Balinok támadása

A szombat szopós napot a ma reggeli peca után már nincs is kedvem megírni külön így ennek a bejegyzésnek az elején említeném csak meg. Patakra mentünk Laci barátommal, célhal a domolykó volt. Hát nem az, hogy lowfast nem fogtunk, és kapásunk sem volt, hanem durván megszívattuk magunkat. Mikor máskor mehettünk volna, mint amikor nincs víz a patakban, és még polárszemüveg nélkül is lelátni a fenékre. Sügér sem jött gumira, Lacinak volt néhány csípése polibogárra semmi több. De ami a legdurvább volt, mibe másba mennénk patakpartra 50 centis gazba, mint vászon, illetve velúrbőr sportcipőbe! Két állat, két ökör, két barom! Lacinak 5 perc, nekem kb. fél óra kellett a teljes átázáshoz, így toltunk egy három órás pecát a semmiért. Nem keveset röhögtünk, magunkon!

Ráadásul Lacinak ott figyelt a csomagtartóban a gumicsizma, de nem vette fel, mert a térde miatt nehezen tud benne közlekedni.

A patak mellett a túlparton egy hajléktalan fát szedett, miután vele beszélgettünk egy keveset, a mi problémánk nullára redukálódott. 71 évesen 7 éve él az erdőben! Nyugdíjas bányászként ennyi jutott neki!

Na de hagyjuk a szombati nagybetűs SZOPÁST!

Ma reggel egy álom volt! Az ilyen pecákért érdemes élni! 6 kapás 6 balin! Hú de fasza volt gyerekek! Felavattam a 2-7 grammos sweepfiret elég rendesen. Amikor nem tomboltak annyira a balinok, akkor pihenésképpen gumiztam is, de annyira pörögtem az adrenalintól, hogy egyszerűen nem bírtam normálisan a vezetni a gumit! Egy köves, meg 3 rontott kapás után hagytam a fenébe és dobáltam tovább az l-minnowt a megfelelő helyre!

Videó most nem lesz, csak képek. Ennyi a történet, erről nem is tudok többet írni, talán csak annyit, hogy: Kurva jó volt!

Kategória: Balaton | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

47 hozzászólás a(z) Balinok támadása bejegyzéshez

 1. Ez tényleg visz mindent! Szép volt Steve!

  • Dt szerint:

   Grt Steve!
   A balinokat ott fogtad a patakban,ahol szombaton voltatok, vagy ezek a Balcsiból jöttek?

   • steveolsonhun szerint:

    Persze, hogy a jó öreg Balaton!

    Nem is értem sokszor, hogy miért vágyok másra!

    De nagyon szeretnék már végre domolykót fogni, az meg ugye a Balatonban nincs!

    Talán majd összejön még a hónapban az is!

 2. Kobra szerint:

  Az a szopás, hogy nem csináltál videót, fel vagyok háborodva és van rá jogalapom 🙂

  • steveolsonhun szerint:

   Az a szopás, hogy csináltam, csak nem teszem fel, mert holnapután reggel amikor lemegyek nem szeretnék sorban állni! 🙂
   Így is elég sanszos!

 3. bandita szerint:

  Majd talán eltelik még egy-két év és megtanulod, hogy ne kürtöld tele az internetet a fogásaiddal. Mióta pergetsz a Balatonon? 2 éve? 3 éve? Nem az a baj, hogy magadat, hanem hogy másokat is a szopórollerre állítod…

  • steveolsonhun szerint:

   Kedves Bandita!

   Nem tudom, hogy ismerjük e egymást, de csak nagyon kicsi részben tudok igazat adni neked, ha már így simán letegeztél! Viszont ez az én blogom, ahová azt és akkor teszek fel, amit és amikor akarok!
   Kicsit régebb óta pergetek, mint 2-3 év, de ez itt teljesen lényegtelen!
   Szopórollerre (micsoda szép kifejezés, még nem halottam) meg azok állítanak téged is, és engem is, akik továbbra is mértéktelenül lopják a halat a Balatonból, és a többi természetes vízből! Lásd a mai napon is a tilalom ellenére kősüllőt pucoltak fényes délben a móló mellett!

   Egyébként kérdezném, hogy ezekről a képekről mi alapján állapítod meg, hogy hol történt a fogás?
   Nem kevés ilyen kövezéssel határolt hely van a Balaton mellett!

 4. kispalr szerint:

  Nagyon szép halak, csak így tovább! 🙂
  Élvezettel olvasom a blogod:)

  • steveolsonhun szerint:

   Köszönöm szépen!
   Lehetne még színesebb is, csak a videókat már nem igen merem kitenni!
   Ma reggel is voltam. Első dobásra jött egy 30-as kisbalin! Hú mi lesz itt! – gondoltam. De nem lett semmi, csak egy kis májusi október. Olyan pára, vagy köd szállt le, hogy majd megfagytunk!

 5. bandita szerint:

  Nagyjából egyidősek lehetünk, ezért vettem a bátorságot, h tegezzem Önt, de akkor legyünk formálisak.Természetesen azt ír a blogjára és akkor, amit és amikor csak akar. Sajnos a Balatonon nincs lehetőségem csónakból horgászni, így arra a havi 2-3 alkalomra partra kényszerülök, ami sajnálatos módon elég nagy átfedésben van az Ön által számtalanszor kellő részletességgel dokumentált és nem csak ezen az oldalon publikált helyekkel. Ami nem baj, mert gondoltam átmegyek a nyugati oldalra, de aggódva látom, hogy már a Tapolca patak és környéke sincs biztonságban… 😀
  A Nereust egyébként pont azért nevesítettem, mert legelőször 94-ben horgásztam ott, majd idén szomorúan vettem tudomásul, hogy a bejelentgetések és egyéb “sporthorgász” aktivitás miatt az idei évtől végképp nem lehet ott horgászni. (Az más kérdés, hogy hivatalosan kb. 3 éve, de sosem szóltak érte…)
  Van egy ismerősöm, akinek elég jó rálátása van a magyarországi horgász folyamatokra (nem, nem írogat pecacuccért horgászújságokba, szóval nem megélhetési horgászszakíró) és Ő mondta egyszer h a természetesvízi halállományra a legrosszabb hatással a horgászoldalak és a fórumok vannak és nagyon igaza van.
  100 szónak is egy a vége: átolvasva a blogot kb. 4-5 helyet simán be tudtam azonosítani, meglepődnék, ha a balinfogás nem ezeken történt volna. Van egy erős tippem, kenese kő külső oldal, de ne legyen igazam. 🙂
  Azért még mindig kíváncsi vagyok: Mióta perget a Balatonon? A Balázs nevű ismerőse az az a Balázs, aki az Eurohorgászban írogatott? És a bónuszkérdés:Tett-e bejelentést az almádi mólón kősüllőkre horgászók ellen, vagy arrébb ment?

  Maradok tisztelettel!

  • steveolsonhun szerint:

   Nagyjából egyidősek lehetünk, ezért vettem a bátorságot, h tegezzem Önt, de akkor legyünk formálisak.

   – Rendben, akkor tegeződjünk!

   Természetesen azt ír a blogjára és akkor, amit és amikor csak akar. Sajnos a Balatonon nincs lehetőségem csónakból horgászni, így arra a havi 2-3 alkalomra partra kényszerülök, ami sajnálatos módon elég nagy átfedésben van az Ön által számtalanszor kellő részletességgel dokumentált és nem csak ezen az oldalon publikált helyekkel. Ami nem baj, mert gondoltam átmegyek a nyugati oldalra, de aggódva látom, hogy már a Tapolca patak és környéke sincs biztonságban… 😀

   – Nem hinném, hogy amiatt bárki megszállná a patakbefolyókat, mert egy kirándulás alkalmával a 11 éves fiam fogott ott pár darab 10 centi alatti halacskát! Az én általam látogatott helyek pedig nem hinném, hogy tőlem, vagy az olvasóim jó részétől veszélyben lennének! Van több srác is, aki a blogom alapján keresett meg, hogy eljönne felénk, és mind teljesen C&R pecás a természetes vizeket tekintve! A videókkal fel akartam dobni kicsit a blogom színvonalát, ez lehet, hogy hiba volt, de elég sok pozitív visszajelzést is kaptam velük kapcsolatban. nem gondolnám, hogy több lett a horgász ezeken a helyeken.

   A Nereust egyébként pont azért nevesítettem, mert legelőször 94-ben horgásztam ott, majd idén szomorúan vettem tudomásul, hogy a bejelentgetések és egyéb “sporthorgász” aktivitás miatt az idei évtől végképp nem lehet ott horgászni. (Az más kérdés, hogy hivatalosan kb. 3 éve, de sosem szóltak érte…)

   – Sajnos a Nereus azért nem látogatható már, mert a tizenéves gyerekek rendszeresen randalíroztak bent pecázás helyett, bent pucolták a halat mocskot hagyva maguk után, a hajókon ugráltak, stb. És amikor még a normális pecásokat beengedték, ők akkor is bemásztak a kerítésen, ahogy most is teszik ezt! Ezért nem mehet be oda se többet a tisztességes horgász, ahogy az Almádi strandot is lezárták az idei évtől.
   – Ezek szerint akkor minden egyes “sporthorgásznak” szemet kellene hunyni a szabálytalanságok felett, amik miatt esetleg az adott helyszínen kevesebb halat tud majd fogni. Sőt biztatni kellene a rapsicokat, hogy nyugodtan hálózzák tovább a vermelő halakat, és tegyenek le minél több sorhorgot. A maradék süllőt meg rohasszák kampón lógatva, ami már nem kellett az igen korrekt éttermeseknek!

   Van egy ismerősöm, akinek elég jó rálátása van a magyarországi horgász folyamatokra (nem, nem írogat pecacuccért horgászújságokba, szóval nem megélhetési horgászszakíró) és Ő mondta egyszer h a természetesvízi halállományra a legrosszabb hatással a horgászoldalak és a fórumok vannak és nagyon igaza van.
   100 szónak is egy a vége: átolvasva a blogot kb. 4-5 helyet simán be tudtam azonosítani, meglepődnék, ha a balinfogás nem ezeken történt volna. Van egy erős tippem, kenese kő külső oldal, de ne legyen igazam. 🙂

   – Nem talált! Nem ott fogtam a balinokat! E szerint akkor nem kéne fórumozni, blogolni, tapasztalatot megosztani, tapasztalatot cserélni, hanem mindenki maradjon csendben és titkoljon el mindent. Én úgy gondolom, hogy ezekkel az írásokkal inkább arra serkentem az embereket, hogy viselkedjenek normálisan, vízpartra illően, szeressék a természetet, az élővilágot! Ha néhány embert ez megfog, vagy néhány gyerek ez alapján indul el, már megérte!

   Azért még mindig kíváncsi vagyok: Mióta perget a Balatonon?

   – Nem tudom miért számít ez, de legyen: A Balaton partján nőttem fel, 6 éves koromtól horgászok kisebb kihagyásokkal, és 2006-ban kezdtem el pergetni. Pár év alatt annyira fontos lett ez a fajta horgászat a számomra, hogy szinte kizárólag ezt a műfajt űzöm!

   A Balázs nevű ismerőse az az a Balázs, aki az Eurohorgászban írogatott?

   – Ez se tudom miért fontos, de elárulom két Balázs nevű közeli ismerősöm is van akikkel szoktam horgászni, sőt az egyiket mindenképpen barátként említhetem, de a másik Balázs is egyre közelebb kerül a barát státuszhoz!

   És a bónuszkérdés:Tett-e bejelentést az almádi mólón kősüllőkre horgászók ellen, vagy arrébb ment?

   – Ebből mit szeretne, szeretnél leszűrni? Ezt nem tudom eldönteni a kérdéseid alapján!
   1.) Vigyázni kell ezzel a bunkóval, mert feljelenthet!
   2.) Karakán srác, megtette a kötelességét!

   Elárulom, az utóbbi kategória vagyok, még ha egyszer nyakon is csapnak érte. A kősüllő nálam “szent” hal! Nincs gondom a halat megevő horgászokkal, mindig hangsúlyozom, hogy én is eszek halat, de tilalom alá eső halat nagyon undorító dolog hazavinni. Ráadásul a kövessel kapcsolatban sokan nem tartják be a pár éve bevezetett darabkorlátot. A másik kedvencemet, a sügért pedig sokan ikrazabáló szemét halként kezelik még mindig elég tévesen!

   Maradok tisztelettel!

   Remélem kielégítő volt a válaszom minden pontja!

   Tisztelettel:

   sztív

 6. Pali szerint:

  Steve szerintem nem kell magyarazkodnod.

  Nem a vendeghorgaszok hordjak haza kiloszamra a tiltott halakat, miert is tennek? Nem hordanak maguknal hutuladat. Sajnos minden szabad partszakasznak megvannak a maguk lerabloi akik a helyi menok. Az eltiltott kikotokben a biztonsagi orok, portasok es nehany hajotulaj rabolja senkitol sem zavartatva. Ezek a blogok inkabb vonzak a sporthorgaszokat, napijegyeket vesznek melybol a kezelo talan tobbet tud forditani a halorzesre. Ettol fog javulni a helyzet es en hiszek is ebben.

 7. bandita szerint:

  Tedd ezt Pali, öööö tegye ezt Pál. Nem tudom hány éves, így már zavarban vagyok a megszólítással és tényleg nem őriztünk együtt libát, így maradjunk a formális megszólításnál, még mielőtt… 🙂
  Magyarországon már többször bebizonyították, ha együtt hiszünk vmiben, akkor az úgy is lesz, én szorítok!!! 😉 Tényleg azt képzeli, hogy a kezelő majd halasításra fordítja a többletbevételt?? 😀 Múltkor láttam a Balaton Főnökét egy zsír új Nissan terepjáróban oldalán a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. matricájával, azt 3 év múlva cserélni is kell ám!

  Sztívnek nem kell magyarázkodnia, miért is kellene? Bár a kulcs azt gondolom ebben a mondatában van:

  -Az én általam látogatott helyek pedig nem hinném, hogy tőlem, vagy az olvasóim jó részétől veszélyben lennének!

  A jó részétől nincs veszélyben, de még mindig ott a rossz rész 😀

 8. Pali szerint:

  OOOOO….. kedves Bandita!

  amirol en beszelek az nem a H gyulekezete duma es nem is az allamkapitalista partunk dogmai. De azt gondolom, hogy a gombamod szaporodo blogok segitenek javitani a moralt es etikat, peldat mutatnak a fiataloknak. Egyre tobb blogger er el akkora olvasottsagot ( lesz “velemenyvezer” ), hogy a donteshozok mar nem kerulhetik ki Oket. Ezek az emberek elkotelezettek egy-egy tema irant, vizkezeloket , termeszetvedelmi hivatalokat, vizugyeseket “zaklatnak” , s egyre tobb sikert ernek el.

  Mi valtozik a blogkkal? esetleg nem a helyi erok raboljak le lassan a vizet, hanem jonnek a “rosszak” is. De en hiszek abban, hogy egyre tobben csatlakoznak egy-egy bloggerhez, esetleg kuldenek be neki anyagot ( legyenek mas irasok is ). Talan lesznek barati talalkozok is, szemetet szedtek, s eljartok egyutt ellenorizni a halaszati jog birtoklojaval.

  Ami atjon az irasodbol az a nagy irigyseg. Miert ne lehetne egy BHH Zrt veztojenek uj terepjaroja? az lenne gaz, ha Astraval jarna. A teljes ragadozo tilalommal es a csonakos tilalommal maris tobbet tett ezert a toert mint az elodje, akinek szinten lehetett barmilyen autoja. Ha nem vagy elegedett a munkajaval, hasznald a nyilvanossagot ( bloggolj) szerezz tamogatokat. Hidd el, a nyilvanos biralatnal jobb “terelo ero” nincs, ez a demokracia. Minden vezetonek az a celja, hogy sokaig maradjon a szekeben , azt meg csak ugy teheti meg ha minden erdekelt erdekeit kepviseli.

  En ugy gondolom, hogy a 300,000 horgaszbol legalabb van 5000 sporthorgasz. Ha ez a csapat egyuttmukodik a hatosagokkal, sokkal hatekonyabb lesz a halorzes. Ehhez annyi kell, hogy mindenki tegyen hozza minden nap egy kicsit tobbet…

 9. bandita szerint:

  óóó! már vártam. az irigység. 😀 Hát Pál gondolja azt, h irigy vagyok Füstös terepjárójára, meg erre a hat balinra. (ami egyébként a képek alapján szerintem 5, de ez már szőrszálhasogatás :))így biztos könnyebb.
  amit írt annak nagy részével nem tudok egyet érteni:
  – Miert ne lehetne egy BHH Zrt veztojenek uj terepjaroja? az lenne gaz, ha Astraval jarna.

  Egyrészt minden cégvezető olyan autóval járjon, amit a cége megtermel (pláne az államiak!!) ha jól tudom a BHN Zrt. jogelődjei masszívan veszteségesek voltak, ráadásul ez egy nonprofit cég, így azt gondolom, hogy az adómból, meg más adójából ne járjon Nissan terepjáróval, járjon nyugodtan levetett Astrával. Érdekes megközelítés, h a “véleményvezért” ezt nem érdekli… de látom már olvasott a web2-ről

  -A teljes ragadozo tilalommal es a csonakos tilalommal maris tobbet tett ezert a toert mint az elodje, akinek szinten lehetett barmilyen autoja.

  Nem tudom, mit és mennyit hallott róla, de azért ne kenjük fel a halak megmentőjének ha kérhetem, mert az nem kicsit lenne túlzás… szóval ne 😀

  -Minden vezetonek az a celja, hogy sokaig maradjon a szekeben , azt meg csak ugy teheti meg ha minden erdekelt erdekeit kepviseli.

  Erre már nem tudom mit írjak… 😀 minden választott vezetőnek az a célja, hogy annyi embernek az érdekét képviselje, hogy a székében maradjon. a legtöbb esetben elég ha 50%+1 ember, szavazat, stb. érdekeit képviseli, állami cégeknél nem is klasszikusan választott vezetőről beszélünk szóval az is elég lehet ha 1 ember érdekeit képviseli és máris maradhat

  Szóval Pál maga álmodozó (“Ettol fog javulni a helyzet es en hiszek is ebben.Ehhez annyi kell, hogy mindenki tegyen hozza minden nap egy kicsit tobbet…”), vagy sok politikai nagygyűlésen járt… 😉

  • steveolsonhun szerint:

   Az utolsó két képen lévő balin valóban azonos! Nem csalni akartam, csak az egyik halról nem készült olyan kép, amin ne látszódna a helyszín!

   A többi felvetett dologgal meg nem vagyok hajlandó foglalkozni többet!

   Azt javasolnám Banditának, hogy ne olvassa többet a blogomat, ha csak problémaokozóként tud rá gondolni! Nem kötelezte rá senki!
   És még egy javaslatom lenne: Menjél el inkább horgászni, minthogy velem foglalkozol!

   • Bandita szerint:

    Pont onnan jovok. 😀

    Kedves Sztiv!

    Ez egy nyilvanos blog, nem? Meg ide az van nekem irva, h minden velemeny szamit… inkabb irja at ugy, h minden velemeny szamit, ami ugyanaz mint az enyem 😀

    Ja es en elhittem volna a 6 balint akkor is, ha csak 5 kep van fent 😉

  • Pali szerint:

   Bandita

   nem vagyok agymosott idiota, de hiszem, hogy azok vittek elore a vilagot akik mertek kicsit tobbre vagyni es tobbet allmondni… nem akarok ide illusztris nevsort irni, mert egyesek meg azt hinnek, hogy hozzajuk merem magam. En most hiszek abban, hogy van egy olyan reteg aki hajlando es mer tenni a hazai vizekert es a szakmaibb vizkezelesert. Siman lehet, hogy beletorik a bicskaja ezeknek az embereknek, de Onert is csinaljak. Bandita On maradhat a kis titkos vizein es lopva horgaszhat, de nem ez a cel.

   • Bandita szerint:

    Nem gondolom kedves Pal h agymosott idiota lenne, inkabb vegtelenul naiv.

    Azt meg elarulja nekem, ki az a reteg ?mert biztos az en latasommal van a baj, de nem latom oket.

 10. steveolsonhun szerint:

  Tisztelt Bandita!

  Igen számít a te véleményed is, de attól, hogy ugyanazt hajtogatod, még nem fogsz meggyőzni a magad igazáról, ha megfeszülsz akkor sem!
  Én máshogy gondolkodom és kész!
  Ha közkincsé akarod tenni ezt a sok okosságot indíts egy saját blogot, vagy egy antisteveolson blogot, vagy amit akarsz azt csinálsz, engem ugyan nem érdekel!

  Egyébként menjél már el horgászni, vagy kefélj egy kurva nagyot a kedvemért, hátha akkor jobb lesz neked is! Mert, hogy nekem jobb lenne, ha legalább pár órát nem velem foglalkoznál, abban 100%-ig biztos vagyok!

 11. qvik szerint:

  Steve, szerintem ne szívd fel magad! Hagyd Banditát érvényesülni, írjon amit akar, legfeljebb nem vesszük figyelembe, vagy el sem olvassuk. Amúgy amit írt nem teljesen tűnt hülyeségnek, csak szeret bosszantani, te meg hamar bedühödsz. Akik eddig olvasták a blogod, és tetszett nekik, azok szerintem továbbra is ovassák. És nem hiszem, hogy majd csőstül gyűlünk a Balcsi parton, vagy a kis patakokon, hogy kifogjuk az összes balint, sügért, kövest, stb. Persze csak a magam nevében beszélhetek. Aki gizda, és rabsickodni akar, nem a blogod hatására teszi. Ez belső tartás kérdése. Én a melómból kifolyólag sok halat tudnék ellopni, de valahogy nem érzek rá késztetést. Ha ritkán hazaviszem, az mindig legális. 😐
  Bosszantó Bandita stílusa, de ha már nyilvános a blog, had írjon. Nehogy elkezdj moderálni, mint az IJ! Ez egy élvezhető blog volt eddig, s ha így marad én továbbra is olvasom. Ami meg nem érdekel benne (pl. egy-egy komment) átugrom. 😉

  A sügér meg ikra- és ivadékfaló hal, mert ez (is) a dolga, mint sok ragadozónak, ha kicsi. De még nem írtotta ki egy haltársát sem! Amúgy állítólag igen finom, csak a mérete miatt macerás pucerálni, és szerencsére nem ritka faj a kövessel ellentétben. Azért a naphal csúnyán ki tudja szorítani helyenként.

  Mindenestre most valami UL cuccon töröm az agyam, hadd legyek én is a sügerek és balinok, jászok vadásza. Persze amilyen béna vagyok, majd jól körberöhögnek a halak. 😦

  • steveolsonhun szerint:

   Nem hinném, hogy a rapsicok blogokat olvasnának! És azt sem hinném, hogy az én blogom hatására a rapsicok UL cuccal 3 centis gumihalakkal akarnának halhúshoz jutni.
   Bandita egyetlen hozzászólását moderáltam eddig. A legelsőt, még egy korábbi bejegyzésnél az alpári stílusa miatt.

   Az UL cuccot pedig kötelező beszerezned! Várom a fejleményeket és a fogásaidról a képeket! Görbüljön!

   • Bandita szerint:

    Sztivi!

    Kovetelem, h tedd nyilvanossa az elso hozzaszolasom!!! Hadd lassa minden kispajtasod mennyire volt alpari.

  • Bandita szerint:

   Halalmadar!

   Ha nem olvasod el a hozzaszolasomat, akkor honnan veszed, h nem tunik hulyesegnek amit irok? Te kis hamis! 😀

   Ugy tunik egyebkent beled tobb ertelmezesi keszseg szorult, mint a blog irojaba, mikor kozvetlenul azutan h arrol sir, h nem fer majd oda a partra felhivom a figyelmet, h nemcsak magat allitja ra a szoporollerre, hanem masokat is az extroveltsaganak ilyen reszletes dokumentalasaval, azt nem erti. Illlyet!!! 🙂

   Akarki akarmit mond ettol a blogtol nem lesz tobb hal a Balatonban, de kevesebb igen. Sztivi kollega meg azt sem erti, h nem csak olyan rosszfejek olvassak a blogjat, mint en, hanem nalam sokkal-
   sokkal rosszabbfejek is. Bar tudom szamara ez elkepzelhetetlen, szamara en vagyok a mumus, a koko, meg a paria egy szemelyben 😀

   • qvik szerint:

    Mondjuk nyilván elolvastam az eddigieket. De kommentelj bármit is, ha a stílusa, vagy tartalma nem tetszik, hát átugrom. Mondjuk én könnyű helyzetben vagyok, mert nem az én blogom. Meg hát csak egy virtuális tér, könnyű kijönni belőle. 😀
    S vajon honnan tudod, hogy kik is olvassák e blogot? S ők kifélék? S mi a konkrét bizonyítéka, hogy a Steveolson-blogtól fogy a hal a Balatonban? S ha annyira ártalmasnak látod a blogírást, netpecát, hohós írásokat a neten, stb., miért látogatod? Nem kötelező ám olvasni. Rengeteg minden van fenn a virtuális térben, köztük igazán kártékonyak is, de el lehet kerülni bármelyiket, nem kötelező kutakodni, aztán meg fikázni. Vajon ez a blog mennyivel károsabb, mint pl. Döme Gábor honlapja? Neki is beszólsz? Ha Steve írásai nem tetszenek, nem értesz egyet, ez oké, elmondtad, tudomásúl vette aki akarta, kész. Miért e provokatív stílus továbbra is? Steve a lekedbe mászott, megbántott s megsértődtél? Irigység, elszerette a csajodat? Vagy más? Neked mi ezzel a célod? Csak a mumuskodás? Hozz létre egy blogot s oktasd rajta keresztül a világot, s majd olvassa ki akarja, és majd jól lefikázhat ott, ki akar s te meg bátran odamondogathatsz, moderálhatsz.
    Te pl. hol horgászol s mire s miért? C&R vagy hazavivős? Vagy köztes lét? Stb. Mert ugye mondhatsz akár igazságot is, de akkor az érthetően, vitára bocsátva, s ne sértegetve, fölényeskedve. Látod egy csomó hozzászólásod itt van, pedig Steve simán megtehetné, hogy teljesen kitiltson. De miért kellene egy blogot ebbe az irányba elvinni?
    Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek s ki megteheti bújjon csak az asszony mellé, nem rossz dolog az s holnap (ki megteheti) vigye el a gyerekét is pecázni!

 12. steveolsonhun szerint:

  Már ne is haragudj, de nincs kedvem veled többet foglalkozni akár ki is vagy!

 13. qvik szerint:

  UL cuccra még spórolás miatt várni kell. elébb megetetem a bankot s ha utána marad, belevágok. Még nem tudom mit veszek. Most egy Cherrywood 2,7m, 9-28g van, de ezt már néha nagyon durvának érzem :), de a folyón balinra, csukára kell.

 14. Bandita szerint:

  Mondom en Halalmadar, h beled tobb ertelmezesi keszseg szorult, raadasul meg fogalmazni is tudsz, prima! 🙂

  Az nem esett jol, h lebuktattal! Igen most mar bevallhatom, h Steven elszerette a csajom az oviban es akkor megfogadtam, h ellehetetlenitem es hiteltelenitem minden forumon, ahol csak tudom. 😀

  Az erdekelne, h melyik hozzaszolasomban fikazodtam, idezz lszi, lehet mas a tureshatarunk.

  Normalis kerdeseket tettel fel, de ha valaszolni szeretnek ezekre, akkor irhatnek blogot is… 🙂

 15. atyafi szerint:

  nagyon frankók a balinok!
  :-O

 16. atyafi szerint:

  Látom nívósra sikeredtek a hozzászólások. 🙂 Háháhá!
  Ettől jó egy blog. Az élet írja a hozzászólásokat. :-O

 17. atyafi szerint:

  Sokszor szembesülök én is azzal, amit egyszer Levente linkelt be.

  Van valami abban, amit Bandita ír. Mindenkinek igaza van valamiben. Szerintem is beteges dolog blogot vezetni a fogásainkról és ezért nem is tartom magam százasnak. Sajna túl sok Nícsét olvastam már. Betegesen sokat. Talán ezért lett túl beteges az önkritikám is. :-O
  Üdv!
  Görbüljön!

  • steveolsonhun szerint:

   Mindenkinek a saját igaza a legfontosabb, ahogy nekem is az enyém! Nem biztos, hogy az a legjobb igazság, nem is biztos, hogy Banditáé az! Valahol a kettő között kellene keresgélni! Én ezt az utat választottam, hogy egy blogon keresztül próbálok megnyilvánulni. Valakinek tetszik, valakinek nem, valakinek pedig közömbös, mindez egyéni ízlés dolga. Elfogadom a negatív kritikát is, viszont a hangvétellel lennének problémáim! Ha valaki nem tud normálisan megnyilvánulni, akkor az válassza a pöce.hu horgászportált. Ott aztán lehet nyugodtan egymással mocskoskodni a belinkelt képek alatt!

   • bandita szerint:

    Figyelj Sztivi!

    Én nem akarok kinyilatkoztatni én el tudom fogadni, Te hogyan gondolkodsz, Te nem tudod elfogadni, én hogyan 😀 Állandóan itt sírsz, hogy nem tudok normálisan megnyilvánulni, mocskoskodom, meg mószerolsz a kispajtásaidnak, hogy alpári a stílusom,mikor meg mondom, hogy tedd nyilvánossá az első hozzászólásom-ami állítólag alpári- azt meg nem teszed. Illlyet! 😀 szóval még nem voltam alpári, de ha tovább rinyálsz itt, akkor ne aggódj, le tudok menni a pöce.hu szintre. 😀

  • steveolsonhun szerint:

   Én sajnos nem olvastam egyetlen Nicsét sem, tudom, hogy nem jó dolog, de nem vagyok túl nagy könyvmoly, inkább az ismeretterjesztő, természetleíró, horgásztörténeteket leíró könyvek jönnek – jöttek be nekem. (Egy időben sok háború történetet is olvastam, de ez valahogy elmaradt mellőlem.) Egyszerűen nem tudok – bírok ilyen filozófiai mélységekben elmerülni. Kicsit lusta vagyok olvasni, inkább nézek valami jó meccset, vagy a netet bújom, újabb hasznos információk után kutatva. Mostanában amúgy is kevés filmet nézek, valahogy nem kötnek le. Pecázni bezzeg minden nap mennék. A héten ez a bolond szél kibabrált velem, pedig akartam csinálni egy 5nap/5pecát.

 18. atyafi szerint:

  Ha rám hallgattok, akkor mindenki azt csinál, amit akar. 🙂 Nem hinném, hogy azért, mert léteznek idióta horgászok, neked kéne kussolnod. Egyébként, aki tud és akar az az egész Balaton terültén képes halat fogni nem csak bizonyos csudaköveken. Vicces ez a hozzáállás. Ja és ki balinozik ma célirányosan? Hányan? Röhejesen kevesen.

  • steveolsonhun szerint:

   Igen kicsit olyan érzésem volt a hozzászólásai alapján, hogy a becsületes horgász jobb, ha befogja a pofáját!

   Azzal viszont nem értek egyet, hogy kevesen balinoznak célirányosan! nálunk, főleg az őszi időszakban kis sem lehet férni a mólóra a horgászoktól! Viszik, mint a cukrot!

  • bandita szerint:

   Na ez az, veregessétek egymás vállát! 😀
   Figyelj Atyafi! Itt nem csudakövekről van szó, hanem időről, amiből mostanában mindenkinek a legkevesebb van. Ha sokan látogatnak egy adott helyet, akkor szinte biztos, hogy lesznek köztük olyanok is, akik nem csak az élményért horgásznak, hanem konyhára dolgoznak, egy idő után ha meggebedsz sem tudsz adott helyen annyi halat fogni. Ez állóvíz, ráadásul limitált számú parti hellyel, nem a Dráva, vagy a Duna, amit ha ismersz gyakorlatilag mindig ad halat, nagyobb területeket tudsz bejárni (gyalog, csónakkal, vagy kajakkal) Itt ha kiürítenek egy kikötőt (mert a csuka azért lássuk be nem a legintelligensebb hal :D) nem fog egyik pillanatról a másikra újratöltődni a hely, majd talán a következő szezonra.
   Én ugyanúgy megfogom Fonyódon, vagy Világoson is a halat, csak nagyobb kitérő, mint Almádi, vagy Kenese.
   Ja és ki balinozik ma célirányosan? Egyrészt többen mint gondolnád, másrészt a balinnak vannak olyan időszakai, amikor a szellemi kapacitása lezuhan a magyar átlaghorgász IQ-jára és gyakorlatilag annyit fogsz amennyit akarsz. A 3 esetből amiről én tudok, abból ahogy láttam a blogodon egyet Te is ismersz: a tilalmi időszakban történő balinhorgászat. 😀 Ívás után nem nagy kunszt megfogni őket, a Balatonon csukázás közben kurva nagy gumihallal, előkével is lehet fogni, ráadásul a nagyját. 2 hét múlva már egy darabot sem fogsz így. Ezt itt a helyi erők ki is használják, viszik mint a cukrot. A másik ilyen, amikor télre összeállnak, (nemcsak a Balatonon, a Dunán, a Tiszán, a Dráván) akkor szintén tizesével lehet őket fogni. A Balatonon ilyenkor szintén sorszámot kell tépned a mólókon. A harmadikat megtartom magamnak. 🙂 Szóval Atyafi azért mert Te nem láttál még valamit, nincs róla empírikus tapasztalatod, az még létezik. 😉

 19. atyafi szerint:

  Nálatok lehet, de az országban összességében biztos, hogy nagyon kevesen. Dráván tömegesen biztos nem viszik. 🙂 Ugyanis a balinok szellemi kapacitása messze meghaladja a magyar átlaghorgász ikúját. :-O
  És különben is száradjon le a farka annak, aki még nem fogott domit ebben a hónapban! :-O

 20. atyafi szerint:

  Na akkor le is veszem a blogodat a linkajánlóból!
  :-O
  Jelentkezz be hozzám, azt elviszlek egy olyan helyre, ahol meg lesz a szentháromság. 🙂 Kajak nélkül.

  • steveolsonhun szerint:

   Egy olyan patak csatorna párosra sikerült idén éves jegyet vennem, ahol a patakon jelenleg 28 centis a vízállás, a csatornán meg majdnem teljesen elzárták a vizet kotrás miatt. hát mit ne mondjak, szarul választottam! inkább a Sióra kellett volna megvennem az éveset, kb. ugyanolyan messze van!

   • steveolsonhun szerint:

    Pedig tavaly milyen szép halakt fogtam a patakon, csuka, süllő, sügér, minden volt. Idén beszerezem a domizáshoz könnyű botot, csalikat, mert a felső szakaszon szoktak szépeket fogni, erre most meg nincs víz, a halak megbújtak gondolom a gödrökben, esély nincs komolyabb helyismeret nélkül!

   • atyafi szerint:

    Ja, meg ugyanolyan szar.. :-O

 21. Visszajelzés: Balatoni balinos wobbler | hungarianwobblers

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.