát,monofil damillal nagyon hatékony.
   Üdv.: Frigyes

 2. bandi szerint:

  Jé az az én popperem! 🙂

 3. bandi szerint:

  Viccet félretéve aki megmondja mi ez, kap egy sört! Én se tudom, pedig nagyon imadom!

 4. atyafi szerint:

  lyó móka lehetett!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.