Az első popperes

Nagyon sokat agyaltam rajta, hogy hétvégén kimenjek e egyáltalán, hiszen az elmúlt napok, hetek nem sok örömet adtak, már ami a halfogást illeti. Pénteken este mégis úgy döntöttem, hogy szombat reggel teszek egy próbát. Hat után nem sokkal már a kövezésen talált a reggel. UL-el kezdtem a próbálkozást, ami a kövezés ezen szakszán három sügért eredményezett. Ez már több volt, mint a heti hajnali pecákon elkapott összes zsákmányom.

Volt még több apró kapásom, ütésem ezen a részen, de nem akadtak meg, vélhetően apró halak lehettek. Mivel elérkeztem egy felettébb szimpatikus taknyát az agyáig többször felszívó, majd a szájüregén keresztül a vízbe juttató hárombotos sporttárshoz, ezért kimentem a kőről, hogy ne kelljen a holmiján átverekednem magam, és átmentem a következő kijárattal rendelkező kövezésre. Itt 3-4 sügér lekövette a csalit, de nem verték le, mígnem egy naphal agresszíven vette magához kedvenc nimfámat.

Volt néhány balinrablás a távolban, ezért össze raktam a durung pálcát, és dobtam rájuk párat sikertelenül. Sajnos a szél, ahogy jósolták a kedves időjárást előrejelzők kezdett feltámadni, így a kő előtti UL pecának lőttek. Már készültem az öblök meghorgászására, ahol a kő által védett részen csendesebb a víz, amikor szétrobbant előttem a felszín. Egy balin hatalmas vehemenciával vágott a küszök közé, fröcskölt, pocsolt, szétverte a már elég rendesen fodrozódó vízfelszínt. Már repült is thrill a rablás irányába, hiába na ha nincs semmi veretése, akkor is idén szépen hozta a balinokat. Most azonban nem igazán működött, mert a hasi horog rendszeresen elakadt a hínárban még felfelé tartott spiccel is. Közben a szél és a hullámok egyre erősödtek a balin pedig ismét szétcsapta a vízfelszínt. Kezdtem agyalni, hogy mit is kéne feltenni, amikor beugrott, hogy Atyafi elég gyakran fog balinokat popperrel, úgy, hogy gyorsan húzza a vízfelszínen megállítás nélkül. Az első dobás kicsit rövidre sikeredett, de jónak tűnt az elképzelésem, mert a popper csak úgy szóra a vizet mindenfelé, ahogy kell. Harmadik dobás már elég hosszúra sikeredett, tekertem izomból kifelé, amikor a popper alatt megnyílt a felszín és egy ezüstösen csillogó őn telibeverte, egy másfél méteres szaltó kíséretében. Na ezért a másodpecért már érdemes volt élnem! 🙂

A gyönyörű ragadozó keményen védekezett, többször befúrta magát a hínárba is, de a végén az enyém lett néhány fénykép elkészítésnek erejéig.

Nagyon örültem, hogy megszakadt az egy hónapig tartó “őntelenségem” , és annak is, hogy megint bejött a tudatos csaliválasztás. Próbálkoztam még egy darabig, de az erős szél a partra kényszerített, ahol csuka reményében folytattam a víz vallatását. Mivel gumira nem volt jelentkező, ezért kedvenc gipo kanalam került a drótelőke kapcsára. Már vagy 2 hónapja nem használtam támolygó kanalat, és a kis víz miatt a szokásosnál gyorsabb tempóban kellett vezetni nehogy leakadjak vele, így a harmadik dobásra jelentkező krokodil sajnos lemaradt. Üröm az örömben, hogy a kanalamat a szél felvitte a kőre, így beszakadt.

A következő öbölben egy nád által védett terület tárult elém, kristálytiszta vízzel. Igazi UL pályának ígérkezett! Sajnos a rengeteg naphal engem is látott, így csak csipkedték a csalikat bármilyet is tettem fel, de pár kisebb sügért, és egy kb 15 centis kis csukát azért sikerült kivennem.

A következő máskor csukát gyakran adó öblök nagyon zavarosak voltak, a nagy melegben a növényzet jó része elpusztulhatott a kis vízben, és ez nem tett jót a víz minőségének.

Ő már nem fog garázdálkodni többet senki etetésén:

Lejjebb találtam egy szörfdeszkát, csak reménykedni tudtam benne, hogy a tulajdonosát nem akasztom kabátba a villantón található drilinggel! 🙂

Visszafelé úgy döntöttem teszek még egy próbát a tiszta vizű öböllel, ahol egy 30 közeli krokesz lekapta a beeső nimfámat. Kis szerencsém volt mert a mélyre nyelt csali ellenére csak kiemelés után harapta el a zsinóromat.

Mindig örülök a kis krokeszek jelenlétének, hiszen ez azt jelent, hogy van azért utánpótlás a vízben. Beesőre fogtam még egy naphalat, ami a nap záróhalának bizonyult.

Összességében nem volt ez rossz peca az elmúlt hetek nullázásaihoz képest, hiszen 4 halfaj egyedei jelentkeztek nálam raportra ebben a pár órában.

Jobb vízállásnál többszöröse lehetne a fogás egy-egy ilyen horgászat alakalmával. A következő képen látható kőnek a tetejére éppen hogy be szoktam állni, most meg…

Végül Atyának két kép, mert nem csak a Dráván van ám ilyen!  😛

Kategória: Balaton | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Az első popperes bejegyzéshez

  1. atyafi szerint:

    Hogy a francba mersz az engedélyem nélkül popperezni? A horizontális popperezés az én névjegyemet viseli magán. Főleg most fáj ez igazán, hogy készülőben a PDF könyvem. Fel foglak lyelenteni! Amúgy frankó a bejegyzés! 🙂

  2. steveolsonhun szerint:

    Vertikálisan, és horizontálisan is bekaphatja mindenki! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.